Sharp sender 4K Android-baseret tv på gaden i Danmark

Elektronikgiganten Sharp har ikke gjort det store af sig på det danske markede de sidste mange år. Men nu er de tilbage med et 4K-tv baseret på Android

Det er ikke hvem som helst der nu vil sælge smarte tv-enheder til danskerne. Sharp Consumer Electronics hører til bandt verdens største teknologivirksomheder, og før i tiden stod deres navn på næsten alt japansk elektronik. Men de sidste mange år har de ikke gjort det store væsen ud af sig her i lille Danmark.

Men nu er de så klar ved et nyt 4K QLED Android TV, eller rettere en serie, som danskerne også kan få glæde af.

De nye 4K-modeller er baseret på Quantum Dot-teknologien og understøtter HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) og har Dolby Vision med 12-bit farvegengivelse.

De har også fået Sharps egen AQUOS Smooth Motion-teknologi, der tilføjer ekstra billeder til videosekvenser, hvilket skulle få indholdet til at se mere levende ud.

Herudover har Sharp indgået et samarbejde med Harman/Kardon, hvilket skulle give en rigtig god lyd i tv’et. Der er nemlig integreret to højttalere med 24 watt, der er specieludvilede til EQ-serien.

Dertil understøtter EQ-serien Dolby Atmos, DTS:X og er bagudkompatibel al eksisterende DTS-kodet indhold.

Sharp oplyser at EQ-serien har et minimalistisk design med et nordisk touch – hvad det så end betyder. EQ-serin er bygget i en enkelt aluminiumsramme og fås i sort og sølv med to forskellige fronter til de indbyggede Harman/Kardon-højttalere.

Som skrevet før så er EQ-serien baseret på Android TV-platformen, har indbygget Google Assistent og har også mulighed for at få indbygget Googles gaming-tjeneste Stadia. Det giver mulighed for at streame AAA-spiltitler i 4K HDR.

Den nye serie er af Sharps 4K Ultra HD TV er på markedet nu og har følgende vejledende priser: 

  • 50” (127 cm): 5.990 kr.
  • 55” (139 cm): 6.990 kr.
  • 65” (165 cm): 8.990 kr.
  • 75” (189 cm): 11.990 kr.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?