TEST: Huawei Smart Scale – scanner din krop, men lyver med tallene

Huawei producerer ikke kun smartphones og netværksprodukter, de har lige sendt en lille vægt på gaden der scanner din krop og fortæller hvordan vægten er fordelt

Huawei smart scale
Huawei smart scale

Sundhedsbølgen er for alvor over os, og diverse fitness-gadgets hjælper os med at holde styr på hvor meget vi motionerer, hvad vores puls er og hvor mange kalorier vi forbrænder. Men når det kommer til at holde øje med hvordan vores krop har det, så har vi ikke for alvor haft nogle gadgets der hjælpe der.

Fitbit har haft deres Arla-vægt, der måler vægt og fedtprocent, men mere avanceret har det så heller ikke været.

Men nu har Huawei så sendt en smart vægt på gaden – Smart Scale – som måler ikke mindre end ni forskellige parametre i løbet af fem til 10 sekunder. (Se min video med vægten til sidste i denne artikel).

De punkter som Smart Scale måler er: Vægt, fedtprocent, BMI, basale metabolske rate, visceralt fedtniveau, muskelmasse, mineralindhold i knoglerne, proteinniveau og vandindhold i kroppen.

Naturligvis viser vægten ikke alle de tal. Når du stiller dig op på vægten så får du vægt og fedtprocent. Resten af informationerne må du aflæse på din smartphone. Her aktiverer du en lille app, og stiger op på vægten. I løbet af fem til ti sekunder får du så tallene på app’en, og kan derved få et overblik over din krops tilstand.

Her stopper jeg så lige lidt. For de tal er desværre ikke alle helt korrekte. Vægt og BMI er meget præcise, men når det kommer til visceralt fedtniveau og muskelmasse så rammer den ret lagt ved siden af, og vandniveauet er heller ikke tæt på.

Den rammer dog fint med den basale metabolske rate og proteinniveauet er også ok.


[yuzo_related]


For at sikre mig hvor præcis/upræcis vægten er, så tog jeg forbi en kropsscanner og her fik jeg analyseret min krop for at kunne vurdere hvor præcis vægten fra Huawei er.

Med til historien hører også, at Huawei Smart Scale kun koste 500 kroner, så det er ikke underligt at en scanner til 40.000 kroner er langt mere præcis i målingerne.

Huawei smart scale

Huawei smart scale

Vær opmærksom på de væsentlige målinger

Men, hvor du skal være opmærksom er blandt andet omkring det viscerale fedtniveau. Den mest farlige form for fedt i kroppen er netop den form for fedt, og når Huawei Smart Scale viser et for lavt tal, så er det et problem. Men hvis du er opmærksom på at den måler for lavt, så kan du leve med det.

Omkring selve app’en har jeg også lige et par kommentarer. For umiddelbart kan jeg rigtig godt lide brugergrænsefladen, den er let at bruge, det er let at se målingerne og du kan let se, hvor langt du er fra din målvægt.

Der er også en side med din udvikling vist som grafer. Men her kan du desværre kun se udviklingen af vægten, fedtniveauet og muskelmasse. Personligt ville jeg godt se ændringen i det viscerale fedtniveau og vandniveauet i kroppen, så hvorfor Huawei ikke har valgt at give dig mulighed for at se flere grafer, eller måske selv definere hvilke tre jeg gerne ville se undrer mig meget.

Du kan godt nok se de tre sidste vejninger og der få alle tallene. Men du kan ikke se en længere udvikling, og det er surt.

Helt generelt har jeg været meget glad for Huawei Smart Scale, og jeg vil helt sikkert bruge den til at holde øje med min kropslige udvikling. Men jeg ved også at jeg ikke kan stole på alle tallene. Personligt så jeg gerne at jeg havde så mange muskler som Huawei Smart Scale påstår – men realiteten er, at den viser 50% flere end jeg faktisk har. Nuvel – jeg må jo bare træne lidt mere.

Herunder kan du se en lille video, hvor jeg snakker lidt mere om vægten.

Produktinformation

 • Produktnavn: Huawei Smart Scale
 • Producent: Huawei
 • Kræver: Smartphone med Bluetooth 4.1 eller bedre
 • Målinger
  • Vægt
  • Kropsfedt
  • BMI
  • Muskelmassee
  • Vandindhold
  • Knoglemasse
  • Proteinniveau
  • Visceralt fedtniveau
  • Basal metabolsk rate
 • Pris: Set til 450 kroner
 • Se mere hos Huawei

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Huawei Smart Scale er en smart lille vægt. Den måler mange parametre og giver et godt overblik over din krops samlede tilstand.

Men du skal være opmærksom på, når det kommer til ting som det viscerale fedtniveau, så rammer vægten altså en del ved siden af. Men omkring vægt og den basale metabolske rate samt BMI så rammer den ret præcist.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?