Facebook på vej med kryptovaluta – Libra

Med deres kommende kryptovaluta, Libra, ønsker Facebook at levere en stabil kryptovaluta, som alle deres millioner af brugere kan benytte sig af

Foto: Facebook

I tirsdags blev det så officielt. Facdebook er på vej ind i kryptovalutabranchen med Libra, et projekt som Facebook har arbejdet på i alt hemmelighed i over et år.

Ved lanceringen fortalte Mark Zuckerberg, at han ønskede at gør det lige så let at sende penge, som at sende et billede. Digitale, umiddelbart, gratis og sikkert.

Som alle andre kryptovalutaer er Libra bygget på blockchain-teknologien, og som Bitcoin og tilsvarende valutaer, er den mest som valuta til at købe ting, eller overføre penge direkte til andre stort set uden gebyrer, over hele verden.

En af de tanker som Facebook siger de har med Libra er, at hjælpe de 1,7 milliarder mennesker rundt om i verden, der ikke har adgang til traditionelle banksystemer eller finansielle tjenester.

Sammen med Libra blev Facebooks egen wallet også lanceret, og den har fået navnet Calibra. Den digitale wallet vil komme som en app, og vil vise brugernes Libra i deres lokale valuta.

Samtidig vil Calibra også blive tilgængelige direkte fra Facebook Messenger og WhatsApp som et integreret betalingssystem, så brugerne kan sende penge direkte gennem beskeder.

Facebook har oprettet en uafhængig organisation, Libra Association, der er er et kollektiv af finansielle, non-profit virksomheder og handelsvirksomheder, der skal have kontrollen over Libra og Calibra.

Endelig bliver valutaen støttet af fysiske værdier, valutaer og sikkerheder, for at sikre at den er troværdig og ikke mindst stabil – noget der mangler for andre kryptovalutaer.

Facebook håber at have omkring 100 partnere med i projektet når Libra lancerer de første offentlige coins i 2020.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart