Store opdateringer til Creative Cloud

Adobe har lige lanceret store opdateringer til Creative Cloud, herunder Photoshop, Lightroom og Lightroom Classic. Herudover bliver det nemmere at bruge og redigere i Photoshops webudgave

Nu skulle det blive lettere at være digital kreativ, når Adobe kommer med deres nye opdateringer til Photoshop, Lightroom og Lightroom Classic. Adobe kommer samtidig en stor opdatering til Substance 3D Painter, Designer og Sampler, som giver brugerne bedre og bredere muligheder.

Samtidig lanceres nye features til de populære såkaldte Neural Filters i Photoshop, som er blevet et af de mest brugte værktøjer i Photoshop, der er skabt ved hjælp af maskinindlæring. Neural Filters har hjulpet med at reducere komplekse arbejdsgange og gjort billedredigering nemt og intuitivt. Indtil videre er 300 millioner filtre blevet brugt af fire millioner kreative over hele verden. 

I dag udsender Adobe Photo Restoration Neural Filter, som er designet til at hjælpe brugere med at bringe nyt liv til gamle og beskadigede billeder. Filteret kan finde og fjerne bl.a. ridser, skader og slitage på sekunder.  

Adobe har bl.a. opdateret følgende ting i Photoshops webudgave (beta-version):

  • Nye nemme redigeringsværktøjer som Curves, Refine Edge, Dodge and Burn og Smart Objects conversion
  • Nem og hurtig adgang via mobilen til gennemsyn og kommentering
  • Nyt læringsmateriale, som skal hjælpe nye kreative med at komme i gang med Photoshop

Nye opdateringer til Lightroom-universet

Lightroom og Lightroom Classic opdateres med nye redigeringsværktøjer og andre værktøjer, der sparer fotografer tid. Nævneværdige tilføjelser inkluderer:

  • Fotografer får mulighed for lynhurtigt at kunne trimme og redigere videoklip i Lightroom ved at bruge forudindstillede opsætninger
  • Adaptive Presets gør det muligt ved hjælp af kunstig intelligens og maskinindlæring at anvende forskellige effekter i bestemte dele af et billede (Lightroom desktop, Lightroom Classic, Adobe Camera Raw)
  • Bedre arbejdsgange der gør det muligt bl.a. at justere graden af forudindstillede værktøjer (Lightroom desktop, mobile,web, Lightroom Classic) og mulighed for at sammenligne billeder ved siden af hinanden
  • AI-drevet Auto Red Eye Removal (Lightroom desktop og Adobe Camera Raw)
  • Nye Premium Presets (Lightroom desktop,mobile, web, Lightroom Classic og Adobe Camera Raw)
  • Udvidelse af Remix-mulighederne for Lightroom på mobil og web 

Læs mere om de nye Lightroom-opdateringer på Adobes blog.

Derudover opdaterer Adobe også Substance 3D-værktøjet, så det nu inkluderer 3D Materials SDK for udviklere. Ydermere er der kommet nye plug-in og Apple M1 support til Painter, Designer og Sampler. Substance 3D-apps vil derudover bliver gratis for lærere og studerende senere på sommeren.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?