Stor videoopdatering til Creative Cloud

En stor videoopdatering er lige blevet tilgængelig i Creative Cloud. Den omfatter bl.a. grafik, animation, lyd og deling af indhold, samt understøttelse af HDR, VR og 4k. Brugere får også adgang til endnu mere videoindhold i Adobe Stock, og Adobe Sensei sørger for avancerede muligheder inden for AI

I forbindelse med årets NAB (National Association of Broadcasting)-konference i Las Vegas lancerer Adobe en omfattende videoopdatering til Creative Cloud, der skal give videoproducere endnu bedre rammer for at samarbejde og strømline video-workflows. Den omfattende opdatering er endnu et skridt på vejen til at imødekomme den stigende efterspørgsel på videoindhold af høj kvalitet.

Adobe Sensei klarer rutineopgaverne

Adobe Sensei er er en gruppe af intelligente services, bestående af bl.a. AI og machine learning, som bl.a. hjælper med at gøre rutineopgaver hurtigere og nemmere at udføre. Med Sensei kan CC-brugere i den seneste opdatering fx automatisk normalisere lydstyrken på tværs af en hel tidslinje med et enkelt klik i Premiere Pro eller Audition.

Og i Character Animator tilføjer Sensei komplekse algoritmer i realtid, der sikrer perfekt lipsync hos figurerne. I Adobe Experience Cloud analyserer en videoanbefalingsgenerator mange milliarder online videosteder for at kunne vise det mest relevante indhold til publikum.

Forbedret Stock-samarbejde giver endnu mere video

Allerede nu har Creative Cloud-brugere adgang til millioner af videoer i Adobe Stock, inkl. videoer i 4K- og HD-kvalitet. Og et nyt samarbejde med videodatabasen Pond5 gør, at der nu er endnu mere videomateriale at vælge imellem i Adobe Stock. Videoindholdet fra Pond5 bliver nemlig tilgængeligt i Stock og dermed også direkte fra de forskellige Creative Cloud-apps.

En anden nyhed i Stock er, at man nu kan bidrage til Stock gennem Destination Publish-workflowet i Premiere Pro og Adobe Media Encoder og på den måde nå millioner af købere. Destination Publishing understøtter allerede nem publicering til Youtube, Facebook, Twitter og Behance.

Her er alle nyhederne i Creative Cloud-videoværktøjerne:

  • Med Motion Graphics Templates får man fordelene ved After Effects i Premiere Pro med nem adgang til templates. På den måde kan man tilføje bl.a. flotte titler og animationer til sine videoer og designe skræddersyede motion graphic templates, der kan deles med Creative Cloud Libraries.
  • Essential Sound Panel i Premiere Pro lader brugerne lave mix og forbedringer af lyden, som før i tiden ville kræve en lydingeniør.
  • Camera Shake Deblur i After Effects redder ellers ubrugeligt fotomateriale ved at reducere det slør fra bevægelse, der ofte opstår, når kameraet ryster.
  • Character Animator (beta) fortsætter med at udvikle live animation med ny teknologi, der animerer forskellige figurer lavet i Adobe Photoshop CC eller Illustrator CC, og som tillader full body-animation med nye walk cycles.
  • Team Projects (beta) giver Creative Cloud til teams eller virksomheder for at skabe et sikkert cloud-baseret samarbejds-workflow med ny support af Dynamic Link og Adobe Media Encoder for at strømline samarbejdet.
  • Ambisonic audio i Premiere Pro udvider sin førsteklasses support af VR med stedbevidst lyd til VR-egnede platforme som YouTube og Facebook.
  • Hundredvis af tredjepartsintegrationer inkl. Apple touch bar support til Macbook Pro og ny Microsoft Surface Dial-funktionalitet i Premiere Pro med bl.a. shuttle control i timelinen.

Pris og tilgængelighed

De nye funktioner i Creative Cloud er tilgængelige i den seneste version af CC 2017. Læs mere på http://www.adobe.com/go/video og https://stock.adobe.com/plans.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2778 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart