Bosch og Daimler demonstrerer førerløs parkering

Nu er det snart slut med at parkere din bil selv. Bosch og Daimler har lige vist at den slags kan bilerne sagtens selv gøre

Det er snart slut med at køre bilen selv – det kan der ikke være nogen tvivl om. Første skridt er taget med biler som Tesla, der i høj grad kan hjælpe når du kører, og næste skridt er nu taget af de to giganter, Bosch og Daimler. De har nemlig lige vist, at førerløs parkering nu også er en realitet.

I Mercedes-Benz-museets parkeringsgarage i Stuttgart har Bosch og Daimler udviklet en automatisk parkeringsservice. Med en kommando fra en smartphone kan bilister nu automatisk parkere biler på tildelte pladser uden at skulle overvåge køretøjets bevægelser.

Automatiseret parkeringsservice er en vigtig milepæl på vejen mod autonom kørsel. Pilotløsningen i Mercedes-Benz-museets parkeringsgarage er verdens første infrastrukturbaserede løsning til en fuldautomatiseret parkeringsservice under virkelige forhold med og uden en fører ved rattet. Og fra starten af 2018 vil besøgende selv kunne opleve den praktiske service i museets garage.

Automatisk kørsel til og fra parkeringspladsen

Løsningen er i første omgang en demo af, hvordan du kan leje en bil via en app. Hele turen starter når du bestiller en bil via en app på din smartphone. Herefter kører bilen af sig selv op til opsamlingsområdet. Returnering af bilen fungerer på samme måde: Kunden efterlader køretøjet i garagens drop-off-område og returnerer det vha. appen på sin smartphone. Når parkeringsgaragens intelligente system har identificeret køretøjet, starter bilen, og den ledes til en tildelt plads.

bosch indhold

Denne førerløse parkering muliggøres af samspillet mellem den intelligente infrastruktur i parkeringsgaragen baseret på teknologi leveret af Bosch og Mercedes-Benz. De installerede sensorer i parkeringsgaragen overvåger kørselsgangene og deres omgivelser, mens bilen ledes på vej. Teknologien i bilen omdanner sikkert kommandoerne fra parkeringsgaragens infrastruktur til kørselsmanøvrer og stopper om nødvendigt køretøjet i god tid.

Verdens første driftsgodkendelse for førerløs parkering

Premieren efterfølges af en intensiv test- og opstartsfase. De lokale myndigheder i Stuttgart, TÜV Rheinland samt Transportministeriet i Bade-Württemberg har fulgt projektet nøje med henblik på at vurdere bil- og parkeringsgarageteknologiens driftssikkerhed. Inden den førerløse parkering bliver endelig frigivet til kunder og offentligheden skal systemet dog først godkendes endeligt af myndighederne, hvilket forventes at ske i starten af 2018. På den måde vil Bosch og Mercedes-Benz opnå erfaringer med, hvordan brugerne vil håndtere automatisk parkeringsservice.

Eksisterende parkeringsgarager kan få eftermonteret infrastrukturteknologien. For ejere af parkeringsgarager vil førerløs parkering betyde en mere effektiv anvendelse af den tilgængelige parkeringsplads: Det samme område kan rumme op til 20 procent flere køretøjer.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?