Personlig træner i øret

Et nyt headset lover både super lyd, overvågning af aktiviteter og en personlig træner der konstant lærer om dine mål og hele tiden bliver bedre

VI VI

Headsettet hedder VI og er et projekt der startede sit liv på Kickstarter (https://www.kickstarter.com/projects/1050572498/vi-the-first-true-artificial-intelligence-personal/description), og som hurtigt fik mere end rigeligt med penge til at komme videre. Oprindeligt spurgte udviklerne efter 100.000 dollars, og endte med tæt på 1,7 millioner dollars.

Det betyder at folkene bag VI lover at VI er klar til salg i december.

Men lad os lige kigge lidt mere på, hvad VI egentlig er.

I bund og grund er VI et headset, designet lidt som Jabras Halo-serie (http://tech-test.dk/jabra-halo-fusion-350-kroner/), så det ligger som en krave rundt om halsen på dig, og i ørepropperne sidder alt intelligensen så. Her er der de målere der blandt andet holder øje med din puls.

Selve højttalerne leveres af harman/kardon og det lover godt for lydkvaliteten.

Den kunstige intelligens i VI hjælper med til at sætte dine mål for din træning, holder øje med di ydelse, vægt og meget mere. Den tillpasser din træning løbende, og coacher dig gennem tale til at nå bedre mål.

Headsettet kan betjenes gennem tale, og du kan endda sende sms’er via tale. Men – det virker kun med engelsk tale i den første version.

Men VI er mere end bare en træner når du træner. Mellem træningen vil VI løbende kontakte dig, og fortælle om den kommende træningsplaner. Den vil også tilrette dem, hvis det viser sig, at den oprindeligt havde forventet at du skulle løbe, og vejrudsigten så siger, at det bliver dårligt vejr.

Indtil videre ser det ud til, at VI virker med løbetræning, gang og cykling. Men der er rygter om, at den også kommer til at virke med styrketræning (hvilket vi personligt håber på).

Vi glæder os meget til at se VI i virkeligheden, og håber det bliver muligt at få et sæt til test.

Her er et link til Vis hjemmeside, hvor du blandt andet kan forudbestille det (https://getvi.com). Prisen bliver 214 dollars som introtilbud, men stiger til 279 dollars senere på året.

VI tech

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2228 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?