Samsung Gear S2 Classic: 2.300 kroner

samsung gear s2

Samsungs SmartWatch, Gear S2 Classic, var første ur på testbænken, og rundt om redaktørens håndsled.

Uret har et enkelt og klassisk design med to diskrete knapper til betjening, og så kan kransen rundt om urskiven drejes, og bruges til betjening af uret. Uret er pænt og elegant, og der er masser af mulighed for at vælge en urskive som passer lige til dit ønske.

Uret er også ganske nydeligt når urskiven ikke er aktiv, om end det hurtigt virker meget sort i sort når urskiven er slukket.

Uret leveres med en trådløs oplader, hvor uret let placeres på når det skal oplades. Opladeren kan enten sluttes til din computer via et standard usb-kabel, eller direkte i stikkontakten via den medfølgende transformer. En pæn og diskret løsning, der samtidig gør det let at oplade uret.

samsung s2 gear

Opsætning og betjening

Når uret er opladt skal du hente app’en Samsung Wear, og følge instruktionerne på uret for at oprette forbindelse mellem de to enheder.

I princippet en enkelt opgave, men vi oplevede at det var svært at få oprettet forbindelsen ved den første parring af smartwatch og smartphone. Det lykkedes dog efter et par forsøg – men irriterende var det altså.

Umiddelbart er der ikke det store behov for at gøre yderligere. Standardinstallationen sikrer at de fleste forventede funktioner er slået til. Det vil sige at du umiddelbart får notifikationer fra din smartphone (du bliver dog lige bedt om at slå funktionen til i Android for din smartphone, hvilket vi sætter pris på).

Men smut en tur ind i app’en og kig lidt rundt – der et imponerende udvalg af funktioner du kan stille og pille på, og det kan rigtig godt betale sig lige at kigge funktionerne efter. En af de funktioner vi blandt andet blev glade for, var muligheden for at bestemme, hvor hurtigt skærmen skulle slukke – da vi først ændrede lidt på den, fik vi faktisk en ret pæn batterilevetid på Gear S2.

Det skal lige siges, at en stor del af funktionerne også kan findes i indstillingerne på Gear S2, men for folk med store pølsefingre som undertegnede, er det bare langt lettere at ændre i app’en end på det lille SmartWatch.

Samsung skal have stor ros for betjeningen af Gear S2. Hvor mange smarte ure næsten udelukkende betjenes ved at swipe hen over skærmen, så bruger du i udstrakt grad ved at dreje kransen om urskiven og så vælge med en af knapperne på siden af uret.

Det er en let og elegant betjening, og det er let at navigere rundt i urets funktioner. Hele ideen om en cirkel, har Samsung da også bibeholdt når du kommer ind til de apps der er installeret. Du drejer bare rundt til du når den app du vil have, og så klikker du enten på skærmen, eller på knappen på siden af uret. Let og elegant.

Hverdagens fordele

Samsung Gear S2 kan også måle din daglige aktivitet, og den gør det faktisk ret elegang. Dels fungerer den som en skridttæller, og gør et fint job med at holde styr på, hvor meget du bevæger dig.

Tager du uret på til træning, så kan du også vælge at spore bestemt type træning, og det hele kan så samles i et overblik over din daglige aktivitet.

Med jævne mellemrum tager Gear S2 også din puls og du kan så suse ind på den app i uret og se, hvad din puls var sidst, eller tvinge uret til at tage din puls her og nu. Her kunne vi godt have tænkt os, at Gear S2 hele tiden overvågede pulsen, så vi fik tydeligt billede af vores puls hele dagen. Som det er nu, så går der mindst en time mellem din puls bliver taget.

Hvad der dog er rigtig smart er, at uret minder dig om, at nu er det altså tid til at komme i gang med at lave noget. Hvis du har placeret din lille bagdel på din kontorstol og ikke rigtigt rejst dig op længe (du kan selv sætte hvor længe det skal være), så får du en lille venlig reminder om, at nu er det altså tid til at få gang i blodomløbet.

Her dukker så et lille problem om, for vores tester tog ikke uret af om natten, idet uret skulle bruges som vækkeur. Så ret ofte så vibrerede uret om natten og mindede om, at nu var det altså tid til at bevæge sig. Det var ikke hver nat, men ret ofte så var S2 altså ikke klar over, at brugeren sov, og den lille vibration var nok til at vække testeren. Ikke så smart.

Skærmen distraherer

Gear S2 er sat op til at skærmen primært er slukket, og når du så bevæger hånden, så tænder skærmen så du kan se hvad klokken er. Men den funktion er altså ikke helt fintunet. For skærmen tænder alt for let.

Under samtaler tænder uret meget ofte, bare man flytter lidt på armen, og ret hurtigt så begynder din samtalepartner at kigge på dit ur, og flere kommenterede det under testen. Så uret blev en distraktion under samtaler, og det var ikke godt.

Vi oplevede også, at uret meget ofte tændte når vi kørte bil – vi antager at det var vibrationerne der aktiverede det, og på dage hvor vi kørte meget kunne vi tydeligt mærke det på strømforbruget.

Det sidste vi skal sige om skærmen er, at når den tænder så lyser den meget kraftigt op. Det blev et lille problem om natten, for den tænder faktisk så meget at vi kunne bruge den som lommelygte de nætter det var nødvendigt for os at stå op om natten, og det var ikke noget vi ønskede. For det kraftige lys gjorde os ret vågne.

En fin batterilevetid

Et ur som Gear S2 bruger en del strøm, og jo mere du bruger uret jo oftere skal det en tur forbi opladeren. I vores tilfælde, hvor vi brugte uret pænt meget, både til at tjekke beskeder, kalenderaftaler, styre musikken på vores smartphone, og som tracker af vores daglige tur ned i fitness centret, kunne Gear S2 køre næsten 2 fulde dage inden vi skulle lade det op.

Vi havde gerne set en bedre batterilevetid, men Samsung S2 var trods det, blandt de bedre når det kom til batterilevetid. Og vi bliver altså en smule formildede fordi det er så let at lade uret op, og fordi vi ikke nødvendigvis skal bruge et specielt kabel – men faktisk kan bruge det usb-kabel vi alligevel har liggende til til at oplade headset og smartphone med.

Produktinformation

  • Navn: Samsung Gear S2 Classic
  • Producent Samsung
  • Skærmopløsning: 360×360
  • Hukommelse: 512MM ram, 4GB rom
  • Vandtæt ned til 1,5 meter i 30 minutter.
  • Støvtæt i henhold til IP68
  • Trådløse forbindelser: Bluetooth 4,1, WiFi, NFC
  • Sensorer: Accelerometer, gyrosensor, pulsmåler, barometer, lysføler
  • Batteri: 250 mAh
  • Pris: Set til kr. 2.300 kroner
  • Mere information hos Samsung

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Et rigtig elegant SmartWatch med masser af gode funktioner, og som fungerer rigtig godt som aktivitetstracker i hverdagen. Betjeningen er eksemplarisk let og batterilevetiden er, om ikke god, så acceptabel.

Skærmen tænder for let og for ofte, hvilet er med til at dræne batteriet, og vi så gerne at det var muligt at tjekke pulsen løbende i løbet af dagen, og ikke bare med jævne mellemrum.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?