Verbatim lancerer ny harddisk og ssd med tastaturlås

Dine data bliver stadig mere vigtige, og derfor har den gamle lagerproducent, Verbatim, nu sendt to lagringsmedier, med kryptering i militærklassen, på gaden

Drevene har fået navnene Store ’n’ Go Secure Portable HDD og Store ’n’ Go Secure Portable SSD. Det første har en kapacitet på 1TB og det andet på 256GB.

Ved at bruge 256-bit AES hardware-kryptering, sikrer Verbatim at alle filer på drevene krypteres i real-tid. Drevene har et indbygget tastatur som kan bruges til pin-kode-input, og de gemmer ikke kodeordene i systemets flygtige hukommelse. Det er med til at gøre dem langt mere sikre, end hvis der bruges softwarekryptering.

Det ser faktisk ret fedt ud med en drev med indbygget tastatur. Drevene forstår pin-koder på op til 12-tal, og kun ved at indtaste den kode kan brugeren låse op for drevet og tilgå indholdet på disken.

Når drevene er sluttet til en computer lyser LED-indikatoren op og viser hvilken status drevet har, låst (rød), ulåst (grøn) eller admin-tilstand (amber).

Og så er der en lille speciel funktion, nemlig at hvis du indtaster et forkert kodeord 20 gangen, så låser drevet og kan kun låses op med en total reformattering – så pas lige på, ok?


[yuzo_related]


Nu det er et eksternt drev, så kan du naturligvis også tilslutte dem til f.eks. tv eller digitale dekoderbokse, og bruge dem som lagerplads. Men hvorfor du skulle gøre det er mig en gåde – så vigtige film og udsendelser optager du næppe.

Drevet fungerer med både pc og Mac, og har både et usb 3.1 og usb-c interface. Vanen tro så er der også en Nero Backup Software med på harddisken som kan køre under Windows fra Vista og op til Windows 10. Men for os der bruger Mac må vi kigge efter andre backup-løsninger, for her virker Nero altså ikke.

Store ’n’ Go Secure Portable HDD på 1TB vejer omkring 280 gram og har dimensionerne 123 x 76 x 11 mm.

Store ’n’ Go Secure Portable SSD på 256GB vejer kun 116 gram og har dimensionerne 93 x 50 x 13 mm.

Vi har desværre ikke fået priserne endnu.

Her er der en lille video Verbatim har lavet om de to drev.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?