Amerikansk handelskrig mod Kina kan ramme Apple

Det er ikke kun kinesiske virksomheder der rammes af Donald Trumps handelskrig mod Kina. Apple har lige sagt at det kan ramme dem hårdt, hvis tarifferne holdes på 25%

Apple har lige sendt et brev til den amerikanske handelsorganisation, hvori de fortæller at de foreslåede tariffer på 25% vil ramme alle Apples produkter, både iPad, iPhone, iPod, MacBook, iMac og Apple Watch, og at det vil ramme deres amerikanske ansatte og deres evne til at bidrage til den amerikanske økonomi.

Indtil videre har Apple ikke kommenteret på handelskrigen, og er heller ikke for alvor blevet ramt. Men med de nye tariffer der rammer alle Apples produkter, kommer de nu til tastaturet. Den amerikanske handelsorganisation har da også inviteret virksomheder til at fortælle, hvilke konsekvenser der måtte være, og Apple har nu budt ind med deres mening.

Apple har ikke mulighed for at undgå tarifferne, og hvis de skal holde produktionsomkostningerne nede, vil de være nødt til at flytte produktionen ud af Kina, hvilket de ifølge The Verge, da også undersøger muligheden for.

Men det er ikke hverken let eller billigt at flytte en kæmpe produktion, så uanset hvad, så vil de nye tariffer ramme Apple.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2583 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart