Vi gider ikke filterkaffe

Ny undersøgelse viser, at selvom danskerne stadig drikker rigtig meget filterkaffe, så er vi hastigt på vej mod friskkværnede bønne rog automatisk espressomaskiner

Undersøgelsen, lavet af Tre Kronor Media for De’Longhi i anledning af den internationale kaffedag her d. 1. oktober, viser at danskerne stadig er blandt det folk i verden der drikker mest kaffe. Der er heller ingen tvivl om, at vi stadig er glade for den klassiske filter kaffe.

Men en ny tendens viser sig – næsten halvdelen af os overvejer nemlig at købe en fuldautomatisk espressomaskine, der brygger kaffe på bønner den kværner selv.

Det er altså imponerende mængder af kaffe vi danskere sætter til livs – næsten to kopper kaffe hver eneste dag, og det bringer os op i top fire blandt de lande i verden der drikker mest kaffe.

Men hvor vi startede med at lave kaffe på den klassiske filterkaffemaskine, og stadig i meget høj grad gør det, så foretrækker vi i stigende grad kaffe lavet på friske bønner, og af typer som cafe latte, americano, flat white, espresso og så videre.

Næsten halvdelen af alle der deltog i undersøgelsen (45%) fortæller at de overvejer at købe en fuldautomatisk kaffemaskine – en ‘bønne til kaffe’-maskine. Det kan så sammenlignes med at det kun er omkring 36% der overvejer en filterkaffemaskine næste gang.

Samtidig viser undersøgelsen også, at hele 85% af dem der allerede har en fuldautomatisk kaffemaskine, overvejer at købe en ny, når den gamle skal skiftes ud.

At vi gerne vil have de friske bønner står også klart i undersøgelsen. Her siger 80% at friskkværnede bønner giver bedre kaffe, og blandt entusiasterne er tallet helt oppe på 93%.

Ny maskine på vej

Her på redaktionen har vi tidligere testet nogle af De’Longhis semiautomatisk espressomaskiner, Arte, Prestigio og Maestro, og nu er der en ny fuldautomatisk espressomaskine på vej – Magnifica Start.

Den er på vej til test her på redaktionen, og vi glæder os rigtig meget til at drikke endnu mere kaffe.

Magnifica skulle være designet til at være så simpel som mulig at bruge, og kan lave alt lige fra mælkeversioner til espresso og varmt vand til te.

About Lars Bennetzen 4194 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.