TEST: Spændende personlig mødeskærm

I disse onlinetider er videomøder og -konferencer hverdag. Et godt billede og god lyd er essentielt, og den dedikerede mødeskærm, P21 fra Poly giver netop det - og et par småting mere

Jeg er langt fra begejstret for videomøder eller -konferencer, men det er dagens virkelighed, og jeg oplever ofte at deltage i møder, hvor en eller flere deltagere har virkelig dårlig lyd, billede, underlig synsvinkel på kameraet eller det hele på en gang.

Et dedikeret kamera, en god mikrofon, og godt lyd er nogle af de små trick man kan benytte for at sikre et bedre resultat, og Poly mener at de har svaret i deres Poly Studio P21, en skærm dedikeret til videomøder. Men udover at have indbygget kamera, lyd og lys, så er skærmen også en ekstra skærm til dit normale setup.

Systemet gav mig en anelse udfordringer ved installation, ikke mindst fordi der var lidt problemer på Polys egen hjemmeside, hvor jeg skulle finde de drivere og programmer der var krævet for at få skærmen til at fungere efter hensigten.

Men da jeg først fik løst problemet og hentet den nødvendige software, var det blot et spørgsmål om at slutte skærmen til via det medfølgende usb-kabel og så ellers sætte strøm til den. Herefter kunne skærmen bruges direkte som en ekstra skærm, og alle videokald kunne modtages og foretages direkte fra den.

I den medfølgende software kunne jeg indstille videokvalitet, lys- og lydstyrke samt et par andre småting. Softwaren var stort set en “indstil en gang og glem den”, og jeg brugte den kun under den grundlæggende opsætning af skærmen.

Poly P21 – skærm til videomøder og -opkald. Foto: Poly

Herefter var det bare at gå i gang, og jeg fik sat et par møder op for at teste skærmens kvalitet. Der er ingen tvivl om, at kvaliteten af videomøderne blev hævet markant – men kun fordi dem jeg holdt møder med, også brugte en P21 til mødet. Dem jeg holdt møder med, hvor det var et mere traditionelt setup, kunne naturligvis ikke sende et bedre billede til mig, og skærmen viser heller ikke et bedre billede end den modtager.

Men den kvalitet lyd og billede som P21 leverer er høj. Der er indbygget lys ved siden af skærmen som gør at du bliver oplyst af et godt og behageligt lys, og den indbyggede mikrofon optager en rigtig god lyd. Og de indbyggede højttalere leverer en god lyd i din ende af samtalen, og det sætter jeg stor pris på.

En lille fed feature som jeg hurtig lærte at sætte pris på, var at der er en lille softwarebaseret knap på forsiden af skærmen der slukker for din mikrofon. Det er ikke det jeg er så begejstret for, men når du benytter den funktion, så kommer der et rødt lys i bunden af skærmen, så du er ikke i tvivl om at du har mikrofonen på mute.

Jeg bør også nævne, at skærmen har en række usb-porte, så du ikke mister en usb-port når du slutter den til din computer, og så har den en lille trådløs oplader indbygget, så du kan lægge din smartphone på den og lade den op der.

P21 er en fed skærm – jeg kunne dog godt bruge den i en anden skærmstørrelse. P21 er, som navne antyder, en 21″ skærm, og hvis jeg skal have en anden skærm til mit setup, så er 21″ altså noget for lille.

Men som videoskærm er jeg faktisk ret glad for den. Det er godt med lys forfra når du bliver optaget, og videokameraet er placeret så når du kigger direkte på billedet af den du snakker med, så ser det næsten ud som om du kigger direkte ind i kameraet. Resultatet er at det føles som ud du holder øjenkontakt med ham, og det er noget jeg ofte mangler når jeg deltager i videomøder.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

P21 er rigtig god til det den er skabt til – videomøder og -konferencer. Den leverer et rigtig godt billede og lyd, fin belysning og højttalerne giver en god lyd. Jeg er ret begejstret for de små ekstra funktioner så som mute og trådløs opladning, men jeg ikke så begejstret for prisen eller for størrelsen – jeg havde gerne set en større skærm.

Men til hjemmekontoret, hvor virksomheden alligevel vil levere en god ekstra skærm til laptoppen vil den være rigtig god.

Prisen liger på omkring 5.500 kroner alt efter hvor du køber dine gadgets.

Du kan læse mere om skærmen her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?