En fantastisk baristamaskine får en opdatering

Den suveræne baristamaskine The Oracle fra Sage kommer nu med touch-betjening

Det er svært at tro at baristamaskinen The Oracle som jeg testede for to år siden (https://tech-test.dk/suveraen-espressomaskine-til-hjemmet/) kan blive bedre. Men det er alligevel hvad Sage, der står bag den har forsøgt. Den er nemlig nu blevet udstyret med en touchskærm, men mere om det om lidt.

For The Oracle har stadig de kvaliteter som den første udgave havde. Verdens første ’fuldautomatiske’, manuelle espressomaskine kværner, doserer og tamper (presser) kaffen, som er noget af det sværeste ved at brygge en espresso. Udover gode, friskmalede bønner ligger hemmeligheden bag en perfekt afbalanceret kop espresso, latte eller americano i selve trykket, dvs at kaffen tampes med et korrekt tryk. Derved får vandet den perfekte gennemløbstid, og kaffens smagsolier kommer til deres ret.


Læs også:

TEST: Hvilken juicer passer til dit behov og smag? Skal du også med på juicebølgen? Fordelen ved at lave din egen juice er, at du selv kontrollerer, hvad der skal i den, og du slipper for en hærskare e...
Fuldautomatisk tebrygger med problemer Selvom det primært er kaffe der er populært, så er vi stadig mange der nyder en god kop te, brygget på den helt korrekte måde. Men for langt de fleste...

Denne nye model har fem forudindstillede kaffevarianter: Espresso, long black, latte, flat white og cappucino og en intuitiv touchskærm, der guider dig gennem processen og husker dine præferencer. Du kan gemme op til 8 personlige indstillinger.

Kaffe på baristaniveau

World Barista Championship kræver, at de kaffemaskiner, der deltager i konkurrencerne, opfylder visse krav til en bestemt og stabil temperatur. Der er aldrig fundet en espressomaskine til husholdningsbrug, som kommer i nærheden af at opfylde disse krav – udover Sage the Oracle, som har en dedikeret dampkedel, der leverer øjeblikkelig og konstant damp efter behov. Ligesom de allerbedste kommercielle espressomaskiner, øger Sage the Oracle gradvist vandtrykket i starten af brygningen for nænsomt at udvide kaffebønnerne. Med indbygget kværn og automatisk mælkeskummer kan du brygge espresso og skumme mælk på samme tid og dermed bevare den fine aroma af espressoen i din kaffe.

Sage the Oracle Touch har en vejledende pris på 19.999 kroner, så den har samme pris som forgængeren. Personligt synes jeg at det er spændende med de nye funktioner, men kaffen bliver næppe bedre – for den var altså vildt god.

Læs også:

Fuldautomatisk tebrygger med problemer Selvom det primært er kaffe der er populært, så er vi stadig mange der nyder en god kop te, brygget på den helt korrekte måde. Men for langt de fleste...
Nye espressomaskiner fra Illy Italienske Illy er aktuel med en række nye espressomaskiner, der giver espressobrygningen med kapsler en manuel fornemmelse. Maskinernes design strækk...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2125 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?