Farvel til p-bøder

En ny automatisk p-skive med tilhørende app, skal sikre at du ikke får de irriterende p-bøder, og sikrer at du ikke betaler mere end højst nødvendigt for dine parkeringer

Har du også svært ved at gennemskue skiltningen i forbindelse med parkering – hvad skal og må man egentlig her? Har du nogensinde glemt at starte eller afslutte en parkering? Har du oplevet, at din elektroniske parkeringsskive løb tør for strøm? Eller at du har glemt at indstille sommer- og vintertid? Så er du ikke alene.

En undersøgelse fra FDM viser, at landets største kommuner tjente tæt på én milliard kroner på parkering i 2019.

Parkeringsindustrien er gået hen og blevet en gigantisk milliard-industri, der finansierer stort set alt andet end parkering ved dagligt at malke de stakkels bilister. Der bliver hvert år uddelt dobbelt så mange parkeringsbøder som fartbøder, og vores undersøgelser viser, at cirka halvdelen af dem bliver uddelt på baggrund af manglende viden om de lokale regler, uopmærksomhed, uoverskuelighed eller glemsomhed.

Lasse Eriksen, CEO og stifter af Wusaa

Wusaa er resultatet af flere års research og innovativ produktudvikling, og med det nyudviklede parkeringsur er det nu slut med at bruge sine surt optjente penge på tåbelige parkeringsbøder. Udover det fysiske parkeringsur, som skal installeres i forruden, følger også en app, der holder styr på, hvilken parkeringszone du befinder dig i, om den er gratis, tidsbegrænset eller med betaling.

Wusaa husker dig også automatisk på at starte en parkering, når du stiger ud af din bil, og ligeledes husker den dig på at stoppe din parkering igen, inden du kører videre.

Undersøgelsen fra FDM viser, at landets største kommuner tjente 971.715.422 kroner på parkering i 2019. Det er en stigning på hele 21 procent siden 2015. Omkring to tredjedele af det beløb stammer fra betalingsparkering, mens resten kommer fra parkeringsafgifter. 

Iværksætterne bag Wusaa mener, at det tal er helt urimeligt højt, og at det er på tide at tage kampen op mod de uretfærdige afgifter.

Vi synes, at det er helt forkert, at omkring 3000 danskere hver dag får ødelagt humøret på grund af en åndsvag parkeringsbøde, hvilket endda ofte skyldes misvisende og forvirrende parkeringsskilte. Hos Wusaa står vi på bilisternes side og tager kampen op mod de urimelige afgifter til kommuner og parkeringsselskaber. Hvis alle bilister brugte Wusaa, så ville vi kunne halvere indtægterne fra parkeringsafgifter i Danmark.

Lasse Eriksen, Wusaa

Bilistens butler Wusaa er udviklet og bygget i en kælder i Glostrup af et lille hold passionerede nørder med en fælles vision, nemlig at blive helt fri for dumme parkeringsbøder og kryptiske parkeringsskilte. Det er CEO og founder, Lasse Eriksen, der i sin tid fik idéen til Wusaa efter at have bandet adskillige gange over irriterende parkeringsbøder.

Dog er parkeringsuret kun starten, og planen er, at Wusaa ved hjælp af kunstig intelligens hele tiden skal blive klogere.

Vi vil fortsætte med at udvikle Wusaa, og visionen er, at Wusaa inden længe også er en fartalarm, kan betale dit brændstof, brobizz, færger og bilvask, og fortælle dig, hvor der er størst sandsynlighed for, at der er en ledig parkeringsplads. Målet er, at Wusaa skal blive bilistens butler, så du kan læne dig tilbage og slippe for bekymringerne.

Lasse Eriksen, Wusaa

Wusaa kan købes hos biludstyr.dk, Elgiganten og Coop og koster 795 kroner.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3020 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart