TEST: Fed gamingmus kan dublere som produktivitetsmus

Gameren er virkelig kræsen omkring udstyr, ikke mindst musen. Gamingmusen Prime+ fra SteelSeries er et fedt eksemplar af slagsen, og så er den også ret fed som mus når du skal lave præcisionsarbejde i f.eks. video- og billedbehandling

SteelSeries Prime+. Foto: SteelSeries

Jeg bruger mus rigtig mange timer om dagen. Uanset om det er når jeg navigerer rundt i alle apps og programmer på min computer, når jeg gamer eller når jeg redigerer billeder og/eller videoer på min computer. Musen er vigtig, og jeg forventer at den er præcist, let at bruge og behagelig at arbejde med.

Gameren sætter endnu større krav til musen, ikke mindst til hvor hurtigt han kan klikke på knapperne, hvor hurtigt og præcist han kan flytte den på bordet, og at den stort set ingen forsinkelse må have – hvilket giver stor mening.

SteelSeries har en række fede gamingmus, og jeg har lige testet SteelSeries Prime+, der virkelig har formået at imponere mig.

Ved første øjekast ligner det en meget klassisk mus, men her bedrager skinnet virkelig. For under den måske lidt neutrale overflade gemmer musen på en masse fede teknologier der gør det til en virkelig spændende computermus.

Steelseries Prime+, her ses de specielle optiske switches. Musen er ikke gennemsigtig i virkeligheden. Foto: SteelSeries

Men lad mig lige starte med formen. Som sagt ligner det en meget klassisk computermus, men når du først lægger hånden på den, kan du mærke forskellen. Den ligger utrolig godt i hånden, uanset hvilket greb du bruger til musen, og den passer godt til folk som mig der har en hånd lidt over gennemsnittet. Men samtidig passer den fint i hånden på folk med en hånd af mere almindelig størrelse.

Musen glider virkelig godt hen over bordet, næsten uanset hvilken overflade du bruger den på. Knapperne er baseret på såkaldte ‘Optical Magnetic Switches’, hvilket både skulle gøre dem meget præcist og virkelig holdbare. SteelSeries selv siger at de holder til over 100.000 klik, hvilket burde være nok til os alle.

Det er fedt at bruge knapperne, de føles meget præcise, giver et godt klik der viser, at de er aktiverede, og jeg har ikke kunne klikke så hurtigt på dem at de ikke reagerede.

Indbygget display

Musen har indbygget display, jeps du læste rigtigt. I bunden af musen sidder der et ganske lille led-display der bruges når du vil indstille musen direkte, og altså ikke bruge den software der også kan benyttes.

Det er faktisk superfedt – her kan jeg let indstille ting som CPI, følsomhed og meget mere. Med meget mere mener jeg ting som det lille – diskrete – rbg-lys der er på scroll hjulet, og afstanden på hvilken løftesensoren skal reagere.

Lad mig forklare de to sidste. Lyset på scroll hjulet kan have forskellige farver og mønstre, og det kan du vælge i bunden af musen. Når det kommer til løftesensoren, så kan du her bestemme hvor langt op du må løfte musen, før den holder op med at tracke musens bevægelser. Det er super vigtigt for gameren, og den kan du indstille mellem 0,5 og 2mm. Det virker ikke af meget, men for den professionelle gamer kan det være forskellen mellem en vundet eller tabt kamp.

Hvis du hellere vil klare indstillingerne fra et stykke software, så har SteelSeries også den mulighed. Jeg brugte dog ikke den software, det følte jeg ikke rigtig noget behov for. Men muligheden er der, og det rigtig fedt.

Tilbage til kabel

På trods af at mange af os foretrække en trådløs mus, så går gameren typisk stadig den anden vej. Den kablede mus har da også en masse fordele, ikke mindst så kan den være hurtigere og mere præcis, og så er den ikke afhængig af batteri.

Personligt kan jeg godt blive irriteret på kablede mus, ikke mindst fordi kablet ofte er stift og mere virker som en irritation end en hjælp.

Men det er så ikke tilfældet her. Kablet, der forresten kan tages af og sættes på som du lyster, er dejlig blødt, og så er det langt, Det gør at det let kan ligge på bordet uden at vælge sodavanden når du gamer. Fed detalje fra SteelSeries.

Musen vejer heller ikke meget, men trods den lave vægt, så føles den stadig både robust og solid.

Jeg var meget imponeret over den præcision jeg oplevede når jeg gamede med Priime+. Den reagerede virkelig godt og hurtigt, og den blev hurtigt et vigtigt værktøj for mig når jeg gik i gang med at kæmpe i den virtuelle verden.

Også til produktivitet

Men udover at det er en skøn gamingmus, så er den også ret fed til arbejde i f.eks. Premiere Pro eller Photoshop. Musens store præcision er en klar fordel her, og fordi den ligger så godt i hånden, er det let at lave præcisionsarbejde med den.

Jeg blev hurtig en fan af at bruge den her, og det betød for mig, at jeg ikke længere behøvede at skifte mellem to forskellige mus alt efter, hvad jeg lavede på min computer.

Når man så dertil lægger en relativ lav pris, så har vi virkelig fat i en vinder her.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Jeg blev meget begejstret for Prime+ fra SteelSeries. Musen ikke alene ligger godt i hånden, den er klart den bedste gamingmus jeg har testet til dato her på redaktionen. Høj præcision, gode switches der giver et fedt klik, og jeg er vild med at den kan indstilles direkte, så jeg ikke behøver et stykke software for at klare det.

Med den lave pris og gode komfort har jeg nu lige fundet min nye favorit gaming/produktivitetsmus. Virkelig et fedt produkt.

Du kan læse mere om SteelSeries Prime+ her.

Det koster SteelSeries Prime+ lige nu

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?