Millioner af kinesiske smartphones kan være inficeret med malware

Malwaren er blevet installeret allerede under produktionen, og det kan dreje sig om millioner af smartphones fra Samsung, Honor, Huawei, Xiaomi, OPPO, Vivo og GIONEE, det skriver BullGuard i dag på deres blog

Ifølge sikkerhedsfirmaet BullGuards blog, så er den gal med et imponerende stort antal smartphones produceret i Kina. Det er ikke producenterne selv der har inficeret deres mobiler med en meget ondsindet malware, men angiveligt er det sket et eller andet sted under produktionen.

Malwaren er forklædt som en ”System Wi-Fi Service”, og har fået navnet RottenSys. Den skulle sende adware ned på de inficerede enheder, og så vise reklamer på enhedens hjemmeskærm, enten som et pop-op vindue, eller som en fuldskærms reklame.

En ting er det irriterende element, og at malwareudviklerne tjener på alle de reklamer der bliver vist på mobilen, og ikke mindst når der bliver klikket på den – og med pop-up og fuldskærmsreklamer er det næsten umuligt ikke at klikke på dem. Noget helt andet og meget værre er, at RottenSys, ifølge BullGuard, er udviklet så den kan downloade og installere nye komponenter på mobilen, så hackerne kan overtage kontrollen over alle de inficerede enheder – altså et meget avanceret Botnet for mobiler.

Faktisk så mener BullGuard, at der allerede er indikationer for, at hackerne der har udviklet RottenSys, allerede er ved at etablere et Botnet.

Nå ja – BullGuard mener for resten også, at hackerne allerede har tjent omkring 115.000 dollars på at vise reklamer på mobilerne.

Hvis du har en mobil fra Samsung, Homor, Huawei, Xiaomi, OPPO, Vivo og GIONEE, så er der ikke nødvendigvis malware på dem. Hvis du ikke har set reklamer så er der en god chance for, at du ikke er inficeret.

Men du bør stadig tjekke om du er inficeret. Det gør du ved at lede efter følgende pakke-navne på din mobil:

  • android.yellowcalendarz
  • changmi.launcher
  • android.services.securewifi
  • system.service.zdsgt

Det er lidt forskelligt fra mobil til mobil, hvordan du finder det. Nogle steder skal du ind i din app-manager som du finder under Systemindstillinger, andre skal du igennem filhåndteringen.

Men få lige tjekket din mobil – ok?

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?