R.I.P iPod – du ændrede måden vi lyttede til musik på

Efter 16 år lagde Apple i går iPod nano og shuffle i graven

For fire år siden stoppede Apple produktionen af iPod classic, og nu er turen så kommet til de to sidste i serien, iPod nano og iPod shuffle.

Dermed har vi nået enden på en æra der begyndte i 2001, hvor den første iPod blev introduceret. Den gang ændrede Apple for alvor måden vi lyttede til musik på. Mp3-afspillere var på markedet, men der gik ikke længe inden iPod’en fik manøvreret alle de andre afspillere ud af markedet. iPod blev den måde vi lyttede til musik på, og cd’en led et slemt nederlag. Folk ville ikke længere have musik på skiver, de ville have den ind på deres iPod.

  • I 2001 så den første iPod som sagt dagens lys. Den gang havde den en kapacitet på ikke mindre end 5GB og det kunne, efter dagens måde at komprimere data på, indeholde ikke mindre end 1.000 sange.
  • I 2004 så vi så pludselig en farveskærm på iPod, og her kunne du så se dine billeder på en skærm der var hele 220 x 176 pixel. iPod Photo blev introduceret.
  • Det var også i 2004 vi så iPod mini, og selvom den var mindre end iPod, så var der faktisk hele 6GB data.
  • Men allerede i 2005 blev iPod mini afløst af iPod nano, hvilket faktisk bare var et navneskift.
  • iPod shuffle blev også introduceret i 2005, og her droppede Apple skærmen og gjorde den til en afspiller du har med dig når du træner.
  • Allerede i 2006 blev iPod shuffle så sat på slankekur, selvom den allerede var ret lille. Nu kunne den klipses fast på dit tøj.
  • I 2007 fik iPod så en renæssance, hvor den fik navnet iPod classic, og en designmæssig opgradering. Kapaciteten steg til 160GB, og vi var mange der troede at det var det sidste vi så til denne iPod, navnet tydede jo på at den snart ville blive udfaset, ikke?
  • En ny iPod blev også introduceret i 2007, og det var iPod touch. Den var faktisk en iPhone uden muligheden for at ringe. Den havde samme design, kunne bruge apps, og den kørte på iOS, og iPod touch lever for resten stadig, også selvom den ikke er blevet opdateret i over to år.
  • Nå ja – 2007 var også året hvor iPhone blev introduceret, og den var jo reelt også en musikafspiller – man så også kunne bruge som telefon.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?