TEST: Et underligt headset

Creative har lige lanceret deres nye Zen Hybrid, og selvom det kan opnå en rigtig fin lyd, så har det rigtig mange problemer der forhindre den optimale lyd og oplevelse

Creative Zen Hybrid. Foto: Creative

Creative Zen Hybrid er et såkaldt over-ear-headset med indbygget Hybrid Active Noise Cancellation. Umiddelbart er det et rigtig fint headet med mange spændende funktioner og muligheder.

Det er designet til at have på hele dagen, og den hybride aktive støjreduktion skulle sikre at du både får god lyd når du afspiller musik, og når du taler i telefon.

Herudover har Creative designet headsettet så det ser rigtig flot og eksklusivt ud. Det skal Creative have ros for – når man skal sidde med et over-ear-headset på, er det rigtig rart at det også er flot ud.

Herudover er det designet så det kan folde sammen og puttes ned i en lille pose der følger med. Den del sætter jeg også stor pris på. Men alt er stadig ikke godt ved designet. Fordi Creative har ønsket at ramme et segment der ønsker et headset til under 1.000 kroner, har de været nødt til at gå på kompromis med materialerne.

Det betyder at vi her har et headset der virker meget skrøbeligt. Det rasler når man tager fat i det, og jeg er lidt nervøs for om det går i stykker når jeg bruger det.

Herudover kan det være lidt besværligt at indstille bøjlen over hovedet, den virker meget stram. Men det skal heldigvis ikke gøres alt for mange gange.

Direkte på headsettet er der knapper til at skrue op og ned for lyden og at slå ANC til og fra. Man kan altid diskuttere hvor de skal placeres, og personligt synes jeg ikke at de sidder specielt smart.

Kræver app for optimal lyd

Da det så kom til at lytte til headsettet, så gik det for alvor galt for Creative Zen Hybrid. Det kræver nemlig at du bruger deres SXFI-app, hvis du altså vil have den optimale lydkvalitet ud af headsettet.

Headsettet understøtter Creatives SXFI-teknologi, men at få adgang til den kræver at du opretter en konto hos Creative, og ikke mindst at du benytter den app når du afspiller musik. Creative selv skriver at headsettet kan bruges sammen med diverse streamingtjenester som Spotify og Netflix.

Creative Zen Hybrid. Foto: Creative

Men det kunne jeg ikke få til at virke på min iPhone. Hvis jeg ville have adgang til SXFI-teknologiens forbedrende funktioner, så krævede det også, at jeg afspillede direkte fra den app. Og herfra kunne jeg kun afspille musik der lå direkte på min iPhone. Jeg kunne ikke afspille musik fra Apple Musik eller Spotify og heller ikke bruge Netflix og SXFI sammen.

Det var faktisk en anelse problematisk. For når jeg afspillede musik direkte fra Apple Musik, uden om SXFI-app’en altså, fik jeg en acceptabel lyd, men ikke noget at råbe hurra for. Bassen udmærkede sig ved sit fravær, og mellemtone og diskant var fine, men ikke imponerende gode.

Når jeg så afspillede den musik jeg havde liggende lokalt via SXFI-app’en, så kunne jeg ikke alene slå SXFI til, jeg fik også adgang til en equalizer, hvor jeg både kunne vælge forskellige lydprofiler, og selv justere lyden via den grafiske equalizer.

Den musik jeg nu hørte var virkelig god. Ingen tvivl om at SXFI-teknologien gør sit. Bassen blev stor og fyldig, lagde sig behageligt under musikken og lod mig nyde musikken i fulde drag. Mellemtone og diskant blev også hævet noget, og hele lydbilledet var virkelig flot.

Men hvorfor skal jeg dels have en konto hos Creative, dels kun kunne af spille musik der ligger på min iPhone? Den teknologi skal jeg også kunne bruge ellers, for i modsat tilfælde er dette headset bare alt for dyrt – selv med et prispunkt på omkring 820 kroner.

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Hvis jeg kigger på headsettet med SXFI slået til, så har vi her et vildt godt headset med et rigtig godt lydbillede.

Men når jeg ikke kan bruge de funktioner når jeg spille musik direkte fra mine favorit streamingtjenester, så er lydbilledet kun lige præcist acceptabelt og med en bas der næsten totalt mangler.

Det er komfortabelt nok at have på – specielt hvis du ikke har briller, og det er dejligt at det kan pakkes så let væk.

Men det er ikke ok at det både kræver en konto hos Creative, samt at du kun kan afspille lokal musik i højeste kvalitet.

Du kan købe headsettet for omkring 820 kroner

Du kan læse mere om headsettet her.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?