Laser hjælper på skavankerne

Behandling af ledsmerter, muskelømhed og meget mere behandles i dag ofte med laser. Nu er det økonomisk inden for rækkevidde at købe en laser til hjemmebehandling, og Tech-Test har kigget nærmere på en israelsk hjemmelaser, B-Cure Sport – vi er imponerede over dens effektivitet

B-cure laser sport

Det lyder næsten for godt til at være sandt – brug en laser på et problematisk område af kroppen, og få næste øjeblikkelig lindring. Men ikke desto mindre er det, hvad der meget ofte sker, når en laser bruges på skavanker på kroppen.

Undertegnede har ved flere lejligheder fået laserbehandlinger på ledskader, hælspore og lignende, og resultatet har hver gang været det samme, næsten øjeblikkelig lindring af smerter, og i flere tilfælde har der med det samme været en forbedring af problemerne.

Det var derfor også med stor spænding at vi kastede os over testen af den israelske laser til hjemmebrug, B-Cure Sport.

En stor behandlingsflade

I modsætning til de lasere vi hidtil har stiftet bekendskab med, har B-Cure Sport et stort, men stadig fokuseret, behandlingsområde. Hele 4,5 cm2 dækker laseren, og det betyder at det er muligt at behandle et ret stor område med få behandlinger.

B-Cure Sport er utrolig let at bruge. Når den er ladt op, eller har fået nye batterier (standard AA, eller genopladelige), så skal der bare tændes for den, og derefter vælges behandlingstid. Den vælges i spring af 30 sekunder, og ifølge manualen der følger med laseren, er behandlingstiden uanset sted på kroppen, mellem seks og otte minutter.

Laseren kan så enten bruges i en tilstand, hvor den konstant er tændt, eller hvor den tænder når den presses ned mod behandlingsstedet. Begge har sine fordele og ulemper – men vores favorit var klart den, hvor vi ikke skulle presse den ned mod behandlingsstedet.

Effektiv behandling

Det er ikke vores opgave at bekræfte hvorvidt laserbehandlinger virker eller ej, men der foreligger medicinske studier der viser at laserbehandlinger virker, og vores egen erfaring understøtter den.

I vores tilfælde var vi så ’heldige’, at undertegnede havde et par sportsrelaterede problemer – velkendte og nogle der normalt tager et par uger at komme over. Blandt andet en spirende hælspore, overbelastet albueled og ikke mindst en ryg med stærke smerter i de nederste to led.

b-cure laser sport

Kuren er normalt en kombination af hvile, kiropraktor, smertestillende tabeletter og nedsat træning.

B-Cure Sport blev brugt på skaderne, og manualen blev fulgt med hensyn til placering af laseren og behandlingsvarighed. Allerede efter første behandling var ømheden i albueled og hælspore nedsat markant, og efter to dages behandling var smerterne helt væk. Ryggen tog lidt længere, men efter en lille uges tid, var den også smertefri.

B-Cure Sport blev brugt en uges tid mere for at sikre at smerterne ikke vendte tilbage, og det viste sig at være det hurtigste forløb undertegnede endnu har oplevet. Der var ingen tvivl om, at B-Cure Sport virkede efter hensigten. De sportsskader undertegnede ofte render rundt med, blev formindsket eller fjernet allerede efter første behandling, og det er aldrig set før.

Vores test er naturligvis ikke et videnskabeligt studie, men vi er ikke i tvivl om, at laserbehandlinger virker mod rigtig mange skader, specielt dem der optræder som følge af sport. Og B-Cure Sport er en virkelig god laser til hjemmebehandling.

Vi skal dog også sige, at den naturligvis ikke er en mirakelkur, og hvis du ikke ved hvorfra dine smerter kommer, så bør du altid opsøge læge. Men i vores tilfælde, hvor smerter og skader er velkendte, var vi ikke nervøse for at behandle med B-Cure Sport.

Men lad nu være med at kigge direkte ind i den, ikke? En laser er ikke noget man skal kigge direkte ind i, heller ikke selvom den er beregnet til behandlinger i hjemmet.

Produktinformation

 • Produktnavn: B-Cure Laser Sport
 • Producent: Good Energies
 • Lasertype: GaAIAs
 • Maksimum styrke: 250 mW
 • Plusfrekvens: 14 kHz
 • Laserpuls varighed: 22 my sekunder
 • Energi pr. minut: 4,5 joule
 • Laserstrålens dimensioner: 45 x 10 mm
 • Batterilevetid: 2 timers behandling
 • Dimensioner: 200 x 70 x 40 mm
 • Vægt 175 gram
 • Pris: Set til 5.800 kroner.
 • Mere information finder du her.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%Tech-Test-wide-RGB-platinium_small

B-Cure Sport er let at bruge og den gør hvad den siger. Den fjerner eller mindsker smerter allerede efter første behandling, og når det israelske olympiske hold officielt bruger den, så er det i vores øjne endnu en god grund til at bruge den selv. Vi er imponerede både over pris, virkning og den lette brug.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?