TEST: Apple Watch Series 4 – verdens bedste smartwatch blev lige bedre

For ikke så længe siden sendte Apple deres nyeste smartwatch på gaden, og et allerede fantastisk produkt blev endnu bedre. Apple Watch Series 4 er det bedste smartwatch du pt. kan købe – hvis du altså har en iPhone

Jeg har tidligere anmeldt Apples smartwatch, men Series 4 er en markant opgradering i forhold til tidligere versioner. Designet er blevet opgraderet, skærmen større, uret tyndere, batteriet holder bedre levetid, uret er hurtigere og så har det fået haptisk feedback.

Jeg har dog ikke tænkt mig at gå samtlige detaljer igennem på uret. I stedet vil jeg holde mig til de ting der virkelig gør uret til noget særligt for mig.

Og jeg starter med skærmen – for uret er nemlig vokset. Skærmen er blevet 30% større – eller rettere, rammen er blevet mindre, så det er blevet muligt at gøre selve skærmarealet så meget større. Og det kan mærkes. Hvor jeg før har haft problemer med at læse såvel sms’er som mails på skærmen, så har jeg absolut igen problemer med det længere.

Samtidig er skærmen meget flot, og det gør det til en fornøjelse at læse og se billeder på den. Skærmen krummer også let rundt om kanterne, og det giver skærmen et utrolig elegant og flot udseende.

Og nu hvor vi er ved skærmen – så har Apple designet nogle ret fede nye urskiver, som faktisk giver endnu flere informationer på skærmen på en gang – de så kaldte komplikationer. Helt op til otte kan du få plads til, så du f.eks. let kan se din næste aftale, din puls, aktivitetsniveau, temperatur, uv-indeks, starte stopuret og meget mere.

Og samtidig har de designet nogle meget flotte urskiver, hvor baggrunden er røg der bevæger sig, og når du rører skiven så reagerer røgen på din berøring. For resten så er det filmet røg – ikke animeret.

Apple Watch Series 4. Foto: Apple

Flere designforbedringer

En af de ting jeg altid har været ret glad for ved Apple Watch er den knap, kaldet en crown, som du bruger til at bladre og scrolle med. Den er blevet opdateret – nu har den fået haptisk feedback, og det betyder at den ’klikker’ når du ruller med den. Det giver en mekanisk følelse der både gør det lettere at navigere med den, og som føles fed.

Samtidig er den store ’dock-knap’ blevet integreret helt ind i uret. Men den virker stadig på samme måde. Den bringer alle aktive apps frem, så du kan bladre mellem dem.

Uret er klar til esim, så hvis du har 3 som udbyder kan du få et abonnement til dit smartwatch, og på den måde tage uret med på løbeturen, lade mobilen blive hjemme, og stadig have adgang til Spotify og ikke mindst modtage opkald på uret.

Men alle disse forbedringer betyder ikke at uret er sart. Faktisk så er uret blevet endnu mere holdbart. Nu tåler det at komme med i vand, helt ned til 50 meters dybde, hvilket er ret imponerende.

Personligt bruger jeg det til at træne med, og det tåler uden problemer både belastningerne under vægttræning, de mængder af sved det bliver udsat for, og det efterfølgende bad. En smart ting jeg sætter stor pris på, er at jeg kan låse skiven, så jeg ikke risikerer at aktiver den under træning, eller når jeg efterfølgende er i bad.

En anden ting jeg er glad for, er de mange forskellige former for motion som uret kan holde styr på. Og hvis jeg glemmer at starte tracking, så går der ikke mange minutter før uret siger at det har opdaget at jeg træner og om det ikke skal starte tracking – og i 9 ud af 10 tilfælde er det den rigtig motionsform uret finder.

Overvåger dit helbred

Så længe du har uret på holder det øje med din puls hele tiden. Og det vil sige at du hele tiden kan tjekke hvordan din puls ser ud – både din aktive puls og din hvilepuls.

Men ikke nok med det – hvis din puls falder til under et bestemt niveau – f.eks. 45 slag i minuttet – i over 10 minutter, så kommer der en alarm hvis du samtidig er inaktiv. Her kunne jeg så godt tænke mig, at uret også kunne sende en sms til f.eks. min kone, hvis jeg nu ligger livløs på gulvet, men helt der er vi altså ikke endnu.

Jeg er vild med den tætte integration med min iPhone, og jeg bruger konstant uret til ting som at skrue op og ned for volumen når jeg spiller musik på min iPhone, til at pause eller starte musik, og jeg bruger også uret til at tage opkald og til en hurtig besvarelse af sms’er.

Hvis du har en Android-mobil, så glem alt om dette ur, men har du en iPhone eller iPad, så er det altså en fantastisk ledsager, og klart det bedste smartwatch du kan koble sammen med din iPhone. Men du slipper så heller ikke helt billige. For versionen med både gps og esim skal du hoste op med 4.099 kroner, og hvis du ikke vil have esim så kan du ’slippe’ med 3.299 kroner. Og hvis du vil have nogle af de mere specielle modeller med sort rustfrit stål og en urkæde i sort, så er prisen på 5.699 kroner. Så du skal finde den store pengepung frem.

Produktinformation

 • Produktnavn: Apple Watch Series 4
 • Producent: Apple
 • Skærm: 44 og 40 mm (368 x 448 og 324 x 394 pixels)
 • Skærmtype: LTPO OLED Retina med Force touch
 • Tykkelse: 10,7 mm
 • Processor: 64-bit dual-core S4-processor
 • Elektrisk hjertesensor
 • Falregistrering
 • Batteri: op til 18 timer (angivet)
 • Vandtæt ned til 50 meter
 • Pris: Set til kr. 3.299,-
 • Mere information hos Apple

[/mp_code]
Bedømmelse

 

Samlet vurdering 95%

Apple Watch Series 4 er det bedste smartwatch du kan købe til din iPhone pt. Mulighederne er imponerende mange, uret er blevet bedre at læse på, lettere at arbejde med og har samtidig en helt fin batterilevetid på små 18 timer.

Det er en fantastisk aktivitetstracker og den er utrolig præcis når det kommer til at aflæse din puls – dette ur har helt sikkert gjort at jeg aldrig bruger en dedikeret aktivitetstracker..

 

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2283 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?