Elegant headset med lyd i særklasse

Bose QuietComfort 35 er nyeste trådløse headset fra Bose, og udover at levere lyd i særklasse, eliminerer det også omgivelsernes støj og er yderst behageligt at have på

QuietComfort 35 QuietComfort 35

Lad os bare krybe til korset med det samme og indrømme, at der ikke er meget at sætte en finger på, når det kommer til Bose QuietComfort 35. Dette trådløse headset leverer varen både når det kommer til lydkvalitet, eliminering af udefrakommende støjkilder og ikke mindst komfort og elegance.

Men hvis vi leder grundigt, meget grundigt, så er der to punkter hvor vi måske godt kunne sætte en, meget lille, finger på QuietComfort 35. Nemlig den medfølgende app og ikke mindst prisen. For QuietComfort er ikke et headset du kommer billigt til. Men mere om vores forbehold lidt senere, lad os først lige kigge nærmere på headsettet.

– Læs også: Sæson for nye headsets

Hurtigt i gang

En af de ting vi virkelig satte stor pris på var, at vi lynhurtigt kom i gang med at bruge QC35. Ud af boksen var det nemlig fuldt opladet, så alt vi skulle gøre var at tænde for det, og herefter bare føre det over vores smartphone.

QC35 understøtter nemlig NFC, så det var let at forbinde de to enheder med hinanden. Og det var i virkeligheden det. Mere skulle der ikke til før vi var klar til at nyde musikken, og ikke mindst stilheden.

For det første vi oplevede var en enorm stilhed. Vi tog headsettet på, og den aktive støjreducering udvirkede sin magi, omgivelsernes lyde forsvandt næsten fuldkommen, og vi sad i en lille stille boble og nød stilheden.

Det var ikke den totale stilhed, folk der snakkede til os kunne vi lige præcist høre, men de lød fjerne og meget stille. Men det var nok til, at vi faktisk stadig kunne være i kontakt med omverdenen. I vores verden var det et perfekt niveau af støjreducering.

Lyden i top

Men lad os bare indrømme det – stilhed er fin nok. Men når det kommer til et headset, så er og blive det musikgengivelsen der er det vigtigste. Men her spiller støjreduceringen faktisk også ind. For musikkvaliteten bliver faktisk markant bedre, hvis omgivelsernes lyde ikke har for stor indvirkning eller indflydelse.

– Læs også: Beoplay H5: Nyeste medlem i B&O PLAY-familien af trådløse headsets

Så vi gik i gang med at lytte til musik, og vi valgte en kombination af forskellige musiktyper, hvor vi blandt andet lyttede til god gammel rock, vokalmusik, jazz, klassisk og meget mere. Dette for at afdække hvor godt headsettet var til forskellige musiktyper og ikke mindst hvor god dynamikken var under forskellige belastninger.

QuietComfort 35

QC35 udmærkede sig ved at have et, forventet, meget stort dynamikområde. Det vil sige, at det formåede at levere såvel skarpe og klare diskanttoner, en dejlig blød bas der på behageligste vis kærtegnede vores kræsne øre, og mellemtoner som var tydelige og klare.

Alt i alt et lydbillede der kælede for alle de typer af musik vi smed efter dem. Der gik ikke længe inden vi glemte omverdenen og bare sad og nød musikken – ikke noget der ofte sker når vi tester headsets.

Men, som vi har antydet tidligere, det har en pris. Bose QuietComfort 35 er altså ikke noget billigt headset. Med en pris på omkring 3.000 kroner, alt efter hvor du shopper, så hører det klart til i den dyre ende. Men tro os – det er prisen værd.

Komforten i top

En anden ting der klart har været med til at hæve prisen på QC35 er materialevalgte og designet. For uanset hvor længe du har det på, så er det behageligt. Det betyder også, at du hurtigt glemmer at du har det på.

Normalt ville vi så forvente et par ting ske her. Dels at vi ville blive ubehageligt varme under ørekoppen (det er trods alt et around ear headset), dels at presset på hovedet ville blive ubehageligt.

– Læs også: TEST: Superspændende sportheadsets i kamp

Men ingen af de to ting skete. Bose har valgt et materiale der hedder Alcantara til selve headsettet, og det er med til at sikre den lave vægt. Selve ørekopperne er fremstillet i et syntetisk protein-læder, som gør at dine øre kan ’ånde’ selvom du har et tætsiddende headset på. Samtidig er det polstrede med silicium-perler der er med til at forbedre den passive støjdæmpning.

Alt i alt, et meget komfortabelet headset, der ikke vejer ret meget og som du uden problemer kan have på i timevis uden at blive træt i hovedet.

En lille dråbe malurt

Men selvom det er et fantastisk headset, så er der lige to punkter vi er nødt til at anholde. Dels prisen som godt kan være afskrækkende høj. Omkring 3.000 kroner for et headset kan virke voldsomt og afskrække mange fra at købe det.

Vi har lidt Bose mistænkt for at holde en ekstra høj pris med vilje. Bose har altid stået for dyre kvalitetsprodukter, og måske vil de frygte at deres kernekøbere vil tro at det er dårlige produkter, hvis prisen falder.

Men uanset hvad, så er det klart vores holdning, at headsettet er prisen værd – hvis man er musikentusiast der gerne vil have ekstra gode forhold, eller hvis du virkelig har brug for stilhed, f.eks. på lange flyveture, eller måske bare i den daglige tur i et larmende S-tog.

Den anden ting som generer os stammer faktisk ikke fra selve headsettet, men fra det app du kan hente, Bose Connect. Vi tænkte at den måske indeholdt en equalizer så vi kunne justere på musikken, eller måske bare muligheden for at ændre på bas/diskant/mellemtoneforholdet.

– Læs også: TEST: Stortest af 19 sport-headsets: Det bedste er ikke det dyreste

Men her blev vi så skuffede. App’en indeholdt kun en volumenkontrol og muligheden for at tilkoble eller fjerne tilkoblingen til en smartphone. Nuvel – Bose lover så at det er gennem app’en at der kommer opdateringer til headsettet, men stadig Bose. Giv os da en lidt bedre grund til at installer den på vores smartphone, ok?  Volumenkontrollen sidder jo fint placeret direkte på den højre ørekop, så hvorfor skal vi bruge en app til det?

Opsamling

Det er ingen hemmelighed – vi er vilde med Bose QuietComfort 35. Headsettet sider fantastisk godt på hovedet, lyden er i særklasse og den aktive støjreducering er blandt de bedste vi har oplevet.

Prisen er høj, men alt taget i betragtning, så er den ikke for høj. Den ligger i den høje ende af, hvad vi betragter som acceptabelt, men stod vi og skulle bruge et kvalitetsheadset til vores stille musikstunder, så ville vi ikke betænke os på at give 3.000 kroner for QC35.

Vores eneste anden anke er, at den medfølgende app ikke gør noget som helst specielt for headsettet. Det fungerer lige så godt uden app som med. Her kunne vi godt have tænkt os, at Bose havde forkælet os lidt med nogle ekstrafunktioner.

Produktinformation

  • Produktnavn: QuietComfort 35
  • Producent: Bose
  • Type: Around Ear headset
  • Tilslutning: 3,5 mm jack, Bluetooth 4.0
  • Indbygget aktiv støjreducering (NC)
  • Vægt: 135 gram
  • Set til: 3.000 kroner
  • Mere information hos Bose

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Bose QuietComfort 35 viser vejen for alle andre når det kommer til, hvordan et headset med aktiv støjreducering skal se ud, fungere og lyde. Her på redaktionen er vi meget begejstrede for stort set alt, men det gør da lidt ondt i pengepungen at skulle slippe næsten 3.000 kroner, hvis man beslutter at gøre det til en del af gadgetsamlingen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2966 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart