Raspberry Pi 4 får en markant opgradering

Mere hukommelse, ny videodekoder og nye usb-porte er noget af det du får i den nye Raspberry Pi 4

Umiddelbart ligner det nye Raspberrry Pi 4 Model B, den tidligere Raspberry Pi 3 Model B+, en computer på en enkelt printkort og med masser af forbindelser ud fra kortet. Og dem af os der kender Raspberry ved at mulighederne med denne lille computer er utrolige, og meget spændende at lege med.

Alt har dog fået en markant opgradering. Selve chippen er nu en Cortex A72-arkitektur-chip med fire kerner på 64 bit, ARM v8 på 1,5GHz, og den understøtter H256 videokodning.

Når det så kommer til hukommelse, så har vi længe måtte nøjes med enten 512MB eller 1GB hukommelse. Men nu er det muligt at købe modeller med langt mere hukommelse. Grundmodellen har 1GB hukommelse, men du kan også købe dem med 2GB eller 4GB, hvis du skulle have behov for det. Samtidig har den fået en hurtigere hukommelse, for nu understøtter den LPDDR4.

Forbindelserne til Raspberry Pi 4 har fået en meget stor opgradering. Nu får nu Gigabit Ethernet og 2 usb 3.0-porte og 2 usb 2.0-porte. Der er også kommet en usb-c port der understøtter opladning, og så har bluetooth fået en opgradering fra 4.2 til 5.0.

Endelig er den store HDMI-port fjernet og erstattet med to micro-HDMI-porte, så du kan nu tilkoble to 4K-skærme der hver kan køre 60 fps.

Prisen i Danmark kender jeg endnu ikke, men i USA kan du få grundmodellen til 35 dollars, og hvis du vil have 2GB-modellen skal du af med 45 dollars, mens du skal betale 55 dollars for 4GB versionen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart