Send SMS’er fra din pc

I løbet af de kommende uger skal Googles Android Beskeder gøre det muligt at sende SMS’er direkte fra computeren

Der findes både betalingstjenester og gratis apps, der gør det muligt at sende SMS-beskeder fra computeren. Så slipper man for at hive mobilen frem, og hvis man skal skrive længere beskeder, kan det være lidt lettere at have et rigtigt tastatur ved hånden. Og nu er Google altså klar med deres bud på sådan en tjeneste. Google skriver selv, at de er gået i gang med at rulle tjenesten ud, så den bliver tilgængelig i løbet af de kommende uger. Den er i skrivende stund ikke tilgængelig på redaktionens enheder, men der findes allerede en support-side på dansk, så vi er ikke i tvivl om, at tjenesten må være lige på trapperne.

Scan QR koden i browseren

Det er Google, der står bag app’en Android Beskeder, som gør det muligt gratis at sende SMS-beskeder fra computeren. For at det kan fungere, kræver det, at man siger ja til at gøre Android Beskeder til sin primære SMS-app på mobilen. Det foregår med et enkelt klik, og så går Android Beskeder straks i gang med at kopiere alle de SMS-beskeder, der allerede ligger på mobilen. Så man behøver altså ikke at være bange for at miste beskeder eller tænke over at lave backup af beskederne. Man skal oprette forbindelse mellem mobilen og sin pc. Det gør man ved at gå ind på messages.android.com  og scanne QR-koden på siden. Da funktionen som sagt ikke er rullet ud i Danmark endnu, har vi ikke prøvet, om det virker. Men vi holder øje med, om funktionen dukker op i løbet af de kommende uger.

Flere funktioner i Android Beskeder

Ud over denne udvidelse til Android Beskeder kommer Google med flere nye funktioner til app’en.

  • GIF-søgning – søg og tilføj GIF-animationer direkte i app’en.
  • Smart Reply – få forslag til svarmuligheder, så du slipper for selv at taste ”er på vej” eller ”Vi ses om lidt”. Denne funktion kommer først på engelsk og bliver så senere rullet ud på flere sprog.
  • Preview – Få en forhåndsvisning af de links andre sender til dig.
  • Kopier SMS-koder – Funktionen gør det muligt at kopiere engangskoder fra f.eks. banken med et enkelt klik, så man kan indsætte dem direkte i den ønskede app.

Smart Reply bliver altså ikke tilgængelig på dansk lige nu, så vi får altså ikke adgang til alle funktioner på én gang. I USA gik Google i gang med at udrulle tjenesten den 18. juni, så vi håber, at Danmark også snart får adgang til en opdateret version af app’en.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart