Fuldautomatisk kaffemaskine holder flere bønnetyper (opdateret)

Den nye fuldautomatisk kaffemaskine fra De'Longhi er udstyret med en udskiftelig bønnebeholder, så du kan have flere typer bønner til din kaffe

Rivelia. Foto: De'Longhi

(Opdateret med rød længere nede)

Rivelia er navnet på den nye kaffemaskine fra De’Longhi, og den har et noget anderledes design end vi kender fra de mere baristalignende maskiner vi kender fra dem. Den her mere firkantet og har en mælkebeholder på forsiden og som noget helt nyt, er der udstyret med en udskiftelig bønnebeholder, så du kan have flere forskellige bønnetyper du kan leve med til kaffen.

Den leveres med to forskellige bønnebeholdere, og jeg tænker at det vil være muligt at købe flere, så du kan have en række af dem stående, så du frit kan skifte.

Men hvad så med de bønner der allerede ligger i maskinen? Når man skifter beholder, så vil der jo altid ligge nogle tæt på kværnen.

Det har De’Longhi også tænkt på. Maskinen er udstyret med ‘Switch Mode’, og den lader sig selv bestemme om de resterende bønner skal bruges til at brygge en sidste kop kaffe, eller om maskinen skal tømmes for bønner, inden du skifter til en nye type kaffebønner. Lidt smart detalje synes jeg.

Rivelia. Foto: De’Longhi

Rivelia er udstyret med Bean Adapt Technology, der skulle sikre at de indstillinger du har lavet med en given bønnetype, automatisk bliver indstillet igen, når du skifter tilbage til en bønne. Du kan gemme indstillinger for op til 6 forskellige kaffebønner i maskinen, og Rivelia husker dem alle – fortæller De’Longhi. Uden at vide det med sikkerhed, gætter jeg på, at hver beholder har en identifikation, så det er bønnebeholderen maskinen husker – tænker at det er tæt på umuligt at kender forskel på bønnerne ellers.

De’Longhi har efterfølgende oplyst, at Bean Adapt fungerer ved at man fylder de ønskede bønner i bennebeholderen, indstille ristningsniveau og hvilken kværningsgrad. Herefter brygge Rivelia en testdrik, hvor brugeren skal svare på om den smager godt, er for vandig eller for stærk/svag. Herefter beregner Rivelia så den anbefalede ekstraktionstemperatur og kværningsgraden af de valgte bønner. Den indstilling kan så gemmes, og næste gang du bruger samme bønne igen, kan du vælge den i menuen.

Maskinen kommer med opskrifter på 16 forskellige kaffedrikke, og du kan tilpasse dem alle efter dine egne ønsker. Den har en 3,5″ farveskærm du betjener med fingeren, og den har visuelle animationer der viser vejen fra bønne til kaffekop.

Den har fået en ny funktion, Coffee Routines, som gør at den kan lære dine kaffevaner at kende, og tilpasse menuen efter dagsrytme og kaffepræferencer, og så lover De’Longhi at deres LatteCrema Hot Technology laver godt mælkeskum på både almindelige mælk og plantebaserede alternativer.

Rivelia har fået en pris på omkring 6.000 kroner alt efter hvor du køber den.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.