Stilhed i stormen: Jabra vs Plantronics

Støj i kontormiljøet kan forhindre dig i at udføre dit arbejde. Jabra og Plantronics kan hjælpe dig med at få ro til at udføre dit arbejde selv i et kontor med støjende kollegaer.

Deler du kontor med andre, ved du udmærket, hvor frustrerende det er, når du mister koncentrationen på grund af støj og stemmer. Åbne kontormiljøer kan være hyggelige og bringe kollegaerne tættere sammen, men ulempen er, at du ikke får så meget fra hånden, når du bliver forstyrret af dine kollegaer, som lige skal vende verdenssituationen med hinanden eller taler i højlydt i telefon.

Plantronics og Jabra kommer her med deres bud på, hvordan du kan minimere baggrundsstøj og øge fokus på dit arbejde gennem støjreducerende teknologi og musik i ørerne. Plantronics Voyager 6200 UC møder Jabra Evolve 75e UC i et støjfyldt miljø – hvilket Bluetooth-headset mest stilhed fra omgivelserne, klarest tale og bedste musikoplevelse?

IMG_20180316_140613

Design og komfort

Voyager 6200 fremkalder indtrykket af et chokhalsbånd, du kan iføre hunde, der ikke skal løbe for langt væk fra hjemmet. Indtrykket afhjælpes ikke af, at nakkebøjlen vibrerer, når du modtager opkald, men headsettet er faktisk enorm behagelig at have på. Det hviler på mine skuldre og min nakke, mens de små ledninger leder op til mine ører uden at kilde mig på kinden. Ørepropperne når cirka en centimeter ind i mine øregange, hvormed de dækker godt af for omgivelserne.

Jabras headset appellerer mere til folk, der ikke ønsker ørepropperne ind i øregangene. Evolve 75e har finner, som sætter sig fast øresneglen, mens ørepropperne ligger i udkanten af øregangen.

Jabra Evolve 75e med ørepropper og vinger.

Evolve 75e har en mere traditionel nakkebøjle, der egentlig er en forstærket ledning, som hviler på din nakke. Modtager du et opkald, vibrere nakkebøjlen, hvormed du slipper for at skulle have ringetonen på din telefon aktiveret, hvis du eksempelvis sidder til møde.

Hvem der løber med komfortsejren, er en individuel vurdering. Personligt foretrækker jeg Voyager 6200 nakkebøjlen og ørepropperne, fordi begge dele er behagelige, og ørepropperne når så langt ind i mine ører, at den passive støjreduktion faktisk tager en stor del af baggrundsstøjen. Omvendt, er du ikke til invasive ørepropper, er Evolve 75e klart at foretrække.

Begge headsets er designet til kontorbrug, hvormed det ville være forkert at anbefale dem til udendørs brug. Alligevel har Jabra sørget for, at Evolve 75e både er sved- og vandafvisende – headsettet er IP54-certificeret. Du kan dermed gå udenfor i regnvejr med headsettet på, hvilket er praktisk, hvis du skal ud og ryge, mens du foretager et opkald. Dermed hiver Jabra en sejr hjem over Plantronics, hvis headset ikke er sved- eller vandafvisende.

Hatten af for Plantronics, der har eksperimenteret med et anderledes design - også selvom Voyager 6200 ligner et stødhalsbånd.

Funktioner

Du kan parre Voyager 6200 og Evolve 75e med op til 8 enheder, hvoraf to kan være forbundet på samme tid. Dermed er det nemt at veksle i mellem opkald på din telefon eller Skype på din computer, uden du skal til at skifte forbindelse manuelt – begge headsets er Skype for Business certificerede. Lytter du til musik på din telefon, afbrydes musikken, når du får et opkald, som du enten kan modtage eller ignorere.

Evolve 75e har indbygget stemmefunktion, hvor du får oplyst batterilevetiden, når du tænder for headsettet, eller om du har skruet helt op for lydstyrken. Voyager 6200 byder på en langt mere omfattende stemmefunktion end Evolve 75e. Plantronics-headsettet fortæller mig, hvem der ringer, når det har fået adgang til min telefonbog. Dermed slipper jeg for at skulle hive telefonen frem fra lommen for at se, om det er en telefonsælger, der ringer eller svigermor, hvormed jeg hurtigere kan vurdere, om opkaldet skal afvises – telefonsælgere har ofte gode tilbud.

Begge headsets har fjernbetjeninger indbygget, der gør det nemt at styre musikken, besvare opkald eller mute mikrofonerne, hvis jeg skal nyse eller modtage en besked fra en kollega under opkaldet. Plantronics har gjort det lidt nemmere for mig at komme i kontakt med fjernbetjeningen, fordi de vigtigste knapper sidder yderst på højre side af nakkebøjlen. Jeg skal famle lidt mere med Evolve 75e, fordi nakkebøjlen her ligger tættere på nakken fremfor ved halsen.

E75e_slider_1

Støjreduktion

Evolve 75e har active noise cancelling teknologi, hvilket fjerner langt størstedelen af støjen fra dine omgivelser, når du lytter til musik eller foretager opkald. De højere toner går lidt igennem støjfilteret, mens dybere toner fra biler eller mandestemmer bliver filtret fra.

Støjreduktionen i Voyager 6200 er lidt grundigere, eftersom den filterer lidt flere høje lyde fra. Ydermere er den passive støjreduktion bedre, fordi ørepropperne når længere ind i ørerne end med Jabras headset. Overordnet set får jeg mere stilhed fra omgivelserne med Voyager 6200.

Opkaldene

Plantronics har placeret to mikrofoner i hver ende af nakkebøjlen, hvilket kan være forstyrrende for din samtale, hvis du har jakke eller halstørklæde på, som dækker for mikrofonerne. Givet, Voyager 6200 er designet til indendørs brug, så med mindre du undgår at dække mikrofonerne til, kan du også tale frit udendørs.

Mikrofonerne i Evolve 75e sidder i højre side af headsettet, hvormed det ikke er så forstyrrende for samtalen, hvis du har har jakke eller halstørklæde på.

Mikrofonerne i begge headsets opfanger kun lyde indenfor et lille felt, hvormed baggrundsstøj bliver sorteret fra. Når du taler, er det stort set kun din stemme, der går igennem mikrofonerne med undtagelse af høje, skarpe lyde såsom en træstol, der kører henover et betongulv.

De enkelte lyde, som trænger igennem feltet, kan fornemmes hos personen, du taler med, men de er ikke forstyrrende for samtalen. Når du ikke taler, skruer begge headsets ned for mikrofonerne, hvilket skaber total stilhed, mens du lytter til din samtalepartner – selv i meget støjende omgivelser.

Voyager 6200 vinder en marginal sejr fordi støjreduktionsfilteret er lidt skrappere end i Evolve 75e.

voyager-6200-uc-office

Musikoplevelsen

Til testen af lyden bruger jeg temaet fra Grindhouse, der har en syret kombination af jazz og rock. Indenfor den elektroniske genre bruger jeg Chicanes remix af nummeret, Gorecki. Indenfor klassisk er det Henryk Góreckis Symofoni Nr. 3 Opus 36, sætter de to headsets på prøve.

Når jeg spiller Grindhouse-temaet med Voyager 6200 i ørerne, pumper stortrommen rytmer i gang i takt med den nærmest maniske saxofon, der akkompagneres med nogle fede guitar-rifs. Bassen er tung, hvilket gør, at diskanten træder i baggrunden, men stadig tillader detaljerne, såsom pianoet, i musikken at træde rimeligt klart frem. Evolve 75e har mere fokus på diskanten, hvilket gør, piano og high-hat træder markant bedre frem, men det sker på bekostning af stortrommen, der ikke pumper ligeså meget liv i nummeret som med Voyager 6200. Den akustiske guitar træder også mere i karakter med Evolve 75e, fordi lyden fremstår skarpere end med Voyager 6200.

Jabras headset kommer lidt til kort i den elektroniske genre. I Chicanes fortolkning af Lamb-nummeret, Gorecki, bliver forsangerindens stemme næsten for skarp, når hun rammer bestemte toner – nærmest skærende. Det samme gør sig gældende med den samplede high-hat. Jeg savner også en bedre bund. Her kan jeg godt mærke, at Evolve 75e ikke har samme fokus på bassen som Voyager 6200, der får taget toppen af forsangerindens skarpe artikluering af især T’er. Plantronics-headsettet får pumpet bassen så hårdt op, at den vækker minder om steoridebamsens T-shirt, hvis syninger springer, når han spænder overarmen. Ulempen er, at musikkens nuancer træder lidt i baggrunden til fordel for bassen.

I Henryk Góreckis symfoni kan jeg høre de subtile instrumenter som klarinetter og blæsere med Jabras headset, mens det er meget svært at ane dem med Plantronics-headsettet. Sopranens stemme får dog ikke så meget fylde med Evolve 75e, som den gør med Voyager 6200.

Skal du bruge kontorheadsettet til at lytte musik, er det lidt af et trade-off. Evolve 75e får ikke blodet til at pumpe ligeså hurtigt og hårdt igennem årene, fordi Jabra har valgt et mere balanceret lydbillede, hvilket passer fint til klassisk og akustisk musik, hvor mindre fremtrædende instrumenter kan høres. Plantronics derimod har valgt en tungere bas. Valget gør, at Voyager 6200 passer perfekt til elektonisk, rock og andre former for bastunge musikgenrer, men jeg får ikke de finere nuancer med i klassisk musik.

IMG_20180316_140706

Vinderen?

Findes i detaljerne. På den musikalske front er det et spørgsmål om præferencer og musiksmag. Personligt foretrækker jeg Evolve 75e, fordi bassen i Voyager 6200 overdøver enkelte detaljer i min musik.

Hvad angår kvaliteten i opkaldene, vinder Plantronics en kneben sejr på grund af, Voyager 6200 har en marginal skrappere evne til at filtrere baggrundsstøjen fra. Dermed får du en lidt bedre samtaleoplevelse.

Voyager 6200 har også en bedre støjreduktion, hvilket især skyldes, at ørepropperne når længere ind i øregangene, hvormed den passive støjreduktion lukker dig bedre inde. Evolve 75e kommer ikke ligeså langt ind og lukker dermed ikke så meget af.

Selvom Voyager 6200 har et federe design, er det Evolve 753, der løber med designprisen, fordi det er sved- og vandafvisende, hvilket er en bonus, da du kan bruge Evolve 75e udendørs. Du skal være lidt mere nænsom med Voyager 6200, som jeg til gengæld føler sidder bedre i ørerne.

Plantronics vinder en dermed en marginal sejr over Jabra, men når du vælger dit kontorheadset, bør du overveje, hvad betyder mest for dig – og ikke kun se på testscoren.

Produktinformation

  • Navn: Evolve 75e
  • Producent: Jabra
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Driver: 15 MM
  • Sved- og vandafvisende: Ja, IP54-certificeret
  • Batterilevetid: Op til 13 timers tale og 14 timers musik
  • Opladningstid: 2 timer
  • Forbindelse: Bluetooth 4.2
  • Understøtter: PC, Mac, Android og iOS
  • Set til: Kr. 1.492
  • Mere information hos Jabra

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jabra Evolve 75e er et glimrende kontorheadset, som kan tåle, at du også bruger det udendørs i regnvejr eller en svedig sommerdag. Du kan lukke dig godt inde med din musik, eftersom støjreduktionsteknologien filtrerer størstedelen af kontorlarmen fra, mens du kan nyde et balanceret lydbillede.

Ulemperne findes i detaljerne, eftersom Evolve 75e kunne have gavn af lidt mere bas og en stemmefunktion, der også omfattede brugen af din telefonbog.

Produktinformation

  • Navn: Voyager 6200 UC
  • Producent: Plantronics
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Driver: Ikke oplyst
  • Sved- og vandafvisende: Nej
  • Batterilevetid: Op til 9 timers tale og 16 timers musik
  • Opladningstid: 1½ time
  • Forbindelse: Bluetooth 4.1
  • Understøtter: PC, Mac, Android og iOS
  • Set til: Kr. 1.783
  • Mere information hos Plantronics

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Plantronics har produceret et fremragende kontorheadset! Voyager 6200 UC lukker stort set al baggrundsstøj ude, så du kan nyde din musik i stilhed fra kollegaerne. Headsettet passer perfekt til elektronisk musik og andre bastunge genrer, men det kommer lidt til kort, hvis du hovedsageligt lytter til klassisk eller akustisk musik.

Mikrofonerne er nok de bedste, jeg nogensinde har oplevet. De er så gode til at filtrere støjen fra omgivelserne fra, at personen i den anden ende svært kan ane, om du er alene eller er omringet af mennesker.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?