Det bedste kamera skal findes

Når det kommer til at finde det absolut bedste kamera, så endte vi med en uafgjort stilling. To kameraer endte nemlig begge på præcist 8,6 i samlet karakter, og derved fik vi en uafgjort stilling.

Men det ene kamera er samtidig næsten 3.500 kroner billigere, og derfor blev det valgt som vores favorit. Men det er vigtigt at sige, at rent billedkvalitetsmæssigt er de to kameraer lige gode, samlet set, og derfor deler de vurderingen som bedst i test.

Men først kan du lige læse om, hvem der var bedste i de enkelte kategorier:

Portrætfunktion

Når det kommer til at tage portrætter, var der en mobil der skilte sig fra alle andre, OnePlus 7T.

Portrætbillede taget med OnePlus 7T

Her står billederne imponerende godt, portrætterne står knivskarpe, selv de enkelte hår adskilles perfekt fra baggrunden. Der bliver skruet en anelse for meget op for den grønne farve, men der er samtidig imponerende god Dynamic Range.

Karakter: 9

Naturbilleder

OnePlus 7T drager også af med førstepladsen når det kommer til at tage naturbilleder.

Naturbillede taget med OnePlus 7T

Billederne har rigtig gode farver, og billederne står vildt skarpe. Himmelen står virkelig skarp og der er absolut ingen udbrænding af nogen slags. Skal du have naturbilleder, så er OnePlus 7T vejen at gå.

Karakter: 9

Makrobilleder

Der var to smartphones der stod ud fra alle de andre når det kommer til at gå helt tæt på motivet. Huawei P30 Pro og iPhone 11 Pro leverer nogle imponerende flotte billeder når du går helt tæt på.

Makrobillede taget med Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro, har et meget stort fokusområde, hvor alt står i skarpt fokus. Motivet står knivskarpt og farverne er superflotte.

Karakter: 9

iPhone 11 Pro lever også en superflot skarphed i billedet, og har muligvis det største og flotteste fokusområde af alle i testen. Farverne står godt, og helt generelt er funktionen rigtig god.

Karakter: 9.

Makrobillede taget med iPhone 11 Pro

Nattebilleder

Her fik vi igen en uafgjort, og med nøjagtig de samme mobiler som før, Huawei P30 Pro og iPhone 11 Pro.

Nattebillede taget med Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro leverede billeder helt uden støj, det var som at tage billeder i dagslys. Når vi kigger på farvekurven, så ligger den lige hvor den skal – det er helt vildt. Men du skal være opmærksom på at du skal holde kameraet virkelig stille for at få gode billeder.

Karakter: 9

iPhone 11 Pro leverer ligeledes nogle utrolig flotte skarpe billeder, med en meget fin adskillelse, og stort set uden støj i billederne. Igen skal du holde kameraet stille når du fotograferer, det giver det bedste resultat.

Karakter: 9

Nattebillede taget med iPhone 11 Pro

Vidvinkelfunktion

Den sidste test var ligeledes uafgjort mellem Huawei P30 Pro og iPhone 11 Pro.

Huawei P30 Pro har en meget flot vidvinkelfunktion hvor der virkelig kommer utrolig meget med på billedet. Der er en lille tendens til at billedet vælter lidt i kanten, men det er ikke så underligt med en så bred vinke. Flotte og skarpe billeder.

Karakter: 8,5

Vidvinkelbillede taget med Huawei P30 Pro

iPhone 11 Pro har skarpe billeder med en meget flot Dynamic Range, virkelig gode detaljer og en meget lille forvrængning i kanten.

Karakter: 8.5

Vidvinkelbillede taget med iPhone 11 Pro

Vinderen blev:

Samlet set betyder det, at Huawei P30 Pro og iPhone 11 Pro begge ender på en karakter på 8,6, og er derfor de bedste smartphones du pt. kan købe, hvis du vil tage fantastiske billeder.

Vores favorit er Huawei P30 Pro, fordi du kan købe denne smartphone for 3.500 kroner mindre end du skal betale for en iPhone 11 Pro.

About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?