TEST: Elegant design på fed skærm

Den nye 27"-skærm fra AOC har både en flot frisk design, sikrer minimalt ledningsrod på skrivebordet, gode billeder og så koster den ikke en herregård

En skærm på 27″ er ikke en speciel stor skærm længere. Men den nye AOC 27V5CE formår alligevel at imponere her på redaktionen. Ikke mindst fordi den har et superelegant design, og en meget rimelig pris.

Men lad mig lige starte med designet. Skærmen har, hvad der kendes som et 3-siders kantløst design, hvilket betyder at rammen i toppen og på siderne er minimal. Kanten i bunden af skærmener dog langt fra lille – den fylder helt som vanligt på de fleste skærme.

Men det kantløse design betyder også, at du let kan sætte flere skærme ved siden af hinanden og på den måde få et flot skærmsetup.

Herudover har AOC udstyret skærmen med en flot og elegant fod, der er med til at understrege det samlede flotte design. Jeg synes at skærmen er flot og elegant, og den pyntede virkelig på mit skrivebord under testen. Desværre kan denne skærm kun justeres ved at vippe den på foden, der er ingen mulighed for at justere højden – hvilket jeg godt kan savne.

Herudover har AOC udstyret skærmen med en indbygget 4-ports 3.2 usb-hub og et 65 watt usb-c-stik. Den lille finte giver en række spændende funktioner med skærmen. Du kan blandt andet både overføre videosignalet og strømmen til skærmen via usb-c-forbindelsen, eller du kan oplade enheder via standard usb-portene på skærmens bagsiden.

Det er også værd at nævne at AOC har udstyret skærmfoden med mulighed for kabelhåndtering, og det er med til at mindske kabelrodet på skrivebordet.

Flot billedkvalitet

Når det så kommer til det skærmen er der for – nemlig at vise billeder – var jeg pænt imponerret. Opløsningen på skærmen er en QHD-opløsning på 2.560 x 1.440 med en rigtig hurtig opdateringshastighed på 75Hz.

Herudover har skærmen både en Low Blue Light-teknologi samt indbygget Flicker-Free-teknologi, og de to ting tilsammen er med til at gøre det dejlig behageligt at kigge på skærmen gennem en hel arbejdsag.

Der var mulighed for at justere billedet gennem skærmens indbyggede menu, men den brugte jeg ikke – jeg var ganske tilfreds med kvaliteten på skærbilledet.

Det var en fryd at arbejde med video og billeder på skærmen, og jeg kunne fint stole på de farver skærmen viste mig. Naturligvis var de ikke 100%, men de var gode og ægte nok til de formål jeg brugte skærmen til.

Hvor skærmen skuffer en anelse er med de indbyggede højttalere – det er en meget tyndbenet lyd den kan præstere. Men jeg kan dog godt leve med det – for skærmen er ikke specielt dyr. Samtidig skal man huske på, at det kan være svært at få gode højttalere i en smal skærm.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jeg kan rigtig godt lide skærmen. Med et prismærke på lige omkring 2.000 kroner får du rigtig meget skærm for pengene. Det har flotte farver, et rigtig godt design og har en masser gode teknologier indbygget.

Jeg er skuffet over lyden, og jeg kunne godt have brugt en højere opløsning – ikke mindst når man arbejder med videoredigering på skærmen.

Men alt i alt en fed skærm.

Du kan læse mere om skærmen her.

Det koster AOC 27V5CE lige nu

About Lars Bennetzen 3888 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.