Fuldautomatisk tebrygger med problemer

The Tea Maker fra Sage brygger fantastisk te, men er et rengøringsmareridt. Så på trods af masser af gode egenskaber, så klarer The Tea Maker sig ikke godt i vores test

The Tea Maker

Selvom det primært er kaffe der er populært, så er vi stadig mange der nyder en god kop te, brygget på den helt korrekte måde. Men for langt de fleste handler en kop te stadig om at smide en gang elevator-te ned i mere eller mindre kogende vand. Ingen omtanke for, typen af te, trækketid eller vandtemperatur.

The Tea Maker hævder at løse det problem, og det var med meget stor spænding at vi gik i gang med at teste The Tea Maker.

En avanceret vandkoger

The Tea Maker er i virkeligheden en avanceret vandkoger, der kan programmeres til at opvarme vandet til præcis den temperatur som du har brug for til din te. Men herudover så sørger den også for, at teen trækker præcist så længe som den pågældende te kræver, og at den efterfølgende bliver holdt varm præcist så længe det er påkrævet.

The Tea Maker kan også sættes til at have din te klar til et bestemt tidspunkt – f.eks. om morgenen eller når du kommer hjem. Den har indbygget en række programmer til forskellige te-sorter, grøn te, urtete, hvid te, kemun te og så videre. Programmerne indeholder temperatur på vandet og trækketider.

Men hvis du ikke er tilfreds med de indbyggede værdier, kan du selv bestemme vandtemperatur og trækketid for din favorit te.

The Tea Maker

Så langt så godt – over et par uger lod vi The Tea Maker producere forskellige af te-typer, som vi holder meget af. The Tea Maker blev brugt flere gange om dagen en ting var helt sikkert – den producerede samme resultat hver eneste gang.

Et rengøringsmareridt

For at bruge The Tea Maker skal du fylde vand i kanden, op til en maks. markering, og derefter putte teblade ned i en stor beholder (der er fyldt med små huller). Beholderen sættes ned i The Tea Maker, og bliver holdt fast af nogle ret effektive magneter.

Når vandset så opnår den ønskede temperatur, bliver beholderen, eller skal vi kalde den for en si, sænket ned i vandet. Det er vigtigt at huske at sætte låg på – vi glemte det en enkelt gang, og resultatet var, at tebladene endte ude i kanden.

Den del fungerer fantastisk. Teen bliver altid produceret på samme måde, og de indbyggede programmer er lige i øjet. Det fede er, at man selv kan bestemme om teen skal være mild, almindelig eller stærk – vi endte på at stærk var vores favorit, men det er helt op til brugeren.

The Tea Maker producerer god te, ingen tvivl om det. Faktisk var det stort set umuligt for os at genskabe lige så gode resultater manuelt. Så her skal folkene fra Sage, der står bag maskinen, have stor ros.

Men lige så stor ros de får for tebrygningen, lige så mange flyveskaller skal de have for besværet med at holde og gøre The Tea Maker ren.

Te udskiller både garvesyre og farvestoffer, og de har en tendens til at sætte sig fast, og det gør de i The Tea Maker. Selvom vi skyllede kanden efter hver brug hver eneste gang, så blev den hurtigt meget grim.

Den magnetiske stang som tebeholderen kører op og nedad, sidder så tæt på kandens side, at det er umuligt at komme til at gøre den ordentligt ren, og det var tydeligt. Efter en uges brug var den meget grim.

Men værre var det med selve tebeholderen/tesien. Den er udstyret med en masse små huller for at vandet kan løbe ind og ud, men deri ligger et af problemerne også. For tebladene sætter sig ret godt fast, og den eneste måde at få dem ud på, er ved at bruge fingrene eller noget at skrabe med.

Det er dog kun første irritationsmoment. Det næste er, at den næsten er umulig at gøre ordentlig ren, med mindre du putter den i stærkt afkalkningsmiddel – hvilket vi valgte ikke at gøre. Ret hurtigt blev den grim og brun, hvilket var ret irriterende.

Endelig blev bunden af The Tea Maker også beskidt. Men det var lidt lettere at holde den nogenlunde ren, for den kunne vi komme til med opvaskebørsten. Men helt ren blev den aldrig.

The Tea Maker

Opsamling

Der er ingen tvivl om, at hvis du er glad for te, så skuffer The Tea Maker ikke. Den producerer en rigtig god kop te hver eneste gang. Det afhænger naturligvis af, hvilken te du bruger. Men det skønne er, at den altid producerer samme resultat.

Men rengøringshelvedet overskygger det gode resultat. Vi tog os selv i, at foretrække at producere vores te på den gode gamle måde, fremfor at skulle igennem rengøringen af maskinen.

Faktisk så skulle vi bruge langt mere tid på at få en kop te med The Tea Maker, end hvis vi brugte den traditionelle metode. Rengøringen tager bare alt for lang tid. Ideen bag maskinen er god, og den er super flot indtil den bliver brugt.

Sage producerer nogle gode produkter, men her har de altså trådt en hel del ved siden af.

Produktinformation

  • Navn: The Tea Maker
  • Producent: Sage
  • Kapacitet: 1,5 liter når der bare skal koges vand. 1,2 liter når der skal laves te.
  • Varmeplade: Holder teen varm i op til 60 minutter
  • Strømforbrug: 2.000 watt
  • Pris: Set til kr. 2.399 kroner
  • Mere information hos Sage

Bedømmelse

Samlet vurdering 30%

The Tea Maker producerer en god kop te. Men det er både for besværligt og for langsomt at skulle gøre den ren bagefter. Det er et af den slags produkter der ser godt ud på tegnebrættet, men som ikke virker ordentligt efter når det kommer ud til forbrugerne.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?