Pust nyt liv i din gamle computer

Din gamle computer behøver ikke være langsom, du kan faktisk sagtens puste liv i den

Har din computer problemer med at køre selv de mest simple programmer? Uanset om du nyder intensiv gaming, at spille på nettet, video/musik/billed-redigering, eller blot ønsker at modtage og formidle informationer digitalt i en hurtig hastighed, så er frustrationerne ved en PC der ikke kan møde dine behov kendt af mange. I en tid hvor næsten alle benytter sig af apps og programmer, er det en synd og skam ikke at kunne benytte sig af funktioner, som er gearet mod forbruger-venlighed. Online-spil benytter sig ofte af software til formålet, og gaming kræver at din computer opfylder visse krav, hvis du ønsker at kunne køre spillet optimalt. Heldigvis er der en række ting du kan gøre, og råd du kan benytte dig af for at forbedre din computers præstation, i stedet for straks at investere i en ny maskine.

Din harddisk er der, hvor din computer opbevarer dine data. Hvis du har problemer med din harddisk, kan det være vanskeligere for din maskine at benytte sig af disse filer – kort sagt vil næsten alting køre langsommere. Her er der flere ting at gøre. Du kan benytte dig af computerens’ ”fejlsøgning”. Adgang til denne funktion kan findes under harddiskens egenskaber. Det kan også hjælpe at rense for ubrugelige eller overflødige filer fra din harddisk. Flere programmer kan hentes til denne opgave, men det mest brugte er CCleaner. Dette program kan fjerne midlertidige filer, cookies og diverse andre ting, der bare ligger og tager plads på din disk. Dernæst er det ”Disk-fragmentering”. som med fordel kan udføres hver anden måned. Processen fjerner fragmenterede filer og giver dig mere plads. Funktionen findes lige under den tidligere nævnte ”Fejlsøgning”, under harddiskens egenskaber. Herudover kan du også, hvis din computer har en plads til det, indsætte et Solid-State Drive (SSD). SSD-drives er hurtigere end harddrives, men dog også en smule dyrere. Mange installerer deres styresystem på SSD, da dette blandt andet reducerer den tid, det tager for computeren at starte op fra slukket tilstand.


[yuzo_related]


Sørg desuden for at din computer er virus-fri. Diverse former for malware, spyware mm. kan have en hård effekt på din computers præstation. Sørg for at scanne din maskine for virusser med jævne mellemrum. Mange interne funktioner kan blive aflæst hackere, og dermed kan din personlige info blive stjålet. Dette er især sandt, hvis du bruger ting som Paypal, og andre sider hvor der vil være adgang til dine penge. Derfor går sider, hvor du har penge stående digitalt, som Netbank eller Paypal op i deres brugeres tryghed. Ligeledes går ledende sider indenfor spille-markedet, såsom PokerStars meget højt op i sikkerhed, i et forsøg på at beskytte deoplysninger som opbevares for deres kunder.

At sætte computeren til at bruge mere strøm, giver den, naturligvis, flere kræfter til at kunne udføre det foreliggende arbejde. Prøv eventuelt at sætte din computers output til ”Høj ydeevne” under din strømsyringsplan. Derudover er det en god idé altid opdatere dit Windows med den sidste nye opdatering. Mange af Windows’ styresystemer bliver udgivet i en uhæderlig tilstand, og derefter fikset op i en længere periode for at øge funktionaliteten. Dette er grunden til, at mange venter et par år efter et nyt styresystem er blevet udgivet, før at de begynder at benytte det. Check ”Windows Update” i kontrolpanelet for at hente den nyeste opdatering til dit styresystem.

Hvis alt andet glipper, kan du enten geninstallerer eller nulstille Windows. Alle windows-versioner har en eller anden form for nulstilling. Disse kan typisk findes i computerens indstillinger. Meget ofte kan en frisk eller nulstillet installation af Windows eliminere problemer i forhold til hastighed, eftersom maskinen bliver som ny. Derfor skal du også huske at gemme vigtige filer, som du får brug for senere, et andet sted. Du kan overføre dine eventuelle arbejdspapirer, eller hvad du nu bare brug for, på skyen, indtil geninstallationen er fuldført.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?