Når jeg hører navnet Marshall, så tænker jeg med det samme på guitarer. Men det er langt fra den eneste type produkter der kommer fra Marshall, og jeg har lige testet deres nyeste over-ear-headset, Monitor III A.N.C.
Lad mig bare med det samme sige, at jeg blev en smule imponeret allerede da jeg pakkede det ud. For etuiet er lille og kompakt, og en anelse buttet. Ydersiden ligner det læderlook du måske kender fra de guitar-cases som Marshall også producerer, og den lighed fortsætter inde i etuiet, hvor et rødt stofindtræk også leder tankerne hen på samme guitar-case.
Som sagt er selve headsettet et over-ear-headset, og så er det foldet sammen inde i etuiet. Når et headset foldes sammen, introducerer det også en potentiel ustabilitet og dermed en vis degradering af støjreduktionen og lydkvaliteten. Men det er bare ikke tilfældet her.
I min test af Monitor III A.N.C var der ingen følelse af, at den passive støjreduktion blev forringet, og komforten var virkelig god. Selv ikke når jeg havde briller på, blev det ubehageligt at have det på. Det pressede ikke for hårdt på hovedet, eller sad så løst at det rokkede frem og tilbage.
Jeg kunne have dette headset på i timevis, og stadig nyde at bruge det. For de ørepuder headsettet har, er meget lækre og komfortable. Stor ros til Marshall herfra.
Lidt forvirrende betjening
Headsettet kan betjenes via app’en, hvad jeg foretrækker, eller fra de tre kontroller der sidder på headsettet. Der er en joystik der kan bruges til at springe et nummer frem eller tilbage, eller til at skrue op og ned for lydstyrken. Den samme kan også bruges til at stopper og starte musikken.
Der er også to knapper, en Marshall-knap og en ANC-knap. Førstnævnte kan i app’en indstilles til forskellige ting, f.eks. at starte Spotify eller til at skifte mellem to indstillinger på den indbyggede equalizer (enten Marshall standardlyd, eller din egen indstilling).
ANC-knappen kan bruges til at slå støjreduktion til eller fra til at aktivere transparent lyd.
M-knappen og ANC-knappen brugte jeg aldrig, men den lille joystick brugte jeg flittigt. Jeg synes dog ikke den er placeret særlig godt på headsettet.
Fed lyd
I app’en er der mange funktioner du kan lege med, en god equalizer, indstilling af støjreduktion og mere. Personligt foretrak jeg den standardlyd som Marshall har indstillet headsettet til, den giver den skønneste oplevelse og en musik der er tæt på præcist den lyd musikerne havde tænkt sig – forestille jeg mig altså.
Men der er også en funktion, Soundstage, som jeg totalt forelskede mig i. Den breder lyden ud om om man stod i en meget stort rum og lyttede til musikken. Du kan justere rummets størrelse og effekten på musikken. Den funktion blev jeg vild med, Lyden kommer til at fylde rigtig meget og den lyder fedt. Jeg bruger konstant Soundstage når jeg lytter til musik med Monitor III A.N.C.
Hvis jeg lige skal vende lyden, så har headsettet en meget fin og flot bas. Den er ikke så markant som man oplever i visse headsets, men ofte skrues der – desværre – også op for bassen, for at give en illusion af god lyd. Her er bassen præcist hvor den skal være.
Når det kommer til mellemtoner og diskant, så kan jeg heller ikke udsætte noget på lyden fra Monitor III A.N.C, Marshall har virkelig styr på det.
Bedømmelse
Samlet vurdering 100%
Hvis du gerne vil have et headset der leverer en fed lyd, som du kan holde ud at have på i timevis, så er Monitor III A.N.C et virkelig godt bud. Headsettet levere lyd i højeste kvalitet, uden at det koster en formue.
Jeg er vild med komforten og mulighederne, og Soundstage gør bare musikken til noget helt særligt.
Det eneste jeg for alvor har at brokke mig over, er placeringen af det lille joystik og knapperne M og ANC der sidder på den holder hvor hovedbøjen også er gjort fast. Men det er så lidt, at jeg ikke lader det trække ned.
Du kan læse mere om Monitor III A.N.C her.
I skrivende stund er prisen ca. 2.500 kroner.