God kaffe i rummet

ISSpresso er en specialdesignet kaffemaskine, der er lavet i et samarbejde mellem den italienske kaffevirksomhed Lavazza, det italienske ingeniørvirksomhed Argotec og det Italienske Rumagentur ASI

ISSpresso rejser med en fart på 28.000 km igennem rummet på den internationale rumstation ISS, hvor et nyt hold astronauter fra det Europæiske Rumagentur, kan nyde godt af den gode kaffe, imens de fuldfører deres mission VITA.

Kaffemaskinens innovative teknologi tager højde for de særlige forhold i rummet, så man kan brygge god espresso. Kaffen kommer fra den samme Lavazza kaffekapsel, som også kan fås på Jorden og har endda samme gode aroma. Espressokopperne er dog skiftet ud med specialdesignet poser, der sikre at kaffen rammer munden.

Lavazza er Italiens mest populære kaffe og var faktisk den første italienske virksomhed, der kunne tilbyde espresso-kapselløsninger.

Sjove fakta:

  • Man kan lave espresso 400 kilometer over Jordens overflade.
  • ISSpresso vejer 20 kg på Jorden og rejser i øjeblikket med en fart på 28.000 km i timen igennem rummet.
  • Kaffen bliver lavet på den samme kaffekapsel fra Lavazza, som også kan fås på Jorden og har endda samme gode aroma.
  • Danskerne brygger i gennemsnit kaffe af 8,6 kg bønner om året, hvilket gør dem til en af de mest kaffedrikkende nationer i verden.
  • I gennemsnit drikker en dansker ca. 4 kopper kaffe om dagen.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?