TEST: Nyt kontorheadset godt til tale og musik

Jabra Evolve2 85 er den nye topmodel af kontorheadset fra danske Jabra. Headsettet udmærker sig ved at være et kontorheadset, der dog sagtens kan bruges udenfor kontoret også - både når det kommer til lydkvalitet og musik. Men helt uden problemer er det nye headset dog ikke

Jabra Evolve2 85. Foto: Jabra

Jeg bruger headset konstant. Når jeg snakker i telefon i løbet af hverdagen, er det bare så meget lettere at kunne lade telefonen ligge, så jeg har hænderne frie til fx at skrive på computeren. Jeg bruger headset når jeg træner og jeg bruger headset når jeg går tur alene, eller arbejde i haven.

Hidtil har jeg brugt tre-fire forskellige headsets, for de headsets jeg bruger når jeg træner, er bare ikke behagelige at have i øret hele dagen, det headset jeg bruger til kontorbrug leverer en rigtig elendig musikkvalitet (men har en mikrofonarm, og er godt til tale), og det/de headsets jeg bruger når jeg fx går tur eller arbejder i haven, er optimeret til musik, og ikke til hverken tale eller træning.

Men Jabra Evolve2 85 skulle kunne nedbringe brugen af headsets med minimum et styk. For det er udviklet og designet til såvel kontorbrug som fritidsbrug.

Jabra Evolve2 85 er et over-ear headset med mikrofonarm, og har både passiv og aktiv støjreduktion. Så langt så godt. Det vil sige at det headset jeg bruger til kontoret og gå-turen/havearbejdet, kun kan være et og samme. Jeg nægter stadig at bruge det til at træne med – ikke alene ser man tosset ud når man træner med et over-ear–headset på, man ødelægger også ørepuderne på grund af sveden.

Det positive

Når det kommer til design er der ingen tvivl om, at Jabra virkelig har skelet til design af fritidsheadset. Det er et virkelig flot headset, som absolut ikke ligner et klassisk kontorheadset.

Komforten er også god, det er rimelig god komfort i headsettet, selv når jeg har briller på, sidder headsettet fint, og selvom det trykker lidt på hovedet, så kan jeg sagtens have briller og headset på, på samme tid.

Så er der lydkvaliteten, og den er jo vigtig når det kommer til headsets. Her vil jeg lige dele op i to elementer; tale og musik.

Når det kommer til tale, hvilket for et kontorheadset er meget vigtigt, så er det en superkvalitet headsettet leverer. Når jeg har et headset der dækker begge ører oplever jeg ofte, at det kan føles underligt at tale i det – jeg har følelsen af at være i en dåse, hvor jeg enten har svært ved at høre mig selv, eller bare råber for højt.

Men det er ikke tilfældet her – det føles helt naturligt at bruge headsettet til tale, og den indbyggede mikrofonarm opfanger lyden godt, og levere en god lydkvalitet til dem du taler med.

Musikkvaliteten er også god, og klart bedre end de traditionelle headsets til kontoret. En fin bas og diskant, og en ganske nydelig mellemtone. Hvad der gør det bedre endnu, er den medfølgende app, hvori du kan vælge forskellige tilstande, som ændrer på niveauet af aktiv støjreduktion, og hvor du også kan ændre på lydbilledet, så du fx kan få mere bas på lyden.

Jabra Evolve2 85. Foto: Jabra

Så er der batterilevetiden. Her lover Jabra op til 30 timers taletid, hvis du slår aktiv støjreduktion og ‘optaget lys’ fra. Hvis de to ting er aktive, så lover de op mod 20 timers taletid. Når det så kommer til musik, så er tallene 37 timer uden aktiv støjreduktion og 32 timer med. Indrømmet – jeg har ikke testet den del, men efter to dages normal brug, var der stadig masser af saft i tanken, så her vil jeg tage de tal for gode varer.

Det negative

Men træerne vokser ikke ind i himmelen, heller ikke for hæderkronede Jabra.

Jeg skrev lige før at komforten er god, og det er den også. Men efter et par timer, så bliver der altså varmt under ørepuderne, så det er ikke et headset du har på hele dagen.

Som sagt er lydkvaliteten fin, men igen – headsettet koster lige over 2.500 kroner og jeg ville gerne have haft mere dybde i lyden. Selvom jeg nyder at lytte til musik med Evolve2 85, så mangler der altså dynamik i lyden. Så set som et musik-headset, så mangler det altså en del.

Den sidste ting jeg ikke er for glad for, er den holder/oplader der følger med. Den er udformet så du skal lægge højre ørekop ned på opladeren, og så skal bøjlen enden i en holder der sikrer at headsettet ikke vælter. Problemet er blot, at det ikke er en bevægelse du gør naturligt. Jeg kan ikke bare lægge headsettet der, jeg ender ofte med at rode rundt med headsettet for at få det til at sidde rigtigt på holderen.

Her kunne Jabra godt stramme op og lave en bedre holder, for denne er bare ikke specielt smart.

Så er der lige en sidste ting jeg er nødt til at brokke mig over, men det er mere en markedsføringsting. Headsettet siger at det er et ‘UC’-headset, altså et unified communication-headset. Men det begreb er altså bare SÅ uddateret. Jeg kender intet headset der ikke kan bruges til såvel Teams, som WebEx, Zoom og hvad du ellers måtte ønske. Så for mig er det altså intet kvalitetsstempel, mere et irritationselement.

Konklusion

Samlet vurdering: 90%

Jeg kan godt lide ideen om et headset der kan bruges til flere formål. Og langt hen ad vejen er Evolve2 85 faktisk et godt headset. Men når man markedsfører et headset som et der også er godt til musik, så skal lydkvaliteten bare være bedre her, ikke mindst når headsettet koster over 2.500 kroner.

Komforten er god for et kontorheadset, men skal det bruges hele dagen, så bliver det bare for varmt at have på.

Jeg kan godt lide at mikrofonarmen kan foldes væk, men den kan være lidt kompliceret at få fat i, hvis den er pakket væk, og du hurtigt skal folde den ud igen.

Mere om Evolve2 85

Du kan læse mere om headsettet her

Lidt af specifikationerne:

 • Aktiv støjdæmpning
  • Digital hybrid støjdæmpning med 4 mikrofoner
 • Højtalerstørrelse
  • Ø 40 mm
 • Højtalerfølsomhed
  • 117 dB ved 1 mW–1 kHz
 • Højtalerfrekvensområde
  • 20 Hz–20.000 Hz
 • Højtalers båndbredde – musikfunktion
  • 20 Hz–20.000 Hz
 • Højttalers båndbredde – talefunktion
  • 100 Hz–8.000 Hz
 • Mikrofontype
  • 4 analoge MEMS/6 digitale MEMS
 • Mikrofonfølsomhed
  • -35 dBv/Pa (analog mikrofon)/-26 dBFS/Pa (digital mikrofon)
 • Mikrofonfrekvensområde
  • Analog mikrofon 5 Hz–20.000 Hz. Digital mikrofon 100 Hz–8.000 Hz
 • Taletid
  • Op til 30 timer (støjdæmpning og busylight fra)/Op til 20 timer (støjdæmpning og busylight til)
 • Musiktid
  • Op til 37 timer (ANC fra)/Op til 32 timer (støjdæmpning til)
 • Opladningstid
  • Op til 140 min.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?