SteelSeries-classic headset

Nyt trådløst gaming-headset fra SteelSeries rykker måske ikke grænser indenfor gaming, men Arctis 7 formår alligevel at imponere på vitale områder. Spørgsmålet er så, om det er tilstrækkeligt for dig

Mit bekendtskab med SteelSeries går tilbage til midten af 00erne. Dengang var spilhardwareproducenten i danske hænder, og på spilmesserne skinnede den danske iværksætterånd ud af folkene bag SteelSeries. Jeg husker især de første Siberia-headsets, der havde en udtrækkelig mikrofonstang, som alle SteelSeries-headsets er kendte for den dag i dag, og de havde et minimalistisk, men fedt design. Hardwareproducenten var ikke just kendt for innovation, men man leverede godt kram med et fedt udseende.

SteelSeries blev berømte for deres lækre produkter, som ikke kun var smukke, men også dejlige at røre ved. Senere blev det danske eventyr opgraderet til et internationalt eventyr, hvilket resulterede i færre nye udgivelser, men ”Steel” var stadig legendariske indenfor den ulmende e-sportskultur.

Steel2

I de senere år har Steel fået skarp konkurrence af Razer, Logitech og andre mærker, og det har ført til, at man endelig er begyndt at sende nye gaming-produkter på markedet med hyppigere frekvens.

Udfordringen for Steel er dog, at konkurrenterne oftere tænker i nye baner og funktioner, mens Steel stadig tænker i design og kvalitet til lidt dyrere priser. Man kunne fristes at pege i retningen af B&O, hvor design og kvalitet til høje priser ikke er opskriften på succes i disse dage.

Arctis 7-headsettet fortsætter i samme Steel-ånd som altid, og jeg sidder tilbage med spørgsmålet; hvorfor Arctis 7 i stedet for mine trofaste headsets fra Turtle Beach og Logitech

Diskretion og stilfuld minimalisme

Designet er ikke til at tage fejl af; klassisk Steel-udseende med stil og minimalisme. Hovedbøjlen er af elastisk, hvilket gør, at headsettet automatisk tilpasser sig dit hoved, når du tager det på. Ørekopperne er lavet af blød skumgummi, der sidder rundt om ørerne. Valget af materialer gør, at jeg ikke kampsveder efter 20 minutters spilletid. Ej heller er hovedbøjlen så stram, at den presser på siden af mit hoved. Faktisk begyndte Arctis 7 først at blive lidt anstrengende at have på efter en times tid.

Venstre ørekop er udstyret med en udtrækkelig mikrofonstang, hvilket er karakteristisk for Steel-headsets. Denne løsning gør mikrofonen meget diskret, når du ikke bruger den, og medgørlig når du hurtigt skal have gang i kommunikationen – til forskel for andre mærker, hvor du først skal montere mikrofonbøjlen.

Steel har valgt at smække en større USB-signalenhed med ledning med i købet, hvor konkurrenterne nøjes med en USB-stick, der forbinder headsettet trådløst med din computer eller konsol. Signalenheden virker dog uovertruffent, da der skal to lukkede trædøre og otte meters afstand til, før signalet begynder at hakke. Dette gør at jeg kan gå ud i køkkenet og hente en kop kaffe med Arctis 7 fastmonteret på krydderen, mens min avatar respawner efter et headshot. Jeg skal ikke bekymre mig om at slukke for headsettet under pauserne, da batterilevetiden lyder på op til 15 timer – alt sammen afhængig af hvad jeg spiller og hvor højt. Efter ti timers brug på én opladning er headsettet nede på en streg på batteriindikatoren.

Steel har valgt det, efter min mening, bedste surround sound-format til Arctis 7, nemlig DTS Headphone: X 7.1 Surround Sound. Jeg skal dog installere Windows-driveren for at kunne udnytte verdens bedste lydformat.

Det tager godt ti minutter at hente SteelSeries Engine 3-driveren, opdatere headsettets firmware og klargøre det til brug.

Steel1

Driveren er nem og overskuelig at bruge. Jeg kan nemt justere lydindstillingerne, så de passer til spil, musik eller film. Det ville dog være lidt mere brugervenligt, hvis der var en knap på USB-signalenheden, som tillod mig at bladre mellem de forskellige lydgenrer, så jeg slap for at skulle åbne driveren hver gang, jeg veksler mellem musik og spil.

Suveræn lyd og det med småt

Steel er gode til at skrive klart og tydeligt på æsken, at Arctis 7 er kompatibel med din PC, Mac, Xbox, PlayStation, mobile enhed og VR. Alt sammen lyder jo vidunderligt – ét headset til ALLE dine enheder! Ja, MEN, nærlæser du manualen og Arctis-hjemmesiden, opdager du, at der er visse forbehold. DTS Headphone: 7.1 X Surround Sound lydformatet er kun kompatibelt med PC – ikke Mac, ikke Xbox, kun PC.

Når jeg spiller strategispil som Total War: Rome II og StarCraft II, er der god smæk på headsettet, og det er nemt at blive overvældet af kaosset, når min hær tørner sammen med min modstanders. Arctis 7 kan sagtens gengive forvirringen og alle stemmerne i superb 7.1-lyd, men det virker på mig som om, Arctis 7 er bygget til spil, der har et mere detaljeret og subtilt lydbillede, hvor det ikke kun handler om bulder, råben og brag.

Her tænker jeg især på skydespil såsom Ghost Recon: Wildlands, hvor der er elementer snigmord og stille infiltrering af baser, og jeg ikke må blive opdaget. Her er det vigtigt, at jeg kan høre de fjendtlige vagters fodtrin, eller hvorfra der bliver talt, så jeg bedre kan identificere fjendens position og bevægelser.

Arctis 7 brillerer på dette område, fordi lydbilledet er virkelig godt opdelt, og jeg netop får muligheden for at høre fjenden og planlægge min taktik ud fra et informeret grundlag. Selv på konsollerne, som DTS-formatet ikke er kompatibelt med, er der en god stereolyd, hvor selv lyden af metaltræthed i containerne kommer til udtryk, og jeg får en nogenlunde fornemmelse af, hvor fjenden befinder sig. Der er dog ingen tvivl om, at SteelSeries havde PC-gamerne i sinde, da de udviklede dette headset, mens konsol-kompatibilitet blot er et ekstra gode.

Spiller du mange holdbaserede spil, kan du vælge et lydformat inde i driveren, der fokuserer på stemmeføring, hvormed stemmerne i ørekopperne bliver forstærket på bekostning af andre lyde og musik.

Verdens bedste gaming-mikrofon?

SteelSeries skriver, at deres ClearCast-mikrofon er den bedste indenfor gaming – den er dog lidt svær at sluge. Jo, mikrofonen gengiver glimrende og klart min stemme ud til alle, der måtte lytte, men noise-cancelling funktionen har jeg oplevet bedre i eksempelvis Plantronics gaming-headsets. Er der lyde, eller bliver der talt omkring en halv meter fra mikrofonen, kan folk ane det i den anden ende. Givet, jeg kan justere mikrofonens følsomhed inde i driveren, men det udelukker ikke fuldkommen baggrundsstøjen tæt på mig.

Bottomline, ClearCast-mikrofonen er rigtig god, glimrende sågar, men jeg synes ikke, at det er verdens bedste.

Steel3[2]

Arctis 7 er bestemt et fremragende gaming-headset, der har givet mig nogle gode gaming-stunder med skønne lydoplevelser i 7.1.

Komforten er ligeledes i top, hvilket er mindst lige så vigtigt, mens kommunikation med dine holdkammerater går klart igennem.

Steel skriver, at Arctis 7 ikke lagger, men jeg har endnu ikke oplevet trådløse high-end gaming-headsets, hvor dette har været et problem.

Når roserne er blevet uddelt, sidder jeg stadig tilbage med spørgsmålet om, hvorfor Arctis 7 er bedre end konkurrerende trådløse headsets. Svaret er, at det er det egentlig ikke. Jeg kan ikke høre markant forskel på dette headset, mit Turtle Beach headset eller Logitech headset – og konkurrenterne er i øvrigt billigere. Endvidere er det ikke nytænkning og innovative funktioner, som præger Arctis 7.

Konklusionen er derfor, at jeg kan varmt anbefale Arctis 7 som en ligeværdig spiller på et hold med ligesindede. Det afgørende er så, hvilket mærke du har det bedst med.

Produktinformation

  • Navn: Arctis 7
  • Producent: SteelSeries
  • Driverstørrelse: 40 mm
  • Frekvens: 20-20000 Hz
  • Batterilevetid: Op til 15 timer
  • Trådløs rækkevidde: Op til 12 meter
  • Set til: Kr. 1.224
  • Mere information hos SteelSeries

Bedømmelse

Samlet vurdering 85% 

SteelSeries Arctic 7 er et glimrende 7.1 surround sound gaming-headset med en rigtig god mikrofon til dig, der skal kommunikere med holdkammeraterne i dine spil. Arctis 7 formår at gengive et storslået lydbillede, mens de små, subtile lyddetaljer også træder frem på bedste vis. Headsettet fungerer dermed til både skydespil såvel som pompøse strategispil. Arctis 7 differentierer sig dog ikke nævneværdigt i forhold til lignende, konkurrerende headsets, hvor prisen er lavere. Overvejer du at købe Arctis 7, så læs lige det, der står med småt på hjemmesiden først.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?