TEST: Stor buet skærm beskytter dit privatliv

34" Philips-skærm har den optimale størrelse, og kommer med rigtig god billedkvalitet og så beskytter den dit privatliv

Min foretrukne skærmstørrelse og -format er 34″ buet skærm, og derfor var jeg ret spændt på at teste den nye Philips 34E1C5600HE. Den har en række fede funktioner og et rigtig godt design.

Der er ingen tvivl om, at denne skærm er designet som professionel skærm. Den har indbygget et 5MP webcam, og der kan tilsluttes to forskellige enheder, f.eks. din private laptop og din arbejdscomputer, på en gang. Det giver – i min verden – en række fede fordele. Du slipper for at have flere skærmen stående på hjemmekontoret, og du kan skifte over mellem din private computer og din arbejdscomputer, let og elegant.

I mit tilfælde blev den brugt til at skifte mellem en Windows-baseret laptop, og en MacBook Pro, og det gik let og elegant. Jeg var vildt med den funktion.

Som jeg også så med den AOC-skærm jeg lige har testet, så er der også her en række muligheder for tilslutning, blandt andet usb-c og hdmi. Personligt foretrækker jeg hdmi – men den anden mulighed er der, og det er jeg ret glad for.

Da skærmen først var installeret, brugte jeg lidt tid på den interne menu, som jeg kunne tilgå via en lille ‘joystick’ på bagsiden af skærmen. Nogle gange sidder disse betjeningsknapper uheldige steder, så man let kommer til at ramme dem, hvis man lige skal justere på, eller flytte skærmen. Men ikke her – justeringsknappen er placeret så du ikke lige rammer den ved et tilfælde, men så den stadig er let at tilgå.

Fordi denne skærm er rettet mod fjernarbejde, har den indbygget et webcam, der er på 5MP. Kameraet fungerer rigtig godt, og jeg er vild med at der er et fysisk skjold der kan skubbes ind foran linsen, så andre ikke kan kigge med uden du ved det.

Kameraet har også indbygget en støjreducerende mikrofon, der giver en ok lyd. Men indrømmet – jeg var ikke vildt imponeret over mikrofonen, men jeg er nok også kræsen. Den fungerer fint til møder, og du høres fint, men den er en anelse dåseagtig.

Billedet på skærmen var flot – der var en rigtig god opløsning på 3.440 x 1.440 og en fed betragtningsvinkel på 178/178 grader. Jeg ved godt, at det er standard på mange skærmen, men ofte oplever jeg at når man kommer til yderpunkterne, så bliver billedkvaliteten ofte dårlig.

Det var dog ikke tilfældet her, uanset hvor jeg stod, så var billedet godt – så længe jeg var indenfor betragtningsfeltet.

Skærmens har et UltraWide-format på 21:9, og det er et godt format til arbejde. Du får masser af skærmplads, og en rigtig god opløsning.

Samtidig er farver gode og naturtro, fede farver og masser af mætning i farverne. Til mit redigeringsbehov var det en god skærm at arbejde på, og selvom skærmen måske ikke er den billigste i verden, så var den absolut prisen værd.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med denne skærm. Den har flotte farver, skarpt billede og lynhurtig opdatering. Det er fedt med det indbyggede kamera og skønt at der er mulighed for at blokere for kameraet med et fysisk skjold.

Skærmen er flot og den har masser af muligheder for at holde styr på kabler og ledninger på skrivebordet.

Du kan læse mere om skærmen her.

Det koster Philips 34E1C5600HE lige nu

About Lars Bennetzen 3889 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.