Test af babyalarm: Neonate BC-6500D

Traditionel babyalarm leverer god rækkevidde og batterilevetid, så du kan holde øje med din baby.

Babyalarmer er den basale udgave indenfor babyovervågning i dag. Du har som udgangspunkt to enheder; en forældreenhed og en babyenhed. Når dit barn sover alene udenfor i barnevognen eller i soveværelset, vedlægger du babyenheden, der giver forældreenheden besked, hvis barnet begynder at sige noget.

Babyalarmer, ud fra definitionen i denne test, kører udelukkende med lydsignal. Du skal investere i en babymonitor (kamera og dedikeret skærm) eller babykamera (Wi-Fi-kamera), hvis du vil have babyovervågning med både lyd og billede. Spørgsmålet er, hvad du har behov for – ikke kun ud fra en praktisk betragtning, men også ud fra et tryghedsperspektiv.

I princippet er det nok at kunne høre, om dit barn har brug for dig, men vi er forskellige som forældre. Nogle forældre foretrækker at kunne se, om barnet trækker vejret eller har dynen trukket op over hovedet. Historier om vuggedød eller andre ulykker kan fylde en nybagt forælder med frygt, og derfor er det et spørgsmål om, hvad dit behov er.

Kan du klare dig med en babyalarm, slipper du relativt billigt, eftersom de kan fås helt ned til nogle hundrede kroner, mens high-end modeller med temperaturmåler og LCD-skærme ligger i den højere ende. Min test af Neonate BC-6500D skal give dig et indtryk af, hvad du får, når du køber en high-end babyalarm, der differentierer sig fra billigere modeller ved at have jackstik til høretelefoner, hvilket er praktisk, hvis du er i et støjfuldt miljø, og muligheden for at tilslutte op til tre babyenheder til samme forældreenhed.

0044063_neonate-babycall-bc-6500d

Design og funktioner

BC-6500D-enhederne er kompakte nok til, at de passer til en enkelt hånd. Det buede design ligger godt i hånden, og jeg kan nemt betjene den enkelte enhed med min tommelfinger. Forældreenheden kan for eksempel hænge rundt om min hals i den medfølgende snor, og begynder min søn at græde, mens jeg vasker op, kan jeg nemt trykke på taleknappen i siden og fortælle ham, at jeg er på vej.

Både forældreenhed og babyenhed har LCD-skærme, der fylder næsten halvdelen af fronten, hvormed det er nemt at se, hvor varmt det er i soveværelset, tjekke batterilevetiden som vises i procenter, se signalstyrken i 0-4 streger og holde øje med lydstyrken. Neonate har også inkluderet billedet af et barneansigt, som enten sover eller græder, hvilket gør det nemt for hørehæmmede at følge med i barnets tilstand. Endvidere lyser skærmen på forældreenheden op, når babyenheden opfanger lyde.

Begge enheder har en menuknap og +/- knapper under skærmen, der giver muligheden for at regulere mikrofonens følsomhed, lydstyrke  og opstille grænser for temperaturen i rummet. På babyenheden er der ovenover skærmen en lampe, der kan udsende blødt lys, som skulle have en beroligende effekt på barnet, hvilket naturligvis afhænger af, om ens barn lader sig påvirke af lys. Hver gang babyenheden opfanger lyden, begynder lampen at lyse, da enheden antager, dit barn græder og har brug for at blive beroliget.

Rækkevidde

BC-8000D har en rækkevidde på 800 meter, men det er en teoretisk rækkevidde, eftersom den fordrer, at der ikke er nogle forhindringer mellem enhederne og vindstille. Den reelle rækkevidde afhænger af, hvor mange mure og døre, signalet skal penetrere for at nå fra enhed til enhed. Smartphones, radioer og andet udstyr med antenner kan desuden have en indflydelse på rækkevidden. Jeg har testet rækkevidden sammen med tre babymonitorer for at give et nogenlunde realistisk indtryk af den reelle rækkevidde, da det nok er de færreste hjem, der er blottet for øvrigt udstyr med antenner.

Fra min TV-stue til soveværelset er der tre murstensvægge og otte meter. Signalet går fint igennem. Jeg efterlader babyenheden i soveværelset, mens jeg går en tur udenfor. Her skal signalet penetrere en mur og store glasruder. Jeg når 100 meter væk fra hjemmet, før signalet begynder at svigte.

IMG_20171030_204006

Batterilevetid

Neonate oplyser ikke direkte, hvor længe batterierne holder på en opladning. De skriver, at batteristørrelsen er på 1300 milliamperetimer, hvilket giver en indikation om, hvor længe babyalarmen kan køre. Neonate oplyser, at en ny version af BD-6500D udkommer omkring juletid med 1450 mAh og 150 timer på standby.

Levetiden afhænger dog af, hvilke funktioner du har aktiveret, og hvor mange gange dit barn græder, da enhederne bruger mindre strøm, når der er stille. Jeg har aktiveret temperaturmåler som den eneste funktion, og batteriet i begge enheder dør ud efter cirka 14 timer. Det tager omkring fire timer at genoplade dem.

Lydkvalitet

BC-6500D har en rigtig god lydkvalitet. Jeg kan nemt skelne mellem pludder og gråd, når min søn giver lyd fra sig. Når jeg bruger talefunktionen, går min stemme fint igennem, hvis jeg taler højt. Forbindelsen er klar, og der er ikke støj på linjen indenfor 100 meter. Alt i alt en god og driftsikker babyalarm med de mest nødvendige funktioner.

Produktinformation
Produktinformation

 • Navn: BC-6500D
 • Producent: Neonate
 • Billede: Nej
 • Teoretisk rækkevidde: 800 meter
 • Vuggeviser og lys: Nej/ja
 • Strømforsyning: Batteri
 • Teoretisk batterilevetid: 150 timer på standby på kommende model
 • Mulighed for øvrige tilslutninger: Op til tre babyenheder
 • Jackstik-tilslutning: Ja
 • Set til: Kr. 1.299
 • Mere information Neonate

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Neonate BC-6500D er en traditionel babyalarm med lyd, der ligger i den høje ende af prisskalaen. Du får til gengæld en forældreenhed og en babyenhed med LCD-skærme, der viser dig temperaturen i rummet, hvor dit barn sover og andre nyttige informationer – og ikke mindst en lang batterilevetid. Du har desuden muligheden for at kunne tale til dig barn gennem forældreenheden, ligesom du kan aktivere beroligende lys, så barnet har noget at kigge på.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?