En flot opgradering fra Samsung

Samsung Galaxy S6 edge+ er en markant opgradering af sidste deres edge-smartphone, hvor de blandt andet introducerede den buede skærm. Opgraderingen er lykkedes fantastisk, og selv prisen er ikke blevet forskrækkende høj

Det er altid noget af en smagssag når det kommer til design af gadgets. Det gælder endnu mere, når det kommer til Samsungs edge-smartphones, hvor skærmen buer ned over hjørnet, så du derved få en skærm på tre af smartph0nens sider.

Men Samsung skal have ros for at gøre det, og for at vælge at bruge det skærmareal til at give reel information ud til mobilens ejer – ikke bare være et sted, hvor vejrudsigten løber hen over skærmen uden der er nogen der ser den.

På siden af mobilen kan du således se tiden, du kan se om der er nogle af dine venner online (hvis du har indstillet det), du kan få hurtig adgang til dine favorit apps og du kan se om der er mails eller beskeder til dig. Generelt er det faktisk smart – men det kræver stadig en meget stor mængde tilvænning at bruge den skærm.

Personligt bliver jeg næppe nogensinde den store fan af den buede skærm. Men kigger vi på det rent designmæssigt, så virker det altså – mobilen ser super elegant ud, og kan du lide de funktioner og informationer som skærm-skærmen giver dig, så er det jo bare en win-win-situation.

Meget flot skærm

Der går ikke længe efter du har fået mobilen i hånden, til du sidder og nikker anerkendende til skærmen og dens kvalitet. Med sine 5,7”, en Quad HD Super AMOLED skærm i en opløsning på 2.560 x 1.440 er det i sandhed en fornøjelse at kigge på skærmen.

Alt står knivskarpt og farverne bliver gengivet både behageligt og naturtro. Samtidig er skærmen vildt responsiv. Når du bruger din finger til at pege, klikke eller swipe, så reagerer mobilen med det samme og helt fyldende. Vi er meget imponerede over skærmens kvalitet. Mere af den slags tak.

Samsung galaxy s6 edge plus

Skærmens høje kvalitet kommer rigtig til sin ret, hvis du spiller på din smartphone. Ikke mindst fordi billederne både står klare og flotte, men også fordi mobilen har så mange hestekræfter, at der absolut ingen hakker er i oplevelsen. Vi giver høje karakterer for den kombi, og hvis du har brug for en mini-spillekonsol så er edge+ en klar kandidat.

Del dine oplevelser

Samsung har gjort en del ud af at proppe funktioner ned i mobilen der gør den til en social enhed. Ikke forstået på den måde, at den skriger Facebook hele tiden, men at funktioner til at dele oplevelser med, er integreret ned i mobilen.

Funktionen Live Broadcast er en af de funktioner. Med den kan du optage, og med det samme steame det du optager til dine venner. En fed måde at dele f.eks. dele af en koncert eller andet på. Funktionen er let at gå til, og i vores test virkede den bare klippe stabilt. Naturligvis koster det båndbredde, og under Roskildefestivalen skal du næppe forvente at kunne streame video, men ved så mange andre arrangementer hvor mobilnettet ikke er ovebelastet vil det snildt gå an.

Hvis du ofte optager videoer mens du går rundt, eller måske optager du video af dig selv mens du går rundt i haven eller på gaden, så oplever du ofte at din video ryster. Men Samsung har kombineret to stabiliseringsteknologier, digital og optisk, og resultatet er ret godt. Der skal virkelig store rystelser til før du mærker dem på den video du er i gang med at optage.

Endelig har Samsung indført en Video Collage-mode, hvor du kan optage op til fire forskellige videoer, og så kombinere dem samme til en (fire billeder på samme skærm – det ser altså ret fedt ud). Så hvis du synger acapella eller blot vil lave en video med fire af dine kammerater, så er den funktion indbygget i edge+.

Samsung galaxy s6 edge plus

Den er, som de andre funktioner i denne flotte mobil, let at gå til og let at bruge. At vi så personligt tvivler meget på, at det er en funktion der vil blive brugt ret ofte er noget andet – den er der, og en virker.

Indbygget 4K-kamera

Edge+ har fået et ret imponerende kamera, hvor du blandt andet kan optage video i 4K/UHD, og såvel front som bagsidekamera har en blænde på F1.9, hvilket er ret flot. Det burde sikre flotte billeder, selv under dårlige lysforhold.

Der er da heller ingen tvivl om, at billerne bliver flotte, men som vi oplevede med forgængeren, så mangler billederne en anelse power på farverne – specielt under ikke-optimale lysforhold. Der er naturligvis ikke mange kameraer der kan klare at tage gode billeder under den slags lysforhold, men når mobilen nu bryster sig af at kunne det, så så vi gerne bedre billeder.

Men igen – kameraet er faktisk ret godt, og det er kun hvis man kigger godt efter man lægger mærke til de manglende farver.

Samsung skal have ros for at sørge for at kameraet er lynhurtigt. Så snart du klikker, så tages billedet, og selve app’en starter op på under et sekund. Så du kan let tage billeder af ting der er flygtige – et smil eller en sportsbegivenhed måske.

Der er masser af indstillingsmuligheder i kameraet, så du kan virkelig få indstillet kameraet præcist til at passe dig.

Lynhurtig smartphone

Endelig så smed vi edge+ igennem vores benchmarks, og her måtte vi virkelig tage hatten af i respekt. Den var klart den hurtigste smartphone vi endnu har testet. Den blæser igennem alle vores test, både når det handler om talknuseri, billedbehandling og spil. I et par enkelte test scorede den lavere end forgængeren, hvilket vi ikke helt kunne få til at passe, men generelt var den ubestridt den hurtigste smartphone vi endnu har testet.

Vi er vilde med Samsung Galaxy S6 edge+. Her har vi fat i en smartphone der både har et superflot design, masser af hestekræfter, en skærm i imponerende høj kvalitet og med utrolig mange spændende funktioner.

Prisen er høj, men ikke forskrækkende høj, for under 6.000 kroner kan du slæbe af med mobilen og sammenlignet med hvad mange mobiler ellers koster, så er det ikke forskrækkende.

Samlet set er vi næsten helt i top med vores bedømmelse. Vi ville godt have lidt bedre farver i kameraet, og måske lidt bedre indbyggede højttalere, men ellers er der ikke rigtig noget at udsætte på smartphonen.

Produktinformation

 • Navn: Samsung Galaxy S6 edge+
 • Producent: Samsung
 • Skærmstørrelse: 5.7”
 • Skærmopløsning: 2.560 x 1.440 pixel, Quad HD Super AMOLED
 • Processor: Octa-Core 2,1 GHz Quad – 1,5 GHz Quad
 • Lager: 32/64 GB indbygget
 • Kamera: 16 MP bagpå, 5 MP foran (begge F1.9)
 • Dimensioner: 154,4 x 75,8 x 6,9 mm.
 • Vægt: 153 gram
 • Pris: Set til 5.500 hhv. 6.900 kroner (32/64GB-versionen)
 • Mere information hos Samsung

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

En skøn smartphone der har masser af hestekræfter, en imponerende flot skærm og masser af spændende funktioner du kan bruge til at dele indhold med.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?