TEST: Boombox 2 har masser af kvalitetslyd

Boombox 2 fra JBL kan ikke alene spille vildt højt - den kan også levere en supergod lyd

Når du skal have musikken med dig, så er der et par ting der er væsentlige. Højttaleren skal være til at bære, den skal tåle lidt af hvert og så skal lyden være af god kvalitet.

Det lover JBL at deres Boombox 2 leverer, og samtidig så så har den et ganske flot design.

Højttaleren er en bluetooth-højttaler, og det er let at koble en sammen med din smartphone. Og hvis du gerne vil have et din kammerat overtager jobbet som DJ, så er det bare et klik på en knap, og så kan der kobles en ny smartphone til højttaleren.

Boombox 2 kommer også med funktionen PartyBoost, som gør at du kan sammenkoble flere JBL-højttalere samme. De skal ikke være Boombox 2 alle sammen, de skal blot understøtte JBL PartyBoost-funktionen.

Det betyder at du til en fest pludselig kan have et kæmpe lydanlæg kørende, hvis du har nok kompatible højttalere.

Enorm lydstyrke

Noget af det første jeg testede var lydstyrken, men jeg må indrømme at jeg ikke klarede at skrue helt op – med en effekt på 2×40 watt RMS på strømforsyning og 2×30 watt RMS på batteri, var der så meget lyd i højttaleren at jeg måtte opgive at skrue helt op.

Dernæst gik jeg i gang med at lytte til højttaleren for alvor. Og jeg er meget imponeret over den flotte lyd som denne bærbare højttaler kan levere. En virkelig markant og fyldig bas, en mellemtone der er meget flot og en klar diskant, alt sammen med til at danne et godt lydbillede.

Og det er faktisk lidt af en bedrift – for normalt så kan højttalere der spiller højt, ikke spille godt. Men det klarer Boombox 2 til fulde – respekt.

Højtaleren har samtidig en batterikapacitet på 10.000 mAh, hvilket er nok til at den kan spille det meste af en døgn uden at skulle i opladeren. Og samtidig kan den fungere som powerbank til din smartphone – nice siger jeg bare.

IPX7-certificeringen sikrer at du kan tage den med rundt, og faktisk også tabe den i swimmingpoolen uden det giver dig problemer. Men hvad klorvandet gør på sigt skal jeg altså lade være usagt – jeg ville ikke stole på at den ikke korroderer højttaleren.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er ret begejstret for Boombox 2. Godt nok vejer den også en del – omkring 13kg, men den er let at fragte rundt, det sikrer det indbyggede håndtag.

Lyden er virkelig god, typisk JBL-lyd, og det at du både kan have den udendørs uden at spekulere på om den bliver våd, koble den sammen med flere andre højttalere og ikke mindst bruge den så længe som du kan, det er bare for vildt.

Prisen er dog heller ikke helt lav – du slipper hurtigt omkring 4.000 kroner for den, alt efter hvor du vælger at shoppe. Men hvis du er til høj, og god, lyd, så er den virkelig pengene værd.

Du kan læse mere om højttaleren her, ligesom du også kan finde specifikationerne på den samme sted.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?