STORTEST: Her er den bedste kameramobil

Ni smartphones har kæmpet om titlen som det bedste kamera på markedet, og om titlen som bedste kamera til prisen. Ikke overraskende så klarer testens dyreste smartphone rigtig godt, mere overraskende er det, at det gør testens billigste smartphone også

Når du køber en smartphone i dag, så køber du ofte også et ret avanceret kamera. Derfor satte vi os for at finde ud af sammenhængen mellem pris og kvalitet. Den gode nyhed er, at pris og kvalitet hænger en hel del sammen i den dyre ende altså. For når du kommer ned på de billigere smartphones, så er sagen en helt anden. Der er der meget stor forskel på hvor gode kameraerne er i forhold til deres pris.

Spring til den del af artiklen du gerne vil læse:

Vi ledte både efter den absolut bedste kamerasmartphone på markedet, uanset hvad den måtte koste, men samtidig ville vi også den bedste kamerasmartphone til prisen. Men det skulle gøres ordentligt, og vi ønskede en professionel vurdering af billedkvaliteten, så vi slog os sammen med en dansk professionel fotograf Bodil Ott Chemnitz fra The Ott Stuff.

Redaktionens favorit

Af alle de testede mobiler var der en der virkelig stod ud fra alle de andre, Huawei P30 Pro. Dels er den, sammen med iPhone 11 Pro, klart den bedste kameramobil på markedet. Den tager fantastiske billeder, og har nogle meget spændende funktioner indbygget i kameraet.

Det indbyggede AI hjælper rigtig meget, og nattefunktionen var intet mindre end imponerende.

Men samtidig er den også en af de bedste til prisen, kun overgået af Nokia 7.2. Så ikke alene får du en teknisk overlegen smartphone når det kommer til at tage billeder, du skal heller ikke betale ret meget for den.

Af de to årsager ender Huawei P30 Pro med at blive vores favorit, og får derfor bedømmelsen Editors Choise. Godt gået Huawei, vi håber at I bliver ved med at holde den teknologiske fane højt, til en meget attraktiv pris.

Sådan bedømte vi

Sammen med Bodil har vi testet kameraet i følgende smartphones:

Asus Zenphone 6
Huawei P30 Pro
Motorola One Zoom
OnePlus 7 Pro
Samsung Note 10
iPhone 11 Pro
Nokia 7.2
OnePlus 7T
Sony Xperia 1

Vi testede udelukkende kameradelen, og kun for billedfunktioner, vi testede ikke videofunktionen. De funktioner vi testede mobilernes kamera på var:

  • Portrætfunktionen
  • Naturbilleder
  • Makrofunktion
  • Nattefunktion
  • Vidvinkel

Og alle billederne blev testet for skarphed, pixelering, adskillelse af fine detaljer, Dynamic range, håndtering af lys og skygge, udbrænding og afklipning af farver og iso-støj.

Fordi det er langt de færreste af os der rent faktisk leger med indstillingerne i kameraet på vores smartphone, så lod vi smartphonen indstille sig selv. Alt vi gjorde var at vælge den funktion der passede til situationen.

Hvert punkt blev bedømt med en karakter fra 1-10, med mulighed for at give halve karakterer. Disse karakterer blev lagt sammen og delt med fem for at få en samlet karakter.

Samtidig vurderede vi også denne karakter i forhold til prisen, og den karakter brugte vi til at finde det bedste kamera til prisen.

Spring til den del af artiklen du gerne vil læse:

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3074 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart