TEST: Prisbevidst headset til medarbejderen, der er ude og på kontoret

Skal du have et headset, som du kan holde ud at have på i flere timer om dagen, mens du både lytter til musik og modtager opkald, så er Jabra Evolve 65e et godt bud, fordi det ikke koster en formue, men der er visse forbehold.

Jabra er aktuelle med en lillesøster til det populære Evolve 75e-headset. Evolve 65e er billigere, men ligesom Evolve 75e henvender det sig til det arbejdende folk, som har brug for et headset, der kan bruges til Skype-opkald, mobilopkald og musiklytning. Dermed vil jeg mene, at du ikke kan forvente en musikoplevelse i hi-fi-kvalitet. Hvad du derimod bør kunne forvente, er et headset med en god lydkvalitet, når det kommer til musik og opkald.

Evolve 65e er UC-certificeret, hvilket gør, at du kan tilslutte headsettet din Mac eller PC via USB-transmitteren, og du kan føre klokkeklare samtaler via eksempelvis Skype for Business. Samtidig kan du have headsettet tilsluttet din smartphone via Bluetooth, og du kan veksle mellem opkald på dine enheder.

Jabra skriver på deres hjemmeside, at Evolve 65e har op til otte timers taletid og 13 timers musikafspilning på et fuldt opladet batteri, hvormed headsettet klarer sig igennem en arbejdsdag med overarbejde og mange timers musik i ørerne. Batterilevetiden afhænger dog af, hvor meget du vælger at tale i telefon og dine lydindstillinger. Under de to testdage talte jeg cirka tre timer i telefon både inde og ude og lyttede til musik i fire timer – batteriet kom ikke under 50 %.

Jabra skriver også, at dette headset giver dig en fantastisk, ensartet lyd og opkaldskvalitet, især når du er uden for kontoret. Her er vindstøj eller dårlig forbindelse ikke noget, du skal bekymre dig om, ifølge den danske producent. Hvad du til gengæld bør være opmærksom på, er hvad producenten ikke skriver på hjemmesiden – baggrundsstøjen uden for kontoret, når du taler i telefon.

20190620_111851

 

Mikrofonerne

Hele fire styk er samlet i højre ledning, men mikrofonerne bruges både til samtaler og aktiv støjreducering, hvormed dine opkald, i teorien, skulle foregå relativt støjfri. Men virkeligheden er en lidt anden.

Sidder du i et kontormiljø med almindelig kontorstøj og snak, er det begrænset, hvor meget støj, der sniger sig ind i dit opkald. Det er mest høje lyde som latter og kaffekoppen, der rammer underkoppen.

Når jeg befinder mig i den københavnske trafik med biler, der suser forbi, går susene i reduceret styrke videre til den anden ende af opkaldet. Det samme gør stemmerne fra forbipasserende, som taler i et almindeligt toneleje. Blæser det samtidig, vil vinden også kunne fornemmes. Kort sagt, mikrofonerne kommer på overarbejde i det fri, hvilket gør, at de ikke er lige så effektive som i et kontormiljø, hvor der ikke er lige så mange lyde. Og dermed holder Jabra ikke helt sit løfte i salgstalen på hjemmesiden.

Dog bør det nævnes, at ingen af mine opkald var så plaget af baggrundsstøj, at de ikke kunne gennemføres. Jeg fik ingen klager over en utydelig stemme eller et alt for højt støjniveau.

Fire mikrofoner er samlet i højre side af ledningen sammen med et busy-light, der lyser, når du er i gang med et opkald.

Fire mikrofoner er samlet i højre side af ledningen sammen med et busy-light, der lyser, når du er i gang med et opkald.

Støjreduktion og komfort

Evolve 65e har en god komfort. Selv efter to timers kontinuerlig brug, bliver jeg ikke træt af at have de bløde silikoneørepropper i ørerne, mens silikonevingerne sørger for, at headsettet ikke falder ud, når jeg bevæger hovedet. Nakkebøjlen er også behagelig, selvom det er varmt indenfor som udenfor. Jeg føler ikke, at den klæber til huden.

Du får ørepropper og vinger i forskellige størrelser, hvormed der er en rigtig god sandsynlighed for, at du finder den rette pasform.

Du får ørepropper og vinger i forskellige størrelser, hvormed der er en rigtig god sandsynlighed for, at du finder den rette pasform.

Den passive støjreduktion er ganske god, når visse numre spiller, og jeg er indendørs. Lytter jeg til minimalistiske musikstykker, såsom Claire de lune, kan jeg dog sagtens høre klakken fra mit tastatur og folk, der taler omkring mig. Er jeg ude i myldretidstrafikken, slipper størstedelen af lydene fra omgivelserne igennem, hvis jeg lytter til rolige numre.

Ønsker du at kunne høre omgivelserne, kan du aktivere HearThrough gennem Sound+ app’en. Jeg skal dog reducere lydstyrken til 50 %, før baggrundsstøjen bliver nogenlunde tydelig. Skal jeg følge med i, hvad der foregår omkring mig, skal jeg næsten skrue helt ned for musikken, og så er det nemmere bare at tage høretelefonerne ud af ørerne.

Musikoplevelsen

Jabra har udstyret headsettet med en kraftig bas, der kan spille dunder, hvis du ændrer på indstillingerne i app’en. Men selv med standardindstillingerne får du en god bund, der dog overdøver mellemtoner og detaljerne i musikken en anelse. Lidt bedre bliver det, når jeg skruer op for mellemtoner og diskanten i app’en.

Jeg oplever generelt et fyldigt lydbillede, når jeg afspiller alle former for musik. Evolve 65e har også en god evne til at fremhæve nuancerne i klassiske numre som i den elektroniske musik. Sangstemmerne træder også godt frem. Freddy Mercury brøler godt igennem, selv om Brian May giver den hele armen på sin elguitar, og Roger Taylor tester trommeskindets holdbarhed.

Afspiller jeg japanske Silent Poets, er det den dybe bas og pianoets flotte rumklang, jeg mest bider mærke i. Det er imponerende, at headsettet designet til kontorbrug er i stand til at gengive så tydelig en rumklang, selvom bassen mudrer lydbilledet en anelse.

Selvom Evolve 65e ikke er et headset med lydkvalitet i high-fidelity, hvilket Jabra heller ikke lover på deres hjemmeside, så er det min klare vurdering, at du får et headset, som klarer sig godt, når det kommer til musikken. Givet, du får ikke de helt fine nuancer med, men du vil dog opleve et fyldigt og detaljeret lydbillede, som du bestemt bør være tilfreds med – headsettets præmisser og pris taget i betragtning.

Produktinformation

 • Navn: Evolve 65e
 • Producent: Jabra
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Driverstørrelse: 12 mm
 • Forbindelse: Bluetooth 5.0 og USB
 • Batterilevetid: Op til 13 timer
 • Vandafvisende og støvafvisende: Ja, IP54-certificering
 • Stemmeguide: Siri, Alexa og Google Assistant
 • Vægt: 36 gram
 • Set til: Kr. 990
 • Mere information hos Jabra

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Jabra Evolve 65e er et godt UC-certificeret headset, der er komfortabelt og funktionelt for medarbejderen, der både bruger tid på kontoret som på farten. Man får rigtig meget for relativt få penge, men der er også grænser for, hvad vidunderet kan leve op til, selvom Jabra siger noget andet på deres hjemmeside.

Mikrofonerne er ikke synderligt gode til at filtre baggrundsstøjen fra telefonsamtalen, når man befinder sig i myldretiden. Og den passive støjreduktion kommer til kort, når man der er mange talende mennesker omkring én, og lyden af trafikken slipper også igennem.

Lydkvaliteten, når det kommer til musik og opkald, er imponerende god, prisen taget i betragtning, og man vil kunne nyde alle former for musik med Evolve 65e.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart