TEST: Fed transportabel højttaler fra JBL

Jeg har testet den lille Flip 6 fra JBL, en transportabel og meget holdbar højttaler der er oplagt at tage med på farten, og den har faktisk imponeret mig rimelig meget

JBL Flip 6. Foto: JBL

Musik behøver ikke kun blive nydt inde i huset. Fra tid til anden kan det være rart, eller nødvendigt, at tage musikken med sig. Det er dog ikke alle højttalere der er lige gode til denne opgave, men JBL Flip 6 leverer varen uden problemer.

Men inden jeg går videre, så vil jeg godt lige anholde om, at hvis du spiller musik udendørs, så tag hensyn til naboer og ikke mindst naturen.

Med de ord, så skal der lige falde et par ord om designet af Flip 6. Den ligner stort set alle andre højttalere i Flip-serien, og det er altid rart at føle sig hjemme. Den er rund og aflang, og udstyret med to store passive radiatorer i hver ende, der virkelig kan flytte en masse luft når bassen skal lyde.

Herudover er den dejlig holdbar, og med en IP67-certificering, tåler den både støv og vand, så meget som at den kan ligge under vand på 1 meters dybde i op til 30 minutter. Jeg er dog ikke sikker på at jeg selv ville placere min højttaler under vand så længe – men det er fedt at vide, at den ikke går i stykker, hvis jeg taber den ned i poolen.

Den er også robust nok til at tåle at blive tabt eller rulle ned fra bordet, hvilket kan være godt specielt senere i løbet af festen.

Den parres let med en smartphone ved at klikke på bluetooth-symbolet, og hvis den skal kobles sammen med en anden mobil, så skal der bare klikkes på den igen.

Den understøtter også PartyBoost-funktionen, hvilket betyder at den kan kobles sammen med flere højttalere der understøtter samme funktion. Dermed kan du enten skabe ægte stereomusik, eller sikre at musikken kan høres af alle til festen.

Lyden i højttaleren var fed, en virkelig god bas, der både dannede en god bund, men som også gav det spark der er så vigtigt til festen.

Den leverer også en rigtig god mellemtone og diskant, og generelt fik jeg et skønt lydbillede når jeg lyttede til højttaleren, både ved lav og høj volumen.

Ved at bruge den medfølgende app er det muligt at opdatere firmware, hvis nødvendigt, og så er der en enkelt grafisk equalizer man kan bruge til at justere musikken med.

Den funktion er fed, for på den måde kunne jeg justere musikken til den musikstilart jeg lige havde lyst til at lytte til.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg blev hurtigt rigtig glad for JBL Flip 6. Den er let at have med, den er holdbar, pæn og leverer en fed lyd, både ved lav og høj volumen.

Prisen ligger i den høje ende, men den er fint prisen værd.

Du kan læse mere om JBL Flip 6 her.

Det koster JBL Flip 6 lige nu

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?