TEST: Neonate BC-6900D giver dig tryghed, når børnene sover

Du slipper med relativt få penge, hvis du blot skal have en simpel babyalarm. Bruger du lidt ekstra, får du til gengæld en række funktioner, som både sikrer tryghed og letter hverdagen. Neonate BC-6900D er et godt eksempel.

Har du små børn og ønsket om ikke at slæbe rundt på to sæt babyalarmer, når børnene sover i hver deres barnevogn eller forskellige steder i hjemmet, giver Neonate BC-6900D dig muligheden for at tilslutte op til tre babyenheder til én forældreenhed. Jeg har kigget nærmere på babyalarmen med to babyenheder tilsluttet for at få fornemmelsen af, hvor nemt det er at skelne mellem enhederne, når alarmen går. Samtidig ser jeg også nærmere på brugervenlighed, funktioner og ikke mindst, lydkvaliteten.

BC-6900D har desuden en ekstrem god batterilevetid, så du slipper for at oplade enhederne i flere uger. Prislejet ligger til gengæld i den højere ende, da de er muligt at få babyalarmer til få hundrede kroner, men du betaler for gode funktioner, selvom det ikke er alle, du kommer til at bruge.

IMG_20190206_115015

 

Strålingsfare?

Neonate oplyser på deres hjemmeside, at BC-6900D udsender meget lidt stråling, men efter min overbevisning er der tale om beroligelse af overbekymrede forældre, eftersom der ikke er videnskabelig enighed om, at babyalarmer udgør en strålefare for familiens mindste. Hverken Sundhedsstyrelsen eller forskningsleder, Christoffer Johansen, ved Kræftens Bekæmpelse, som jeg tidligere har talt med, mener, at der er grund til helbredsmæssige bekymringer ved brugen af babyalarmer.

Funktioner og opsætning

Når de to babyenheder skal tilsluttes forældreenheden, skal jeg blot trykke på BU#-knappen på forældreenheden og tænde for den, så den er klar til parring. Begge babyenheder har en lignende knap i siden, som også skal holdes i bund, før jeg tænder for dem – simultant. Derefter kan jeg tildele babyenhederne numre, så der er forskel på dem, når forældreenheden modtager signal fra dem. Hele opsætningen tager mindre end et par minutter. Simpelt og nemt.

Enhederne kommunikerer med hinanden via et lukket kredsløb med en krypteret forbindelse, hvormed du ikke behøver frygte, at andre kan hacke sig ind og få adgang til babyalarmen.

Babyenhederne har indbygget mikrofon, temperaturmåler og højttaler, så du kan bruge forældreenheden som walkie-talkie, hvis du kan fortælle din partner, at der skal dikke-dikkes under hagen frem for på panden af jeres barn. Højttaleren fungerer dog ikke helt optimalt, eftersom stemmen fra forældreenheden lyder noget forvrænget og svag, hvormed du skal tale højt, hvis personen i den anden ende skal kunne høre og forstå dig.

IMG_20190206_115125

BC-6900D er nem at indstille. Skal du sætte den øvre og nedre grænse for temperaturen i rummene, jeres børn sover i, inde i forældreenhedens menu. Alle enheder har desuden timere, så I kan se, hvor længe jeres børn har sovet. Og menuen giver dig også mulighed for at justere mikrofonen følsomhed. Babyenhederne har desuden natlys, der er stemmeaktiveret.

Forældreenheden udsender desuden en alarm, hvis den er uden for rækkevidde, eller hvis batteriet er tæt på at løbe tør.

 

Rækkevidde og batterilevetid

BC-6900D har en teoretisk rækkevidde på op til 800 meter – hvabehar!? Man kan så diskutere nødvendigheden i at være så langt fra sit sovende barn. Men som bekendt er der til tider forskel på teori og praksis.

Jeg har testet babyalarmerne i den ejendom, min familie bor i. Vi bor i en i murstenslejlighed med en del Wi-Fi-signaler, Bluetooth-signaler og radioer i hjemmet såvel som fra de øvrige beboere. Jeg fremhæver disse faktorer, fordi de influerer på signalet mellem enhederne.

Lyden, hvis signalet skal igennem tre murstensvægge og vinduer, begynder at hakke ved cirka 60 meters afstand mellem forældreenheden og babyenheden. Det svarer til, at jeg står i midten af ejendommens gårdmiljø. Jeg mister fuldkommen forbindelsen ved cirka 100 meters afstand. Går jeg om på den anden side af ejendommen og ud på gaden, hvormed der kun er en ydermur og et vindue mellem enhederne, oplever jeg, at signalet går klart igennem helt op til godt 200 meters afstand.

Lyver Neonate, når de skriver 800 meter? Det tror jeg ikke! Men igen, det er en teoretisk afstand. Står du på en mark uden træer eller øvrige signaler i nærheden, og er der medvind, mens bondemand Johansen spiser frokost, kan Neonate-signalet nok række så langt som 800 meter. Inde i storbyen med stor befolkningstæthed er historien lidt anderledes. Men det lyder da som et godt salgsargument; 800 meters rækkevidde.

Batterilevetiden er til gengæld uhyrlig god – helt op til 200 timer. Igen kommer det an på, hvordan du bruger babyalarmerne og i hvilke omgivelser. Ligger babyenheden i en barnevogn udenfor i frostvejr, holder batteriet ikke 200 timer på én opladning. Jeg har testet batteriet, hvor forældre- og babyenhederne har været tændte i tre døgn i træk indendørs, hvor de har opfattet lyde og stemmer i ny og næ. Da de tre døgn var gået, var der stadig 58 % på forældreenheden, mens babyenhederne lå på 63 % og 59 %.

IMG_20190206_115218

Hvis du kun bruger babyalarmerne, når børnene sover til middag eller om natten, vil du snildt kunne tage på en uges skiferie uden at skulle pakke opladerne. Jeg er dybt imponeret over batterilevetiden, og det er rart, at enhederne ikke skal oplades dagligt.

 

Når baby græder

Forældreenheden har et stort LCD-display, der lyser op og viser et grædende babyansigt, når babyenheden opfanger lyde. Det er muligt at justere mikrofonens sensitivitet, så babyenheden ikke aktiveres af høj fuglekvidder.

Jeg oplever, at BC-6900D er god til at opfange min søns gråd, eller hvis han taler i søvne. Og selvom der er tilsluttet to babyenheder, er forældre enheden god til at vise, hvilken enhed der opfanger aktivitet.

Lyden fra babyenhederne går klart og tydeligt igennem, selvom gengivelsen af stemme kan være en smule forvrænget. Men igen, det er en babyalarm – ikke en decideret walkie-talkie. Så der er grænser for forventningerne til samtalekvaliteten. Græder dit barn, eller er det vågent, vil du ikke være i tvivl.

Produktinformation

  • Navn: BC-6900D
  • Producent: Neonate
  • Teoretisk rækkevidde: 800 meter
  • Vuggeviser og lys: Nej/ja
  • Teoretisk batterilevetid: Op til 200 timer
  • Tilslutning af øvrige kameraer: Ja, op til tre
  • Set til: Kr. 1.299 + kr. 579 for ekstra babyenhed
  • Mere information hos Neonate

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Neonate BC-6900D er en brugervenlig babyalarm med en række gode funktioner og enkelte, du nok ikke kommer til at bruge. Babyalarmen ligger i den dyre ende, men du betaler for en yderst lang batterilevetid og en god rækkevidde. Jeg har personligt ikke haft brug for natlyset eller walkie-talkie-funktionen, mens temperaturmåler og evnen til at forbinde en ekstra babyenhed kan gøre hverdagen lettere.

Forbindelsen mellem enhederne er desuden krypteret, og signalet går klart igennem inden for visse afstande, så du ikke er i tvivl, når dit barn er vågent.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?