TEST: En fantastisk mikrofon viser kræfter

En god mikrofon er noget af det vigtigste du kan komme i nærheden af når du laver podcast eller optager anden form for lyd, og jeg har testet fantastisk model

Bluebird SL. Foto: Blue

En mikrofon er en essentiel de af min hverdag, og jeg sætter store krav til kvalitet, for dårlig lyd kan ødelægge både en god podcast og en fed video.

Så jeg var meget spændt da jeg fik fat i den lille nye Bluebird SL, en XLR kondensator-mikrofon fra Blue. Jeg har testet flere af Blues mikrofoner, og det har endnu aldrig skuffet mig, og det viste sig heller ikke at ske denne gang.

Blue har fremstillet denne mikrofon til folk der bruger mikrofoner professionelt, eller til folk der bare sætter meget høj krav. Det er ikke en mikrofon du kan bruge, hvis du ønsker at optage en samtale med flere – den optager i Kardioid-tilstand, hvilket vil sige, at den er optimeret til at opfange lyd direkte foran mikrofonen.

Den er også kun udstyret med to indstillinger – en til dæmpning (0 eller -20dB) og en der slår high pass filter (100Hz) til eller fra. Det er fedt at der ikke er flere indstillinger på mikrofonen, for alt andet bør ligge i den software du optager i – og jeg bruger Adobe Audition, hvor jeg har rigeligt med muligheder for at justere på lyden.

Men mikrofonen kan så heller ikke sluttes direkte til din computer – det er en XLR-mikrofon, hvilket betyder at du skal bruge et XLR-kabel, og det kan du ikke slutte direkte i din computer, med mindre du altså har en af de dimser der ændrer formatet.

Bluebird SL. Foto: Blu

Jeg brugte mikrofonen i min mixerpult, og derfra sendte jeg så lyden over i Audition. Jeg optog forskellige former for lyd – primært tale, men jeg optog også sang og instrumenter på den. Der er ingen tvivl om, at mikrofonen er en fantastisk studiemikrofon. Naturligvis skal jeg lige ændre på filter og dæmpning alt efter om jeg optager musik, tale eller sang, men det er hurtigt gjort, og jeg fik en fed lyd i alle tilfælde.

Mikrofonen er meget følsom, og det skal du naturligvis være opmærksom på. Det betyder at det er super vigtigt at du bruger den medfølgende chock mount der dæmper vibrationer, og at du bruger en mikrofonarm til at hænge mikrofonen i – det er bare ikke en god ide at have den til at så direkte på bordet.

Bluebird SL kræver også strøm – som alle XLR-mikrofoner, så din mixerpult skal understøtter phantom power på 48V DC, hvilket er normal standard, men det skal du naturligvis være opmærksom på.

Når det kommer til design, så er jeg vild med denne mikrofon. Den har et meget enkelt design, som jeg er vild med, og den er fremstillet af meget solide materialer, der nærmest skriger kvalitet, eksklusivitet og klasse.

Mikrofonen kommer i en flot trææske, der understøtter det flotte design, og er en perfekt indpakning til denne skønne mikrofon.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Jeg er vild med Bluebird SL. Lydkvaliteten er helt i top, den skriger kvalitet og robusthed, og den er en fryd at bruge i studiet.

Den giver fede optagelser, hvor lyd, lige fra bas til diskant, er helt i top, og jeg har ikke kunnet finde noget at udsætte på denne mikrofon. Stor ros til Blue for dette produkt.

Du kan læse mere om mikrofonen her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?