Motorola klar med 5G-telefon

Nu kommer der så en 5G-telefon fra Motorola - moto g 5G plus. Så nu er 5G ikke længere kun for high-end mobilerne, moto g 5G bringer prisen ned under 3.000 kroner

moto g 5g. Foto: Motorola

Den nye moto g 5G er nok en ‘billig’ smartphone, sammenlignet med f.eks. Samsungs 5G-smartphone. Prisen er kommet ned under 3.000 kroner, men det betyder ikke at der er skruet ned for funktionerne eller for brugen af smart teknologi.

moto g 5G har f.eks. en CinemaVision-skærm med en opdateringsfrekvens på 90Hz, et ultravidvinkel frontkamerasystem, 48MP quad-kamerasystem og så virker den på både 4G- og 5G-netværket.

Skærmen er en 6,7″ Full HD+ skærm, hvilket er den største skærm moto endnu har lavet i en g-enhed. Den er certificeret til HDR10, så det burde være muligt at se filme og serie i flotte naturtro farver. Størrelsesforholdet er på 21:9, hvilket svarer til de fleste nyere biograffilm, så den er næsten født til Netflix og HBO.

Denne nye 5G-smartphone er også den første fra Motorola der har et dual selfie-kamerasystem med en ultravidvinkel-linse, og hovedkameraet på 16MP har et Quad Pixel-system med 4x mere lysfølsomhed end tidligere modeller.

Så er der bagsidekameraet der har en sensor på 48MP, også med Quad Pixel-teknologien og 4x mere lysfølsomhed, så kameraet burde være godt til billeder i dårlige lysforhold.

Der er også et dedikeret Macro Vision-kamera der gør at du kan komme meget tæt på motivet – ja faktisk 5x så tæt i forhold til en normal linse.

moto g 5G. Foto: Motorola

Processoren er en Qualcomm Snapdragon 765 Mobile Platform, og den har et Qualcomm Snapdragon X52 Modem-RF-system, som skulle give god ydelse i 5G-brugsscenarier.

Batteriet er på 5.000 mAh, og det lover Motorola er nok til 2 dages brug, og så understøtter den 20W TurboPower til hurtig opladning.

Den nye mobil ender i de danske butikker d. 10. august, og kan fås med enten 4GB RAM og 64GB lagerplads til 2.699 kroner eller 6GB RAM og 128GB lagerplads til 2.999 kroner.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2952 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart