Panasonics fornemmelse for blu-rayafspillere

Det ville være synd at kalde DMR-BCT84 for en almindelig blu-rayafspiller, da Panasonic er klar over, at der skal flere funktioner ind i maskinen, før du gider at købe den. Spørgsmålet er så, om det er nok, eller kan du nøjes med at se blu-rayfilm på din spilkonsol

I en verden med spilkonsoller, der kan afspille blu-rayfilm, har vi overhovedet behov for blu-rayafspillere? Det er vores første tanke, da Panasonic kontakter os for at spørge, om vi vil teste DMR-BCT84. Vi er skeptiske i starten, men da vi går igennem listen af funktioner, som Panasonics afspiller indeholder, takker vi ja til at anmelde den.

Vejledende udsalgspris lyder på hele kr. 4.495, og til de penge kan du sagtens købe enten en Xbox One eller PlayStation 4 med spil, der begge har indbygget et blu-raydrev. Derfor er det vigtigt, at DMR- BCT84 har funktioner, som ikke kun findes blandt den nye generation af spilkonsoller. Vi sammenligner derfor den dedikerede blu-rayafspiller med en PlayStation 4. Årsagen til vi ikke inkluderer en Xbox One er, at blu-raymenuerne i Xbox’en mildest talt er elendige, hvilket forringer filmoplevelsen for os.

Funktioner

Enhver blu-rayafspiller med respekt for sig selv har basale funktioner, som bare skal være indbygget. DMR-BCT84 efterlever dette krav. Afspilleren har internetforbindelse, den understøtter DTS-HD og Dolby TrueHD lydformaterne, ligesom den har fjernbetjening, basal kontrolpanel på fronten og HDMI-port. Men DMR-BCT84 er ikke en konventionel blu-rayafspiller.

Panasonic har proppet maskinen med funktioner som 4K-opskalering, 1TB harddisk, USB-port så du kan tilslutte en ekstern harddisk, muligheden for at bruge afspilleren til at streame til dine smartenheder og Wi-Fi forbindelse.

panasonic bluray P1

Hvis du ikke orker at bakse med din egen NAS-server i hjemmet, hvilket kan være komplekst at sætte op, er Panasonics maskine et mere brugervenligt alternativ. DMR-BCT84 tager os godt ti minutter at sætte op, hvilket inkluderer tiden, det tager os at installere TV-kanalerne. Processen er nogenlunde smertefri, selv om vi bakser lidt med installeringen af fjernsynskanalerne.

At lære blu-rayafspilleren at kende tager os cirka en halv times tid, da vi er nogenlunde rutinerede brugere. Vi prøver os frem uden manualen, og heldigvis har Panasonic tænkt på brugervenligheden, da rigtige mandfolk som bekendt kigger på manualen én gang, når de får nyt legetøj, og det er, når de smider den i affaldspanden – givet, rigtige mænd bliver hurtigt gråhårede.

Vi oplever, at det er nemt at navigere rundt i fjernsynsmenuen, og der er indbygget en TV-guide, som giver et godt overblik over nuværende som kommende udsendelser på de forskellige kanaler, uden vi skal bladre. Når vi skal optage udsendelser, markerer vi blot den i guiden og trykker godkend, så noterer maskinen tiden og begynder at optage, når udsendelsen går i gang. Vi vil gerne optage en film om nogle dage, hvilket foregår som på enhver standard videoafspiller fra 1990erne; vi trykker på Funktion Menu-knappen på fjernbetjeningen, vælger den tidsindstillede optagerfunktion og indtaster tiden for optagelsen – simpelt og hurtigt.

panasonic bluray P2

Billedkvaliteten af optagelserne afhænger af, som grundindstilling, af om TV-stationen sender i 720p eller SD-kvalitet. Du kan 150 timers HD-fjernsyn, mens du får 450 timers fjernsyn i standarddefinition.

Stream fra din afspiller

Med Panasonic Media Center-app’en kan du fjernstyre afspilleren. App’en findes både til iOS og Android – gratis. Henter du app’en, kan du bruge din smartenhed som fjernbetjening, når du sidder i sofaen, eller du kan styre DMR-BCT84, mens du sidder på den anden side af jorden. Har du glemt at indstille afspilleren til at optage den seneste episode af Downtown Abbey eller Vild med dans, åbner du app’en og programmerer DMR-BCT84 til at optage.

Du kan også streame indhold fra harddisken, ligesom du kan følge med i live TV-udsendelser. Med Media Center app’en giver Panasonic konkurrerende blu-rayafspillere baghjul, da du essentielt set også køber en medieserver, der er betydeligt nemmere at sætte op i forhold til en NAS-server.

panasonic bluray P3

Billede- og lydkvalitet

Vi har brugt blu-rayfilmene House of Flying Daggers, Mad Max 3D og Hobitten: Smaugs ødemark 3D i vores test af DMR-BCT84. Filmene er blevet udvalgt, fordi de har en kraftig farvepalet, storslåede kulisser med masser af detaljer og ikke mindst en uovertruffen lydside.

Taler vi om billedkvaliteten, som jo er et af de bærende elementer i købet af en blu-rayafspiller, lever DMR-BCT84 op til dagens standard, da den understøtter fuld HD, men den kan også opskalere til 4K, hvis din fladskærm understøtter formatet. Billedkvaliteten i fuld HD minder om den, vi oplever på vores PlayStation 4. Vi fornemmer ingen forskel, hverken i farver, pixeltæthed eller skarphed, og det er ligegyldigt, om vi spiller en almindelig blu-rayfilm i 1080p eller en 3D-film.

Vi oplever en flot detaljegrad i billedet, der står knivskarpt på vores Samsung 9000 Series LED-fladskærm, og en farvemæthed som får virkeligheden til at se grå ud. Billeder er næsten skarpere, end vi ønsker, da vi får øjnene op for, hvor mange rynker Charlize Theron har fået med årene.

Lydkvaliteten lever også op til den standard, vi er vant til, når vi ser film på vores spilkonsol. Gengivelsen af DTS HD eller Dolby TrueHD er identiske, og vores ører kan ikke høre forskel i lydbilledet, når vi afspiller blu-rayfilm med vores Marantz 6006 7.1 surround receiver og vores System Audio-højttalere.

Vi får en nøjagtig gengivelse af lydeffekterne i filmene. Vi kan høre præcist, hvorfra der bliver skudt, ligesom lyden af voldsom sandstorm i Mad Max fuldkommen overdøver lokalet med kraftig sus, lyden af små sandkorn som rammer forruden og tordenskrald fra forskellige sider. Detaljerne i lydbilledet skuffer ikke, og de virker autentiske – vores naboer undrer sig måske over lyden af sandstorm i Danmark i november måned.

DMR-BCT84 vs PlayStation 4

For at svare på spørgsmålet om du bør smide mere end kr. 4.000 på disken for en blu-rayafspiller, skal vi først se på, hvad DMR-BCT84 byder på, som din PlayStation 4 ikke gør.

 • Blu-rayafspilleren understøtter 4K-opskalering. Det gør din PS4 ikke – endnu. Sony leger dog med tanken.
 • Bedre menuer og fjernbetjening. Afspilleren har en dedikeret fjernbetjening, så du ikke skal bruge din controller til at navigere med på skærmen, hvilket gør livet lettere, men du får endnu en fjernbetjening til samlingen.
 • Billed- og lydkvaliteten er efter vores øjne og ørers bedømmelse identiske.
 • TV-tuner, indgang til antennestik og 1TB harddisk. Du kan optage fjernsynsudsendelser, og har du et surround sound-anlæg, kan du opleve TV-udsendelser i surround. Det kan du ikke på din PS4.
 • Fjernbetjening via app. Er du ude at rejse og har glemt at optage Vild med dans, kan du via Panasonics app programmere apparatet til at optage de glade amatørers dansetrin, og kan du ikke vente til, du kommer hjem med at se ugens cha-cha-cha, kan du streame optagelsen til din mobile enhed. Atter en funktion som du ikke finder på din spilkonsol.

I alt sin enkelthed kommer købet af DMR-BCT84 ud på ét – dit behov! Har du en PlayStation 4, PlayStation 3 eller Xbox One, behøver du i princippet ikke Panasonics omfattende blu-rayafspiller. Men har du en 4K-fladskærm, og ønsker du en opskalering af fuld HD-filmene i 4K, bør du overveje et køb. Det samme gælder, hvis du ønsker en relativ billig medieserver, som samtidig er nem at sætte op samt betjene.

Du kommer til gengæld til at betale for en høj pris for dækningen af disse behov, og når dyret her er sendt tilbage til Panasonic, vil vi nok ikke forbruge adskillige pakker med lommetørklæder på grund af afsavnets tårer. Vi har kan godt klare os med spilkonsollen.

Produktinformation

 • Navn: DMR-BCT84
 • Producent: Panasonic
 • Harddisk: 1TB
 • Lydformat: DTS HD Master Audio, DTS HD High-resolution Audio, Dolby TrueHD & Dolby Digital Plus
 • Strømforsyning: AC 220-240V, 50Hz
 • Vægt: 2,8 kg.
 • Set til: Kr. 4.235
 • Mere information her

Bedømmelse

Samlet vurdering 85% Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Panasonic DMR-BCT84 er glimrende til dig, der gerne vil have 4K-opskalering af dine blu-rayfilm, en harddiskoptager samt streaming af dine film og serier. DMR-BCT84 er meget mere end en simpel blu-rayafspiller, og Panasonic giver andre afspillere baghjul, da de har skabt et komplet mediecenter, men ejer du i forvejen en spilkonsol, der kan afspille blu-rayfilm, skal du virkelig gå op i film, før du bør overveje et kø.

Kommentar til artiklen?