Big brothers ufattelige udholdenhed

Påskeferien og forårets helligdage lurer rundt om hjørnet. Familiefrokoster og konfirmationer lokker dig ud af hjemmet, men det er også tiden, hvor indbrudstyve har kronede dage. Hjemmeovervågning gør, at du ikke helt mister fornemmelsen af, hvad der sker på bopælen.
Netgear er aktuelle med deres anden generation af Arlo Pro, som byder på markante forbedringer. Mest synlig er forbedringen af billedkvaliteten, eftersom Arlo Pro 2 nu understøtter 1080p, men batterilevetiden har også fået et nøk op. Begge var issues, jeg kritiserede i min anmeldelse af første generation af Arlo Pro.

IMG_20180322_104940

Arlos fornemmelse for sikkerhed og levetid

Netgear har inkluderet en Base Station i Arlo Pro 2-pakken. Dette bindeled krypterer dine data, så hvis du bliver hacket, er det stort set umuligt for hackerne at bruge dine videoer, billeder eller informationer. Det er meget unikt for Netgear at sørge for dette ekstra lag af sikkerhed. Logi Circle 2 er det eneste overvågningskamera, jeg har oplevet, der krypterer dine data.

Netgear udbyder forskellige Arlo Pro 2-pakkeløsninger. Jeg tester udgaven med Base Station og 2 kameraer.

Opsætningen er ganske simpel; jeg henter Arlo-app’en, der findes til Android og iOS, følger den korte vejledning, hvor Base Station tilsluttes min router og stikkontakt, hvorefter jeg forbinder kameraerne. Hele seancen tager godt 5 minutter.

Arlo-app’en sender mig til gengæld på arbejde, efter opsætningen er gennemført. App’en byder på et væld af sikkerhedsindstillinger og justeringer, så overvågningsløsningen passer bedre til mine behov og ønsker.

Har du flere kameraer tilsluttet samme app, er det nemt at få et overblik over hjemmet og veksle mellem kameraerne.

Har du flere kameraer tilsluttet samme app, er det nemt at få et overblik over hjemmet og veksle mellem kameraerne.

Arlo Pro 2 fokuserer i høj grad på at give dig valget mellem høj billedkvalitet, lang batterilevetid eller et stadie midt i mellem. Jeg har ikke kunne finde et estimat af, hvor længe det enkelte kamera kan køre på en opladning, men i de fire dage jeg har testet de to kameraer med højeste opløsning på 1080p, har udendørskameraet kun brugt 3 %, mens indendørskameraet har brugt mindre end 1 % af batteriet.

Begge kameraet har periodevis kørt med bevægelsessensorerne og mikrofonerne på meget følsomt niveau, hvilket har resulteret i, at jeg har modtaget notifikationer stort set, hver gang der er en, som gik forbi. Kort sagt, selvom kameraerne er kommet på overarbejde, tæger det ikke voldsomt på batteriet.

Skal du ud og rejse i flere måneder, kan du nedjustere opløsningen og sensorernes følsomhed, hvilket forøger batteriernes levetid. Ydermere kan du inddele kameraets overvågningsområde i zoner, hvormed en zone er en blind vinkel, hvor kameraet ikke opfanger bevægelser, mens en anden er den aktive zone. Overvåger du din indkørsel, er det måske irriterende at få al trafikken fra vejen med, da Arlo Pro 2 vil sende dig et væld af notifikationer, mens du sipper mojitos.

Arlo Pro 2 understøtter også en kalenderfunktion, hvor du kan planlægge, at kameraerne skal være aktive på bestemte tidspunkter. En fed feature da du slipper for at skulle deaktivere kameraerne manuelt, når du er hjemme og genaktivere dem, når du er ude.
Du får også en række standardfunktioner med Arlo Pro 2, hvor du kan tale gennem kameraets højttaler. Du trykker blot ned på en knap i app’en, og der er hul igennem. Du kan desuden tage billeder af det, kameraet opfanger, og du kan zoome ind på bestemte områder i kameraets synsfelt.

IMG_20180322_104958

Alle optagelserne ligger i et online bibliotek, som du kan tilgå via app’en, ligesom du kan slette ubrugelige optagelser og billeder.

Billedkvalitet

Arlo Pro 2 har betydeligt klarere billede end sin forgænger, både med nattesyn såvel som almindelig tilstand, men det står stadigvæk ikke helt knivskarpt, selvom opløsningen er på 1080p, og Netgear forsøger at overbevise dig om andet på deres hjemmeside. Men hvad betyder det for overvågningen?

IMG_0670

 

Ikke det helt store eftersom du får et meget godt indtryk af personen, der bliver fanget af Arlo Pro 2, såsom ansigtstræk og detaljer i beklædningen. Kameraets linse er til gengæld lysfølsomt, hvilket slører billedet yderligere. Du kan stadig ane helheden af de ting, der optræder på billedet, men detaljerne er lidt utydelige.

Lys fra lamper og solen slører billedet yderligere.

Lys fra lamper og solen slører billedet yderligere.

 

Bruger du Arlo Pro 2s digitale zoom funktion, bliver billedet til gengæld hurtigt sløret, hvormed zoomen udelukkende kan bruges til at fornemme, hvad der foregår i billedet frem for at afsløre detaljer i eksempelvis øreringe.

Eksempel på 2x digital zoom.

Eksempel på 2x digital zoom.

 

Årsagen til den lettere slørede billedkvalitet findes i H.264 videoformatet, som Netgear har valgt at køre med. Det er et mindre datatungt format i forhold til .mov eller mpeg4, hvilket virker som et logisk valg taget i betragtning, at du kan risikere at stå et sted, hvor der ikke er wi-fi, og du hurtigt skal kunne se, hvad der foregår i dit hjem, selvom forbindelsen måtte være dårlig.

Arlo Pro 2 understøtter nattesyn.

Arlo Pro 2 understøtter nattesyn.

Netgear fortsætter gratis traditionen

Når du køber et hjemmeovervågningskamera, er det næsten garanteret, at du skal betale abonnement for at have dine optagelser liggende i skyen hos producenten – ofte til overpriser. Netgear er undtagelsen. Ligesom med øvrige Arlo-produkter giver Netgear dig op til 1 GB lagerplads gratis med Arlo Pro 2, hvor optagelserne kan ligge op til 7 dage. Du har dermed rimelig god tid til at downloade optagelserne, hvis du er på ferie et øde sted med begrænset netforbindelse.

Er du på udkig efter en hjemmeovervågningsløsning, bør du være meget opmærksom på abonnementsdelen. Visse producenter tilbyder ikke en gang 1 dags gratis lagerplads i skyen, hvormed du har et problem, hvis der er indbrud i hjemmet, og du ikke kan gemme videooptagelserne med det samme, fordi du ikke vil betale flere hundrede kroner i abonnement – udover prisen på kameraet.

Produktinformation

 • Navn: Arlo Pro 2
 • Producent: Netgear
 • Påkrævet Wi-Fi-forbindelse: 802.11n 2,4 GHz
 • Videoformat: H.264
 • Opløsning: Op til 1080p
 • Kameralinse: 130 graders vidvinkelobjektiv
 • Temperatur: Fungerer fra- 20 celsius til 45 celsius
 • Zoom: 8 x digital zoom
 • Understøtter: iOS og Android
 • Set til: Kr. 4.599
 • Mere information hos Netgear

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Netgear har forbedret Arlo Pro, og det kan især mærkes på billedkvaliteten og batterilevetiden. Arlo Pro 2 har dog stadig en anelse sløret billede, hvilket især kommer til udtryk i omgivelser med skarpt lys. Til gengæld kan du have overvågningskameraet hængende udendørs i flere måneder uden en stikkontakt i nærheden.

Arlo Pro 2 tilbyder et væld af overvågningsindstillinger såsom opdeling af overvågningsområdet i zoner, hvor der skal være mindre fokus på bevægelser. Ydermere kan du planlægge, hvornår dit kamera skal være aktivt, og hvornår det skal stoppe overvågningen af hjemmet.

Netgear har desuden en kæmpe fordel i forhold til deres konkurrenter på abonnementsdelen, eftersom du får 7 dages gratis lagerplads i skyen – en skjult omkostning hos de fleste øvrige producenter af hjemmeovervågning.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?