Danskerne sjusker med kreditkortoplysninger

Hver anden dansker har ikke styr på, hvor mange hjemmesider deres private kreditkortoplysninger er gemt på. Det viser en ny undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Bulguard

Danskerne sjusker med kreditkortoplysninger

Det lader til, at danskerne både er glade for at handle på nettet, og meget lemfældige med, hvordan de behandler deres kreditkortoplysninger. Faktisk er det kun 34% der har styr på, hvor mange hjemmesider, der gemmer på deres private kreditkortoplysninger.

”53% af alle danskerne ved ikke hvor mange hjemmesider, der har gemt, og dermed har adgang til deres private kreditkortoplysninger. Der er en tendens til, at vi bare klikker på ’køb’ i netbutikkerne og så ellers glemmer alt om, hvem vi har givet vores kortoplysninger til,” siger Michael Boesen fra Bullguard i en pressemeddelelse. Han opfordrer danskerne til at være mere omhyggelige med de personlige oplysninger.

”Det er en god ide at føre en liste over de hjemmesider, du handler hos. Eller at lave en mappe i din indbox, hvor du gemmer alle kvitteringer på de ting, du køber online. På den måde har du et godt overblik og kan hurtigt reagere, hvis dit kreditkort pludselig bliver misbrugt,” anbefaler han.

Værre i Nordjylland

Undersøgelsen viser, at kun 23% af nordjyderne ved, hvor mange hjemmesider, der har gemt deres kreditkortoplysninger. Lidt bedre ser det ud i resten af landet. 35% af danskerne i Region Syddanmark, Region Hovedstaden og Region Midtjylland har styr på deres oplysninger. Og i Region Sjælland holder hele 37% øje med, hvor mange de giver deres kortoplysninger til.

”Kigger man på alderen, ser vi, at 39% af danskerne mellem 36 og 55 år har mest styr på deres kort. Det tal falder til omkring 30%, når vi kigger på den øvrige del af befolkningen over 18 år. Der er altså rum til forbedring over hele linjen,” siger Michael Boesen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Epinion på vegne af BullGuard. Undersøgelsens data er baseret på 1.000 webinterviews af 18-75 årige danskere. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Dataindsamlingen fandt sted i perioden 23. februar til 6. marts 2016.

Fra undersøgelsen

Så mange danskere holder styr på, hvor mange hjemmesider deres private kreditkortoplysninger er gemt på:

 • Nej: 53%
 • Ja: 34%
 • Bruger aldrig kreditkort til køb på nettet: 8%
 • Ved ikke: 6%

Så mange mænd holder styr på, hvor mange hjemmesider deres private kreditkortoplysninger er gemt på:

 • Nej: 52%
 • Ja: 36%
 • Bruger aldrig kreditkort til køb på nettet: 7%
 • Ved ikke: 6%

Så mange kvinder holder styr på, hvor mange hjemmesider deres private kreditkortoplysninger er gemt på:

 • Nej: 53%
 • Ja: 33%
 • Bruger aldrig kreditkort til køb på nettet: 9%
 • Ved ikke: 5%

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2231 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?