Rygte: Facebook planlægger at udvikle egen AI-chip

Facebook er ikke kendt for deres hardwareudvikling. Men nyt jobopslag antyder at Facebook måske er ved at ændre på det

Det kan godt være at Facebook er en del i modvind lige i øjeblikket. Men det ændrer ikke på at de lige nu har gang i at udvikle Facebook-relateret hardware.

Faktisk så har Facebook i øjeblikket jobopslag hvor de søger personer der har styr på hardwareudvikling. Blandt andet så søger de efter en chef der skal stå i spidsen for deres ASIC udvikling.

Det er Bloomberg der har observeret at Facebook er ude og hyre hardwarefolk, og selv om det godt kan betyde et nyt Oculus headset, så spekulerer Bloomberg på om ikke det kan betyde at Facebook faktisk har gang i udviklingen af en chip der er bedre til at håndtere AI.

Spekulationerne dukker op efter et tweet fra en ansat hos Facebook, der spørger hans følgere om der er nogen der kunne have interesse i at udvikle chips til AI.

De chips som Facebook ønsker at udvikle, ASIC og FPGA vil typisk kunne findes i smarte højttalere, hvor der er brug for et AI, der kan forstå dine talte kommandoer. Eller i en server der har brug for AI så den kan behandle gamle billeder.

I øjeblikket har Apple, Qualcomm og Huawei alle cpu’er der har fokus på at gøre AI bedre, og Google og Intel kigger også nærmere efter teknologien.

Og Facebook har rigtig mange naturlige områder hvor AI ville kunne bruges med fordel, ikke mindst når det kommer til at vise de rigtige annoncer og finde de grupper du gerne vil følge.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?