Creative lancerer nye Aurvana headsets

Aurvana Ace kommer i to udgaver, begge med helt nye silikonebaserede MEMS-drivere

Aurvana Ace. Foto: Creative Technology

Creative Technology har for nyligt lanceret to nye trådløse in-ear-headsets, Aurvana Ace og Aurvana Ace 2, begge med den nye silikonebaserede MEMS-drivere

Ifølge Creative leverer den nye driver-teknologi en ekstra høj lydklarhed og et bredere frekvensområde fra 5Hz til 40KHz. Det brede frekvensspektrum skulle sikre en fordybende og naturtro lydoplevelse både ved musik, film og konferenceopkald.

Creative Aurvana Ace 2. Foto: Creative Technology

Creative oplyser at de nye headsets kommer med både LE Audio med LC3 Codex, Bluetooth 5.3, Hybrid Active Noise Cancellation (Aktiv støjreduktion, ANC), Mabient Mode og 24 timers samlet spilletid.

De nye drivere er solid state MEMS-drivere, der skulle være afgørende for at headsettet kan levere en naturtro og realistisk lydoplevelse. Driverne har et design med små klapper, der er omhyggeligt monteret på silikonechips. Lyd opstår, når korte elektriske signaler aktiverer klapperne, og er et særpræg ved denne teknologi.

Derved skaber driverne lydbølger, der – ifølge Creative – ligner dem, brugerne hører omkring dem dagligt. Derved skulle headsettene levere en naturtro lydoplevelse.

Ifølge producenten leverer Aurvana Ace-serien en holistisk lydoplevelse, takket være et todelt driversystem, der harmonisk kombinerer kraften i xMEMS-teknologien med tilpassede 10mm dynamiske drivere.

De to drivere skulle levere et meget præcist, bredt og naturligt lydspektrum med klare højder, dyb bas og dynamisk diskant. Samtidig lover Creative at det todelte driversystem leverer en rig, detaljeret og forvrængningsfri lydoplevelse.

Aurvana Ace. Foto: Creative Technology

De nye headsets er udstyret med seks indbyggede mikrofoner med Qualccomm cVc støjreduktionsteknologi (Clear Voice Capture), hvilket skulle være med til at give krystalklare samtaler.

De fleste funktioner i de to headsets er identiske, men Ace 2 har en funktionalitet der kan finjustere støjreduktionen i realtid, baseret på brugerens omgivelser og ørets pasform.

Den kommer også med Qualcomm aptX Lossless-codec, der skulle levere en tabsfri hi-fi-lydoplevelse ved 16-bit/44,1 kHz – det samme som fra en CD-skive.

Aurvana Ace har fået en pris på 150 Euro, mens Aurvana Ace 2 koster 180 Euro.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.