Alle de andre

Når vi nu har fundet den bedste kameramobil af dem alle, eller de to bedste, og den mobil der er den bedste til prisen, hvordan klarede de andre sig så?

Her kan du se hvad vi har givet de andre mobiler af karakter, både når det kommer til den tekniske kvalitet og i forhold til prisen.

Asus Zenphone 6

Denne mobil har et prispunkt der ligger nogenlunde i midten af feltet, omkring 4.400 kroner, og den placerer sig faktisk ret godt. Alt i alt scorer den 6,5 på teknikken og 1,48 når vi sætter pris og kvalitet i forhold til hinanden.

Det placerer den på en sjetteplads når vi ikke tager hensyn til prisen, og når vi tager prisen med, så placerer Zenphone sig på en fjerdeplads.

Den udmærker sig på makrobilleder med en score på 7,5 og falder igennem på nattefunktionen, hvor den scorer 4,5.

Motorola One Zoom

Rent teknisk klarer Zoom sig meget dårligt, faktisk får den bundkarakter når det kommer til den rene teknik. En score på 3,6 placerer den på sidstepladsen her.

Når vi kigger på pris sammenholdt med kvalitet, ender vi på en score på 1,2, og der klarer den sig så op på en femteplads.

Der hvor Zoom klarer sig bedst er på vidvinkelbilleder, hvor den scorer 4,5, og der hvor den gør det dårligst er på nattefunktionen, hvor den kun får en karakter på 3.

OnePlus 7 Pro

Kinesiske OnePlus har traditionelt gode mobiler, både når det kommer til pris og kvalitet. Men de sidste par år er prisen dog kommet noget op. Her i testen får kameraet i OnePlus 7 Pro sig med en score på 6,72, hvilket giver den en femteplads når det kommer til teknikken.

Men hvis vi kigger på pris i forhold til kvalitet, så ender OnePlus 7 Pro med en score på 1,18 på en sjetteplads. Og prisen på næsten 5.700 kroner er en klar årsag til det.

OnePlus 7 Pro klarer sig bedst på naturbilleder med en score på 8,5, men den falder igennem på makrofunktionen, hvor den kun scorer 4.

OnePlus 7T

Den helt nye OnePlus 7T klarer sig lidt bedre end forgængeren. Med en score på 7,1 får den en samlet placering på fjerdepladsen, og når vi tager prisen med i betragtning, så får den en score på 1,52 og så ender den på en tredjeplads.

OnePlus 7T klarer sig ellers rigtig godt på tre områder. Den scorer nemlig 9 i både portræt, naturbilleder og vidvinkel. Men den falder temmelig meget til jorden når det kommer til makro, hvor den kun kan lande en karakter på 3.

Samsung Note 10

Verdens nok største producent af smartphones, klarer sig faktisk ret godt i testen når det kommer til at finde det bedste kamera. Med en score på 7,6 ender Note 10 på en tredjeplads, men når vi tager prisen med i beregningen, så dykker den altså ned på en ottendeplads, eller næstsidstepladsen. Note 10 koster 9.400 kroner og det hiver meget ned på den parameter.

Note 10 klarer sig bedst på vidvinkel, hvor den scorer 9, mens den klarer sig dårligst på portræt og naturbilleder, hvor den i begge kun scorer 6,5.

Sony Xperia 1

Sony gør meget for at sikre deres plads blandt mobiler der tager billeder, men de har svært ved at komme tilbage til fordums storhed. Her i testen scorer Xperia 1 en samlet karakter på 4,9, hvilket lander Xperia 1 på en syvendeplads på teknikken, og når vi tager prisen i betragtning, så ender vi på en score på 0,67 der er testens dårligste score her.

Jeg havde personligt håbet på, og forventet, en bedre score her, men Xperia 1 kunne ikke levere varen, desværre.

Der hvor Xperia 1 klarer sig bedst er på vidvinkel og makrofunktionen, hvor den scorer 7,5 i begge, men den klarer sig dårligst når det kommer til portrætter og naturbilleder, hvor den i begge kun scorer 3.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2540 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart