TEST: Creative Outlier Pro – fin lyd, besværlig app, kæmpestort etui

Hvis størrelsen ikke betyder så meget for dig, så er det nyeste helt trådløse in-ear-headset fra Creative måske noget for dig. For det fylder så meget at det ikke kan ligge i bukselommen

Creative Outlier Pro. Foto: Creative

‘Er du glad for at se mig, eller har du bare Creatives nyeste headset i lommen?’ Den sætning kunne sagtens lyde, hvis du render rundt med Creative Outlier Pro i lommen. For – traditionen tro – så har Creative det største etui til deres headset jeg nogensinde har set. Det er naturligvis en grund til det, for Creative lover op til 60 timers spilletid i headsettet. Og da det ‘kun’ er de 15 der ligger i selve headsettet, så skal der være omkring 45 minutters energi i etuiet.

Men helt ærlig, så kunne jeg godt nøjes med 30 timer, hvis det betød at jeg kunne have headsettet i lommen, uden problemer med at sidde ned, eller frygt for at lommen revner.

Selve headsettet er også ret stort, og jeg føler at det er vokset siden jeg sidst testede et Outlier headset.

Besværlig ibrugtagning

En af de ting der virkelig undrede mig da jeg skulle i gang med at bruge Outlier Pro var, at der intet stod om nogen app til headsettet. Der er en fin lille vejledning i, hvad man skal gøre – lade det op, tænde og slutte til via bluetooth.

Så langt så godt, men hvordan kunne jeg indstille ANC, vælge niveau af ambient lyd, indstille musikken?

Jeg fandt den lille manuel frem, hvor der var en QR-kode til Creatives app, SXFI. Den hentede jeg så, og den irriterede mig ret hurtigt. Dels er det nødvendigt med en konto hos Creative for at bruge den, og det bør bare ikke være sådan. Dels kunne den ikke lave nogle indstillinger på ANC eller ambient lyd, dels virkede equalizeren kun sammen med musik der blev spillet via den app. Så alt streaming ville ikke få glæde af equalizeren, kun det musik der lå på min mobil.

Det undrede mig fælt, og jeg gik så i gang med Google. Det viste sig at Creative har en app mere, der bare hedder Creative. Det er den korrekte app at bruge sammen med headsettet.

Creative Outlier Pro. Foto: Creative

Jeg hentede den, og her var det så ikke nødvendigt med en konto hos Creative – det var muligt men ikke nødvendigt. Herudover så havde jeg pludselig adgang til justering af ANC og ambient lyd, og jeg fik en equalizer der virkede med alt den musik jeg afspillede.

Jeg ved godt at via SXFI-app’en får jeg adgang til at indstille headsettet i forhold til mit øre – altså ved at tage et billede af øret. Men der var bare så mange andre ting der ikke virkede, at jeg droppede den totalt.

Rigtig god lyd

Selve lyden i Outlier Pro var rigtig god. Uden brug af equalizeren fik jeg en rigtig god lyd, fin bas og ganske fortrinlig mellemtone og diskant.

Når jeg så valgte at bruge equalizeren fik jeg endnu bedre lyd. Dels kunne jeg vælge mellem en række faste indstillinger, eller jeg kunne justere den selv. Equalizeren var ikke begrænset til nogle få bånd jeg kunne justere, der var frit valg på alle hylder, og det gjorde at jeg let kunne indstille præcist det lydbillede jeg ville have – til den musik jeg ønskede.

Faste indstillinger var der flere af end jeg har set i andre headsets, og der var endda en række der var specielt fremstillet til spil. Men der var så mange at jeg reelt ikke kunne høre forskel på de fleste af dem, og det virkede som overkill med alle dem mange valg.

Hvad der dog også undrede mig var ANC’en. For selvom Creative selv skrive at den har ‘hybrid ANC’, der skulle bruge flere forskellige mikrofoner til at give den bedste støjdæmpning, så var det helt umuligt for mig at høre om ANC var slået til eller fra.

Ambient lyd, eller muligheden for at få omgivelsernes lyd ind, var til stede og den virkede ok. Ikke imponerende, men den var der dog.

Headsettet leverer en fin støjdæmpning i sig selv, men jeg fornemmede ingen forskel på om den var slået til eller fra.

Fin komfort

Headsettet sidder rigtig godt i øret. I starten følte jeg lidt at det klemte i ørerne, men det var faktisk kun de første par minutter. Ret hurtigt føltes headsettet godt og behageligt i mit øre, og jeg må indrømme at komforten var høj.

Men du skal være klar på, at det ikke kun er etuiet der er stort, ørepropperne er også store, og det er ikke et headset du har på diskret.

Betjeningen var let ved at tappe eller dobbelt-tappe på øredutterne, og det var ikke nødvendigt at klikke hårdt på den. Det sætter jeg virkelig pris på.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Creative Outlier Pro er et godt headset. Jeg kan godt lide lydbilledet og jeg er virkelig glad for komforten i headsettet.

Men jeg har et stort problem i, at der ikke står noget om app’en i vejledningen, og at jeg har svært ved at høre om ANC er slået til eller fra.

Jeg er heller ikke begejstret for størrelsen. Jeg kan godt lide når headsettet er diskret og ikke fylder så meget – og så skal det altså kunne være i lommen på mig.

Du kan læse mere om headsettet her.

Prisen ligger på omkring 800 kroner alt efter, hvor du køber det.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?